Știri Audi

Un nou succes pentru Audi: A3 Sportback a fost distins cu Volanul de Aur la clasa compactă

24.11.2020

·        Noul model Audi a primit prestigiosul premiu al publicațiilor germane Auto Bild și Bild am Sonntag

·       În concurs au intrat 63 de modele, iar preselecția a fost făcută de cititori, urmată de selecția finală efectuată de juriul de specialiști

·        În calitate de fondator al clasei compacte premium, A3 se poate lăuda deja cu o adevărată tradiție de câștigător

 

Audi A3 Sportback* a câștigat "Volanul de Aur 2020" la categoria "Automobilelor Compacte". Această prestigioasă competiție aparține revistei de specialitate Auto Bild și ziarului afiliat Bild am Sonntag, care au organizat voturile inițiale în vara acestui an. În baza acestei preselecții, juriul format din experți a ales apoi câștigătorii finali.

"Anul acesta am continuat povestea de succes a modelului nostru compact, lansând a patra generație Audi A3 Sportback*. Premiul "Volanul de Aur" este rezultatul muncii excelente a echipei noastre, de care suntem extrem de mândri," a declarat Markus Duesmann, CEO Audi. Modelul este atractiv pentru un grup țintă amplu de clienți și redefinește standardele în segment în privința designului și a digitalizării. Managerul de proiect Johannes Lindermeier a adăugat: "Noua noastră conectată este sportivă, digitalizată și conectată în cel mai ridicat grad, iar noi, cei din echipa de proiect A3 suntem convinși de succesul acestor calități. Și suntem desigur foarte fericiți că aceste calități ale noului nostru A3 au impresionat, de asemenea, cititorii și juriul."

"Volanul de Aur" este una dintre cele mai prestigioase competiții din industria auto și, de asemenea, una dintre cele mai vechi competiții din Germania, premiul fiind acordat pentru prima dată în 1976. Anul acesta, în concurs au intrat 63 de noi modele, împărțite pe 8 clase. La fiecare categorie, în finale s-au calificat cele 3 modele care au obținut cele mai multe voturi de la cititori. Runda finală care a inclus 24 de automobile a avut loc la DEKRA Lausitzring, în luna octombrie. Pe pista de curse, juriul format din experți internaționali a evaluat candidații conform criteriilor schemei de teste Auto Bild. Din juriu au făcut parte, de pildă, foștii piloți de raliu Hans-Joachim Stuck și Joachim Winkelhock, prezentatorii Lina van de Mars și Kai Pflaume, precum și experți din partea Auto Bild și a publicațiilor afiliate. Punctele au fost acordate sub supervizarea unui notar.

Audi A3 se poate mândri deja cu o adevărată tradiție în câștigare acestui premiu. Modelul a devenit în 1996 fondatorul clasei compacte premium, moment în care marca Audi a înființat practic un nou segment. De atunci, modelul a câștigat deja de 3 ori premiul "Volanul de Aur", în 1996, 2012 și 2013. În primăvara anului 2020, pe piață a fost lansată a patra generație. Designul progresist al caroseriei sale îmbracă numeroase inovații preluate din clasele auto superioare, precum sisteme de infotainment de ultimă oră, suspensii avansate și sisteme inovatoare de asistență a șoferului. La scurt timp după A3 Sportback*, Audi a lansat și A3 Limuzină* și două modele S* și apoi noul A3 Sportback TFSI e, care este un model hibrid plug-in*.

 

 

Consumul de combustibil al modelelor menționate anterior:

Consumul de combustibil, clasele de eficiență și emisiile de CO indicate ca intervale de valori variază în funcție de anvelopele/roțile folosite, precum și de dotările alese pentru automobil.

 

Audi A3 Sportback:

Consum combustibil mixt în l/100 km: 4,8 - 3,9; emisii CO mixte în g/km: 111-99

 

Audi A3 Sportback 40 TFSI e:

Consum combustibil mixt în l/100 km: 1,5 - 1,4; consum electric mixt în kWh/100 km: 13,8 - 13,0 (mixt),

Emisii mixte de CO în g/km: 34 - 30

 

Audi A3 Limuzină:

Consum combustibil mixt în l/100 km: 4,7-3,8

Emisii de CO mixt în g/km: 108 - 97*

 

Audi S3 Sportback:

Consum combustibil mixt în l/100 km: 7,4*;

Emisii de CO mixt în g/km: 170-169

 

Audi S3 Limuzină:

Consum combustibil mixt în l/100 km: 7,3 - 7,2;

Emisii CO mixte în g/km: 166-165

 

Valorile prezentate pentru consumul de combustibil și emisii au fost determinate în baze procedurilor de măsurare impuse de lege. Începând cu 1 septembrie 2017, anumite autovehicule noi sunt omologate ca tip conform unei noi proceduri de testare pentru autoturisme și autovehiculele comerciale ușoare. Este vorba de Procedura Armonizată la Nivel Mondial de Testare a Vehiculelor Ușoare, abreviată WLTP (engl. World Harmonised Light Vehicle Test Procedure). Aceasta este o nouă procedură realistă de testare pentru măsurarea consumului de combustibil și a emisiilor de CO. Începând cu 1 septembrie 2018, WLTP înlocuiește treptat ciclul european de conducere (NEDC). Având în vedere condițiile mai realiste de testare, valorile de consum și de emisii de CO măsurate conform WLTP vor fi, în multe cazuri, mai mari decât cele măsurate conform NEDC. Pentru detalii cu privire la diferențele dintre ciclurile WLTP și NEDC, vă rugăm să vizitați www.audi.de/wltp.

În prezent, legea ne cere să declarăm în continuare valorile conform NEDC. La modelele care au fost omologate de tip conform WLTP, valorile NEDC vor fi calculate în baza valorilor WLTP. Este, de asemenea, permis ca și valorile WLTP să fie specificate opțional și suplimentar, inclusiv înainte de data de la care valorile WLTP să devină obligatorii. Acolo unde datele NEDC sunt specificate ca intervale de valori, acestea nu se referă la un automobil individual anume și nu fac parte din oferta de vânzare. Aceste valori au exclusiv rolul de a servi comparării diferitelor autovehicule. Dotările și accesoriile adiționale (componentele instalate suplimentar, anvelopele de alte dimensiuni, etc.) pot modifica parametrii relevanți ai autovehiculului, ca de ex. masa, rezistența la înaintare și coeficientul aerodinamic și, alături de condițiile meteo și de condițiile din trafic, pot influența consumul de combustibil, consumul de energie electrică, emisiile de CO2 și performanțele.

Informații suplimentare cu privire la consumul oficial de combustibil și la emisiile de CO oficiale pentru autoturismele noi sunt oferite în "Ghidul cu informații referitoare la consumul de combustibil, emisiile de CO și consumul de energie electrică ale autovehiculelor noi", disponibil gratuit în toate punctele de vânzare ale Uniunii Europene.