Știri Audi

Sportiva compactă dedicată nonconformiștilor: Audi SQ2 are acum un design și mai evidențiat

20.11.2020

·        Motorul 2,0 TFSI generează 221 kW (300 CP) și ajunge în 4,9 secunde de la 0 la 100 km/h

·        Transmisie S tronic cu șapte trepte și tracțiunea quattro sunt incluse în dotarea standard, în combinație cu suspensiile sport S, cu direcția progresivă și sistemul de manevrabilitate dinamică Audi drive select

·        Noi detalii marcante de design, servicii Audi connect și sisteme de asistență

·        Farurile Matrix LED cu controlul inteligent al luminilor de drum sunt oferite acum ca dotare opțională

 

SUV-ul compact sport de la Audi are acum un look actualizat: marca și-a revizuit modelul SQ2 (consum combustibil mixt în l/100 km: 7,7 - 7,7*; emisii CO mixte în g/km: 176 - 176*). Astfel, modelul este acum și mai sportiv și atractiv, inclusiv datorită designului nou al farurilor și barelor de protecție. Noi sunt și anumite servicii Audi connect și sisteme de asistență. totodată: SUV-ul impresionează și cu performanțe avansate, inclusiv motorul 2,0 TFSI ce generează 221 kW (300 CP) și accelerează SQ2** în 4,9 secunde de la 0 la 100 km/h. Iar grație tracțiunii integrale quattro și a suspensiilor sport S, puterea ridicată este transpusă în mod cursiv și plăcut pe șosea.

De la lansarea sa inițială, ce a avut loc în urmă cu doar doi ani, (consum mixt de combustibil în l/100 km: 7,7 - 7,7*; emisii CO₂ mixte în g/km: 176 - 176*), SUV-ul compact și dinamic SQ2 și-a creat deja un bun renume ca automobil cu un caracter puternic, optim pentru cei ce nu doresc să se ascundă în mulțime, ci apreciază un design ieșit din comun, dar și utilitatea practică și manevrabilitatea dinamică. Parametrii principali vorbesc de la sine: sprintul de la 0 la 100 km/h este executat în 4,9 secunde, viteza maximă este de 250 km/h, dar consumul mediu de combustibil este de doar 7,7 la 100 km/h.

Motor sport în formă maximă: 2,0 TFSI

Motorul 2,0 TFSI** își dezvoltă puterea mare din cilindreea de 1,984 cm3 și poate fi definit ca un motor deosebit de sportiv în general. Este un propulsor instalat la multe modele Audi (consum combustibil mixt în l/100 km: 7,7 - 7,7*; emisii CO₂ mixte în g/km: 176 - 176*) și furnizează 221 kW (300 CP) și un cuplu constant de 400 Nm pe o plajă largă de turații, de la 2.000 la 5.300 rpm. Motorul supraalimentat cu turbosuflantă și cu patru cilindri răspunde excelent la apăsarea pedalei de accelerației, iar sunetul pe care îl emite devine mai intens pe măsură ce viteza crește. Aceasta se datorează parțial și clapetelor sistemului de evacuare.

2,0 TFSI (consum mixt de combustibil în l/100 km: 7,7 - 7,7*; emisii CO₂ mixte în g/km: 176 - 176*) dispune de mai multe tehnologii progresiste pentru creșterea puterii, dar și a eficienței. Astfel, de pildă, sistemul Audi Valvelift (AVS) comută între două niveluri ale cursei supapelor de evacuare în funcție de necesar, optimizând astfel ciclul de admisie, mai ales la turație mai mică: fluxul optimizat al gazelor de evacuare către turbosuflantă rezultă într-un răspuns agil, precum și în dezvoltarea în forță a cuplului. Managementul termic sofisticat controlează fluxul antigelului, iar galeria de evacuare integrată în chiulasă ajută la încălzirea rapidă a motorului, ceea ce permite activarea mai timpurie a tratării gazelor de eșapament. Este de la sine înțeles că Audi SQ2** îndeplinește cerințele noii norme de poluare Euro 6 AP.

Plăcerea condusului și siguranța: S tronic cu 7 trepte și tracțiune quattro

Transmisia automată S tronic cu 7 trepte este o dotare standard a modelului premium Q2**. Treptele inferioare sunt scurte și sportive, iar treapta a șaptea este lungă, pentru a reduce consumul de combustibil. Şoferul poate folosi transmisia ultra-rapidă cu două ambreiaje în modurile D sau S sau poate să schimbe treptele el însuși, manual. Când sistemul Audi drive select este comutat în modul "efficiency", la rularea liberă, ambreiajul decuplează motorul, permițând reducerea consumului.

