Știri Audi

Hibridul compact cu 245 CP: Audi A3 Sportback 45 TFSI e

08.12.2020

·        Cuplul sistemului se ridică la 400 Nm, iar autonomia electrică la 74 km

·        Pachetul negru de design, etrierele roșii și scaunele sport sunt incluse în dotarea standard

 

Audi își continuă campania de electrificare în clasa compactă, de data aceasta cu Audi A3 Sportback 45 TFSI e (consum mixt de combustibil în l/100 km *: 1,5-1,4; consum electric mixt în kWh/100 km*: 14,1-13,1; emisii mixte de CO₂ în g/km*: 34-31). Modelul intră în gama mărcii cu patru inele alături de A3 Sportback 40 TFSI e (consum mixt de combustibil în l/100 km*: 1,5-1,4; consum electric mixt în kWh/100 km*: 13,8-13,0; emisii mixte de CO₂ în g/km*: 34-40), în calitate de model sport cu o putere mai mare și dotări mai ample. Hibridul plug-in generează o putere totală de 180 kW (245 CP) și un cuplu total de 400 Nm.

La fel ca sora sa din gamă, și Audi A3 Sportback 45 TFSI e* este echipat cu un motor cu ardere internă de 1,4 litri. Acesta generează 110 kW (150 CP) și 250 Nm. Motorul electric este un motor sincron cu excitație permanentă, cu o putere de 80 kW și cuplul de 330 Nm.

Softul de control generează plusul de 30 kW (41 CP) în puterea sistemului și respectiv 50 Nm, suplimentar față de performanțele A3 40 TFSI e*. Softul ajustează interacțiunea celor două sisteme de propulsie când e nevoie de puterea maximă, iar motorul electric completează motorul cu ardere internă pe plajele de putere corespunzătoare. Motorul electric este integrat în carcasa transmisiei automate S tronic cu 6 trepte, care transferă cuplul către roțile din față. Bateria litiu-ion este compusă din 96 de celule prismatice și înmagazinează 13,0 kWh. A3 Sportback 45 TFSI e* se încarcă la maximum 2,9 kW. Bateria goală poate fi reîncărcată de la o priză casnică uzuală în aproximativ 5 ore.

Performanțe ridicate și autonomie mare

La o putere a sistemului de 180 kW (245 CP) și un cuplu al sistemului de 400 Nm, hibridul plug-in compact accelerează de la 0 la 100 km/h în 6,8 secunde și poate atinge o viteza maximă de 232 km/h. Consumul său de combustibil este, conform ciclului NEDC, de 1,5 până la 1,4 litri* la 100 de kilometri, ceea ce corespunde unor emisii de CO₂ de 34 până la 31 de grame* per kilometru. Audi A3 Sportback 45 TFSI e* pornește întotdeauna în modul electric. Automobilul poate parcurge până la 74 de kilometri (conform standardului NEDC,

63 kilometri conform ciclului WLTP) cu zero emisii locale. Viteza maximă posibilă în modul pur electric este de 140 km/h.

Patru moduri de condus pentru eficiență ridicată

În modul principal de operare numit "Auto Hybrid", motorul electric și motorul cu ardere internă interacționează în manieră inteligentă. Astfel, în funcție de situație și de preferințele șoferului, automobilul poate rula liber, poate recupera energie (când rulează liber și când frânează) sau poate beneficia de boost la accelerare. Când șoferul selectează modurile "Battery Hold" sau "Battery Charge", unitatea de management al sistemului hibrid va menține încărcarea bateriei la un nivel constant sau respectiv va crește nivelul în mod țintit. De asemenea, șoferii pot selecta utilizarea cu prioritate a sistemului electric, folosind butonul EV. Ei pot controla și diferite alte funcții prin intermediul display-ului MMI central, al transmisiei S tronic cu 6 trepte și al sistemului de manevrabilitate dinamică Audi drive select. Afișajele speciale îl informează pe cel de la volan cu privire la activitatea sistemelor de propulsie. De exemplu, panoul digital de instrumente afișează puterea motorului, modul de conducere, nivelul de încărcare al bateriei și autonomia. Display-ul MMI permite și vizualizarea fluxurilor de energie.

