Știri Audi

Se lucrează intens la dezvoltarea noului Audi RS 3 LMS

06.04.2021

·        Noua mașină de curse din Ingolstadt a fost supusă testelor în tunelul aerodinamic

·        în Spania și Italia au avut loc primele drive teste ale modelului de curse destinat clienților

·        Nathanaël Berthon și Frédéric Vervisch au stat pe rând la volan

 

După lansarea sa internațională din 5 februarie, noul model TCR Audi Sport Audi RS 3 LMS  este supus unui program intens de testare. Testele din tunelul aerodinamic din Ingolstadt au fost urmate de primele drive teste pe pista de curse din Castellolí, Catalonia, Vallelunga în apropiere de Roma și Aragon în nordul Spaniei. Au fost programate deja și celelalte etape de dezvoltare până în vară, când va avea loc lansarea modelului în cursele Campionatului Mondial FIA de Turisme WTCR.

 

În preajma datei premierei sale, sedanul compact a intrat pentru prima dată în tunelul aerodinamic deținut de AUDI AG în Ingolstadt. Anterior, întregul concept aerodinamic a fost realizat pur digital, pe computer. "Calculațiile noastre pe bază de simulații CFD (Computational Fluid Dynamics) ne-au fost integral confirmate în tunelul aerodinamic", a declarat Detlef Schmidt, Managerul Tehnic de Proiect pentru Audi RS 3 LMS.  "Valorile previzionate pentru apăsarea aerodinamică și pentru rezistența la înaintare corespund foarte bine.

În 23 și 24 februarie, pe pista Castellolí, a doua generație a modului Audi Sport de intrare în gamă a parcurs primele sale ture de circuit. Frédéric Vervisch a condus aproximativ 500 de kilometri pe circuitul de 60 de kilometri din nord-vestul Barcelonei. Dezvoltatorii s-au concentrat pe testarea generală a componentelor, reglajele inițiale pentru șasiu și trenul de rulare și pentru echilibrul aerodinamic. Inginerii au verificat, de asemenea, funcționalitatea unității obligatorii TCR de comandă a motorului, etapă ce a fost precedată de eforturi intense de dezvoltare. Audi Sport și-a continuat apoi munca la Vallelunga între 8 și 10 martie și apoi la Aragon între 17 și 18 martie. Ploaia din perioada inițială din Italia le-a permis inginerilor să testeze și diferitele presiuni de aer și configurații pentru suspensii pentru condiții de pistă umedă, înainte de a putea apoi încerca diferite opțiuni pentru carosabil uscat. Vremea schimbătoare, de regulă atât de temută în curse, s-a dovedit a reprezenta acum un avantaj, permițând testarea în variate condiții. Alături de pilotul Audi Sport, Frédéric Vervisch, și novicele Nathanaël Berthon a avut ocazia pentru prima oară să își dea feedback-ul. În Spania, pe agendă au fost înscrise lucrările de configurare a diferențialului, amortizoarelor și echilibrului aerodinamic. Echipa de dezvoltare s-a ocupat, de asemenea, de configurarea optimă pentru calificare, dar a examinat și conduita automobilului nou pe distanțe de cursă complete.

"Ne-am făcut deja impresii foarte pozitive asupra automobilului nostru la Castellolí,"  rezumă Dr.  Andrea Milocco, Managerul de Proiect Audi RS 3 LMS. "Am continuat la fel și la Vallelunga și Aragon.  În total am condus peste 3.000 de kilometri, cu automobilul nostru ce s-a demonstrat a fi pe deplin fiabil și am creat o bază bună pentru testele noastre necesare pentru etapa aceasta de dezvoltare. Este, de asemenea, minunat că piloții sunt de aceeași părere în feedback-ul lor și se completează reciproc excelent. Acum trecem pas cu pas prin restul programului nostru."

Următoarele etape până la lansarea în competiții au fost, de asemenea, deja stabilite.  Astfel, Audi Sport urmărește să aibă omologarea la 1 mai. Următoarele teste și pregătirile pentru producția automobilelor de curse pentru clienți vor determina programul la începutul verii.

Audi RS 3 LMS va fi lansat în competiții la cursa de deschidere a sezonului Campionatului WTCR Mondial FIA de Turisme în 3-5 iunie pe Nordschleife din Nürburgring, Germania. A doua generație a automobilului TCR Audi Sport de curse va fi livrat clienților începând cu a doua jumătate a anului.

Începând de la finele anului 2016, compania a construit 180 de exemplare din modelul predecesor, pe care le-a comercializat în întreaga lume. Acestea au repurtat 54 de titluri în cursele de pe întreg globul.

 

Alte materiale

>> Dublu interviu: Nathanaël Berthon și Frédéric Vervisch vorbesc despre noul Audi RS 3 LMS

>> Materiale foto

>> Video