Sistemul de tracțiune integrală quattro conferă modelului Audi SQ2** o doză adițională esențială de dinamism și stabilitate. Cuplajul său electro-hidraulic multi-disc distribuie cuplul cursiv între punți. În situațiile în care roțile din față își pierd din tracțiune, cuplajul redirecționează cuplul complet către puntea spate, în doar câteva milisecunde. SQ2** este echipat cu cea mai nouă generație de cuplaj multidisc, ce beneficiază de numeroase optimizări, ca de pildă la circuitul uleiului sau rulmenții. Pompa este antrenată de un motor electric fără perii, cu uzură redusă. Întregul cuplaj cântărește cu aproape 1 kilogram mai puțin decât cel de la modelul predecesor. Aceasta se datorează și faptului că unitatea de comandă este integrată în carcasa cuplajului.

Plăcerea condusului datorată sistemului de tracțiune integrală quattro și-a păstrat nivelul extraordinar de ridicat. Astfel, când șoferul conduce sportiv, cuplajul poate direcționa o parte a cuplului către puntea spate, imediat ce șoferul rotește volanul, ceea ce amplifică dinamismul. Sistemul de comandă quattro permite viraje precise la inversările de sarcină și asigură control maxim și fiabilitate la drifturile executate pe suprafețe de rulare cu coeficient redus de frecare. Sistemul de control al cuplului în funcție de roată rafinează manevrabilitatea cu intervenții minore asupra frânelor roților situate pe interiorul virajului.

Cu un caracter dinamic: suspensiile și direcția

Suspensiile sport S oferite pentru Audi SQ2 (consum mixt de combustibil în l/100 km: 7,7 - 7,7*; emisii CO₂ mixte în g/km: 176 - 176*) reduc garda la sol cu 20 de milimetri. Direcția progresivă inclusă în dotarea standard este astfel reglată încât raportul să îi devină mai direct, pe măsură ce crește unghiul de virare. Astfel, SQ2** devine și mai agil la manevrele mai strânse, în traficul urban și în virajele strânse.

Dotarea standard a SUV-ului sport compact include și sistemul de manevrabilitate dinamică Audi drive select, ce oferă modurile confort, auto, dinamic, eficient și individual. Selectând unul dintre aceste moduri, șoferul schimbă caracterul direcției, a transmisiei S tronic cu 7 trepte, a motorului și a altor sisteme. Şoferul poate seta sistemul electronic de control al stabilității (ESC) în modul off-road, prin acționarea butonului corespunzător.

Audi SQ2** iese din fabrica Audi din Ingolstadt, Germania, pe jante din aliaj de 18 inchi și anvelope de 235/45. Dar gama de jante oferite de 19 inchi Audi și de Audi Sport GmbH include și modele de 19 inchi cu anvelope de 235/40 (dotare standard cu pachetul Exterior SQ2). Frânele mari au discuri de 340 de milimetri în față și 310 de milimetri în spate. Etrierele poartă emblema S și sunt opțional vopsite în roșu.

Un caracter puternic, de netrecut cu vederea: designul exterior

Având forme proeminente și o alură încrezătoare, Audi SQ2** este un automobil cu un puternic caracter, vizibil pe întreaga sa lungime de 4,21 metri.  Grila Singleframe octogonală a fost poziționată acum puțin mai jos, iar lamelele sale preiau tema poligonului, ce poate fi observată la întregul automobil. Între grila radiatorului și capotă pot fi observate fante înguste. Ramele ample finisate în Argintiu Selenite încadrează prizele de aer sugerate.

Farurile LED sunt incluse în echiparea standard, iar noile faruri Matrix LED sunt oferite ca dotare opțională. Fiecare modul comun găzduiește șapte LED-uri individuale. Lumina fazei lungi este controlată inteligent, pentru a ilumina întotdeauna carosabilul cât mai puternic posibil, fără a-i deranja însă pe ceilalți participanți la trafic. După componentele în formă de romb sunt instalate încă zece alte LED-uri, asigurând luminile de zi. Șapte LED-uri generează luminile dinamice de semnalizare. Blocurile optice spate cu LED sunt o dotare standard. Când automobilul este echipat cu farurile Matrix LED, blocurile din spate dispun la rândul lor de lumini de semnalizare dinamice. În această configurație, farurile și blocurile optice din spate vor atrage atenția asupra automobilului atunci când acesta este încuiat sau descuiat, aceste acțiuni inițiind o animație specială a luminilor.