Dotări sportive

Exteriorul modelului Audi A3 Sportback 45 TFSI e* se remarcă prin expresivitate accentuată, cu pachetul de design negru și grila Singleframe cu inserții negre gloss a radiatorului subliniind caracterul sportiv al automobilului. Opțional, Audi oferă și farurile Matrix LED cu funcție Cornering dinamică și funcția de control a luminilor de drum ce previne deranjarea celorlalți participanți la trafic. Luminile lor de zi digitale au 15 segmente LED ce desenează semnătura luminoasă în forma literei E, simbolul sistemului de propulsie hibrid plug-in.

Discurile de frână din spatele jantelor de 17 inchi sunt mai mari decât la modelul 40 TFSI e, având diametrul de 340 de milimetri în față și 310 de milimetri în spate. Toate etrierele sunt roșii. Spre deosebire de 40 TFSI e, între dotările standard se numără și Audi drive select, scaunele sport, geamurile cu tentă închisă, sistemul de aer condiționat automat cu reglaje pe două zone și cheia Confort.

 

În general, dotările, datele și prețurile specificate în acest document se referă la gama de automobile oferite în Germania. Rezervat dreptul de a opera modificări fără o informare prealabilă; acest document ar putea conține erori și omisiuni pentru care nu ne putem asuma răspunderea.

 

* Consumul de combustibil/consumul electric și emisiile de CO indicate ca plaje de valori variază în funcție de anvelopele/roțile folosite, precum și de dotările alese.

Consumul de combustibil/electric al modelelor menționate anterior:

Consumul de combustibil, clasele de eficiență și emisiile de CO indicate ca intervale de valori variază în funcție de anvelopele/roțile folosite, precum și de dotările alese pentru automobil.

 

Audi A3 Sportback 40 TFSI e S tronic

Consum combustibil mixt în l/100 km: 1,5 - 1,4; consum electric mixt în kWh/100 km: 13,8 - 13,0; emisii mixte de CO în g/km: 34-30

 

Audi A3 Sportback 45 TFSI e S tronic

Consum combustibil mixt în l/100 km: 1,5 - 1,4; consum electric mixt în kWh/100 km: 14,1 - 13,6; emisii mixte de CO în g/km: 34 - 31

 

Valorile prezentate pentru consumul de combustibil și emisii au fost determinate în baze procedurilor de măsurare impuse de lege. Începând cu 1 septembrie 2017, anumite autovehicule noi sunt omologate ca tip conform unei noi proceduri de testare pentru autoturisme și autovehiculele comerciale ușoare. Este vorba de Procedura Armonizată la Nivel Mondial de Testare a Vehiculelor Ușoare, abreviată WLTP (engl. World Harmonised Light Vehicle Test Procedure). Aceasta este o nouă procedură realistă de testare pentru măsurarea consumului de combustibil și a emisiilor de CO. Începând cu 1 septembrie 2018, WLTP înlocuiește treptat ciclul european de conducere (NEDC). Având în vedere condițiile mai realiste de testare, valorile de consum și de emisii de CO măsurate conform WLTP vor fi, în multe cazuri, mai mari decât cele măsurate conform NEDC. Pentru detalii cu privire la diferențele dintre ciclurile WLTP și NEDC, vă rugăm să vizitați www.audi.de/wltp.

În prezent, legea ne cere să declarăm în continuare valorile conform NEDC. La modelele care au fost omologate de tip conform WLTP, valorile NEDC vor fi calculate în baza valorilor WLTP. Este, de asemenea, permis ca și valorile WLTP să fie specificate opțional și suplimentar, inclusiv înainte de data de la care valorile WLTP să devină obligatorii. Acolo unde datele NEDC sunt specificate ca intervale de valori, acestea nu se referă la un automobil individual anume și nu fac parte din oferta de vânzare. Aceste valori au exclusiv rolul de a servi comparării diferitelor autovehicule. Dotările și accesoriile adiționale (componentele instalate suplimentar, anvelopele de alte dimensiuni, etc.) pot modifica parametrii relevanți ai autovehiculului, ca de ex. masa, rezistența la înaintare și coeficientul aerodinamic și, alături de condițiile meteo și de condițiile din trafic, pot influența consumul de combustibil, consumul de energie electrică și performanțele.

Informații suplimentare cu privire la consumul oficial de combustibil și la emisiile de CO oficiale pentru autoturisme noi sunt oferite în "Ghidul cu informații referitoare la consumul de combustibil, emisiile de CO și consumul de energie electrică ale autovehiculelor noi", disponibil gratuit în toate punctele de vânzare ale Uniunii Europene.