Știri Audi

85.000 de ore în slujba protecției mediului: angajații Audi susțin Volkswagen Climate Day

22.04.2021
  • O zi de activități speciale, cu ocazia Zilei Pământului: în cadrul proiectului #Project1Hour, angajații Audi petrec o oră analizându-și propria amprentă de carbon

  • Președintele Consiliului de Administrație Audi, Markus Duesmann: "Protecția mediului provine din inovație"

 

Grupul Volkswagen a organizat Volkswagen Climate Day, pentru a marca Ziua Pământului, ce are loc azi. Evenimentul central este #Project1Hour, un workshop de echipă în cadrul căruia toți angajații află detalii despre schimbările climatice, pe care le discută și se angajează ca și ei personal să protejeze mediul. AUDI AG organizează și alte evenimente la unitățile sale din Germania, în Ingolstadt și Neckarsulm; Bruxelles, Belgia; Győr, Ungaria și San José Chiapa, Mexic, precum și în cadrul diferitelor sale companii din grup. Aceasta însumează în total aproximativ 85.000 de ore de lucru, ceea ce reprezintă aproape 10 ani în slujba unui mediu mai sănătos.

 

Numeroase evenimente la sediile Audi

Angajații Audi sunt anul acesta elementul central al Zilei Pământului. Compania le apreciază implicarea voluntară, oferindu-le timpul necesar participării la workshop-urile #Project1Hour.  Audi Environmental Foundation organizează, de asemenea, un așa-numit eveniment de "plogging" la unitățile sale din Ingolstadt și Neckarsulm. Plogging înseamnă colectarea de deșeuri în timpul jogging-ului. Angajații Audi se pot înregistra pentru eveniment în prealabil și fundația le va pune la dispoziție mănuși și saci pentru gunoi, precum și reguli și măsuri împotriva răspândirii corona-virusului (menținerea distanței, plogging exclusiv cu persoanele cu care fiecare locuiește împreună) și informații privind îndepărtarea corespunzătoare a deșeurilor colectate. Deoarece nu este posibil ca ploggerii să alerge împreună, ei pot organiza conferințe video pe echipe. Astfel ei pot să înceapă să alerge în grupuri virtuale, să discute și să se motiveze reciproc.

Și unitățile internaționale participă la #Project1Hour. Audi México participă la workshop-uri. Audi Brusselsva planta, de asemenea, un spațiu verde pe terenurile sale, exclusiv cu plante locale, pentru a încuraja biodiversitatea. Audi Hungaria se concentrează, de asemenea, pe pierderile suferite de biodiversitate: angajații sunt invitați să participe la un concurs pentru construirea așa-numitelor hoteluri pentru insecte, pentru a da starul "Anului insectelor". AUDI AG s-a alăturat încă din 2015 inițiativei "Biodiversity in Good Company", în numele tuturor sediilor sale. Inițiativa coordonată la nivel de companie are menirea de a proteja biodiversitatea.

Viziunea: decarbonizarea întregului lanț valoric

În calitate de membru al Grupului Volkswagen, Audi a fost unul dintre primii producători de automobile ce s-a angajat să respecte Acordul de la Paris Pe termen lung, Audi urmărește viziunea de a asigura mobilitate cu amprentă neutră de carbon și și-a propus ca termen anul 2050 pentru a avea amprenta neutră de carbon la nivelul întregii companii. În acest sens, compania urmărește operarea unităților sale de producție astfel încât acestea să fie neutre din punctul de vedere al emisiilor de carbon începând cu 2025 și de a-și decarboniza succesiv întregul lanț de achiziții. Audi Brussels și Audi Hungaria au atins deja acest obiectiv. De asemenea, Audi a repurtat deja și primele sale succese în rețeaua de furnizori: de exemplu, numai în 2020, au fost prevenite aproximativ 335.000 de tone de emisii de CO₂, folosind materiale reciclate și energie electrică verde în producția celulelor pentru baterii. Audi plănuiește să prezinte peste 20 de modele 100% electrice până în anul 2025 și să își extindă și gama de modele hibride plug-in. În acest sens, Audi își va dubla gama de modele complet electrice în 2021. Compania susține, de asemenea, proiecte inovatoare de tipul "a doua viață", ca de exemplu, folosind bateriile de înaltă tensiune în alte scopuri, atunci când nu mai pot fi folosite pentru automobile. Adițional, compania recondiționează și reorganizează o rafinărie veche, în colaborare cu orașul Ingolstadt, pentru a crea parcul tehnologic IN-Campus, ce va folosi procese de ultimă oră. Întinzându-se pe o suprafață de 75 de hectare, acesta este unul dintre cele mai mari proiecte de redezvoltare din Germania. Iar împreună cu compania elvețiană Climeworks, Audi susține, de asemenea, tehnologia viitorului de captare directă a aerului DAC (direct air capturing): Astfel, o unitate din Islanda va filtra 4.000 de tone de CO2 din aer, ce va fi mineralizat sub crusta terestră. Climeworks va îndepărta 1.000 dintre aceste tone de carbon în numele Audi.