Audi SQ2** revizuit atrage atenția din profil cu carcasele cu finisaj de aluminiu la oglinzile exterioare, cu bandourile laterale trasate de-a lungul pragurilor, cu eleronul de la nivelul plafonului și blade-uril argintii de pe montanții C. Bara de protecție din spate include în designul său poligoane pentagonale și reprezintă o varietate pe tema măștii frontale a mașinii. Cele două terminații ale sistemului de evacuare sunt fiecare încadrate de inserția difuzorului. Portbagajul mare are un volum între 355 și 1.000 de litri, în funcție de poziția spătarelor din spate.

Gama de culori disponibile pentru exteriorul modelului Q2 de top (consum mixt de combustibil în l/100 km: 7,7 - 7,7*; emisii CO₂ mixte în g/km: 176 - 176*) include zece culori, iar elementele de decor pot fi finisate opțional în nuanța contrastantă Gri Manhatten. Blade-urile montanților C sunt disponibile cu finisaj Argintiu Selenite (ca dotare standard), în culoarea caroseriei, Gri Manhatten, Gri Platinum sau Negru Brilliant. Pachetul black include finisaje negre gloss pentru grila Singleframe, prizele de aer și difuzor, precum și barele de protecție cu fnisaj în nuanță contrastantă. Pachetul Exterior SQ2** oferă finisaje negre, de asemenea, pentru carcasele oglinzilor exterioare, blade-ul de pe montantul C și terminațiile sistemului de evacuare. Eleronul de la nivelul plafonului are un contur special, iar pe portiere sunt aplicate folii cu emblemele quattro.

Nuanțe închise, materiale de calitate și detalii specifice: interiorul

La fel ca toate modele Audi S, și interiorul modelului SQ2* este dominat de nuanțe închise și de finisaje de calitate excelentă. Plafonul interior este negru, iar panourile portierelor sunt acoperite cu un material nou, foarte plăcut la atingere. Clapetele pedalierului și suportul pentru picior sunt realizate din oțel inoxidabil. Pe pragurile iluminate ale portierelor sunt aplicate emblemele sport S. Display-ul va întâmpina șoferul cu layout-uri specifice gamei S, când acesta pune contactul mașinii.

Toate dotările celui mai sportiv model Q2** sunt cumulate în pachete, inclusiv patru pachete pentru tapițerie și culori. Clienții pot alege din combinația de tapițerie textilă și piele (dotare standard), piele fină Nappa cu model în romburi (dotare opțională) și  un mix de piele și microfibră Dinamica, materialul ce înlocuiește Alcantara. Acest nou material arată și se simte ca velurul, dar este realizat în cea mai mare parte din poliester reciclat, provenit de la textile și PET-uri, de pildă. Scaunele sunt rafinate cu benzi de decor și cusături contrastante, disponibile în variantele Gri Rock, Negru și Roșu Magma. Bandoul opțional iluminat de decor reprezintă o dotare excepțională în acest segment de automobile.

Noua structură: operarea și afișajele, pachetele și dotările

Audi SQ2**include în dotarea standard sistemul automat de aer condiționat, volanul sport multifuncțional și scaunele sport. Dotările opționale pentru confort sunt grupate în pachetele Climă, Control, Confort, Funcționalitate, Interior, Infotainment, Dinamism și Sisteme de asistență. În ceea ce privește operarea și funcțiile de infotainment, gama este extinsă cu afișajul Audi virtual cockpit, ce poate fi setat cu layout-ul Sport și MMI navigation plus (disponibil cu pachetul Navigație). Operarea se face prin intermediul butonului ce include și funcție rotativă și este poziționat pe consola centrală.

Sistemul de infotainment cel mai avansat și bogat dotat aduce serviciile Audi connect cu viteză LTE și un hotspot WiFi pentru integrarea dispozitivelor mobile ale pasagerilor. Printre noutăți, aici se numără funcția Apel de urgență și service Audi connect și serviciile Audi connect pentru controlul de la distanță. Ambele sunt dotări incluse în echiparea standard. Astfel proprietarul poate descuia automobilul de la distanță și poate verifica inclusiv nivelul combustibilului în rezervor, de pildă. Pentru aceasta, proprietarul poate folosi gratuit aplicația myAudi instalată pe smartphone-ul său. Sistemul de infotainment poate fi completat cu Audi smartphone interface, Audi phone box și sistemul de sunet Bang & Olufsen Premium.

Siguranță și mai mare la drum: sistemele de asistență a șoferului

Compacta Audi SQ2 (consum mixt de combustibil în l/100 km: 7,7 - 7,7*; emisii CO₂ mixte în g/km: 176 - 176*) se ridică la standarde avansate și în ceea ce privește sistemele de asistență. Astfel Audi a inclus în dotarea standard sistemul de siguranță Audi pre sense front. Acest sistem poate contribui la prevenirea accidentelor cu pietonii, bicicliștii sau cu vehicule aflate în fața propriului automobil sau poate reduce gravitatea accidentelor, dacă acestea nu pot fi evitate.

O noutate în gama de dotări opționale este adaptive cruise assist poate ajuta șoferul în numeroase situații la accelerare, frânare și controlul direcției în interiorul benzii de rulare. Pentru a menține controlul lateral al traiectoriei, șoferul trebuie doar să atingă ușor volanul capacitiv, pentru a-i demonstra sistemului că este atent la condus. În combinație cu funcția de identificare a indicatoarelor de circulație pe bază de cameră video, adaptive cruise assist asigură frânarea automobilului în anumite situații, ca de pildă la apropierea de zonele în care sunt impuse reduceri de viteză sau la intrarea în localități. După ce se termină zona cu restricții, SQ2** accelerează din nou. Park assist este, de asemenea, un sistem opțional și direcționează automobilul automat pe și de pe locurile de parcare.

Consumul de combustibil al modelului menționat anterior

Consumul de combustibil și emisiile de CO indicate ca intervale de valori variază în funcție de anvelopele/roțile folosite.

 

Audi SQ2:

Consum combustibil mixt în l/100 km: 7,7-7,7

Emisii de CO2 mixt în g/km: 176-176

 

Valorile prezentate pentru consumul de combustibil și emisii au fost determinate în baze procedurilor de măsurare impuse de lege. Începând cu 1 septembrie 2017, anumite autovehicule noi sunt omologate ca tip conform unei noi proceduri de testare pentru autoturisme și autovehiculele comerciale ușoare. Este vorba de Procedura Armonizată la Nivel Mondial de Testare a Vehiculelor Ușoare, abreviată WLTP (engl. World Harmonised Light Vehicle Test Procedure). Aceasta este o nouă procedură realistă de testare pentru măsurarea consumului de combustibil și a emisiilor de CO₂. Începând cu 1 septembrie 2018, WLTP înlocuiește treptat ciclul european de conducere (NEDC). Având în vedere condițiile mai realiste de testare, valorile de consum și de emisii de CO₂ măsurate conform WLTP vor fi, în multe cazuri, mai mari decât cele măsurate conform NEDC. Pentru detalii cu privire la diferențele dintre ciclurile WLTP și NEDC, vă rugăm să vizitați www.audi.de/wltp.

În prezent, legea ne cere să declarăm în continuare valorile conform NEDC. La modelele care au fost omologate de tip conform WLTP, valorile NEDC vor fi calculate în baza valorilor WLTP. Este, de asemenea, permis ca și valorile WLTP să fie specificate opțional și suplimentar, inclusiv înainte de data de la care valorile WLTP să devină obligatorii. Acolo unde datele NEDC sunt specificate ca intervale de valori, acestea nu se referă la un automobil individual anume și nu fac parte din oferta de vânzare. Aceste valori au exclusiv rolul de a servi comparării diferitelor autovehicule. Dotările și accesoriile adiționale (componentele instalate suplimentar, anvelopele de alte dimensiuni, etc.) pot modifica parametrii relevanți ai autovehiculului, ca de ex. masa, rezistența la înaintare și coeficientul aerodinamic și, alături de condițiile meteo și de condițiile din trafic, pot influența consumul de combustibil, consumul de energie electrică și performanțele.

Informații suplimentare cu privire la consumul oficial de combustibil și la emisiile de CO₂ oficiale pentru autoturismele noi sunt oferite în "Ghidul cu informații referitoare la consumul de combustibil, emisiile de CO₂ și consumul de energie electrică ale autovehiculelor noi", disponibil gratuit în toate punctele de vânzare ale Uniunii Europene.