Știri Audi

Know-how digital și expertiză: primul centru Audi de dezvoltare de software din Ingolstadt

09.10.2020

·        Centrul Audi de dezvoltare de software îmbunătățește know-how-ul digital și cunoștințele interne, valorificând astfel sinergii deja prezente în cadrul grupului

·        Scopul este de a implementa soluții IT care pot fi dezvoltate intern și de a stabili competențe pe termen lung

·       Frank Loydl, CIO Audi: "Stabilim noi standarde în dezvoltarea de software, folosind metode agile"

 

Berlin, Wolfsburg, Lisabona și acum Ingolstadt. Având acum deja opt sedii, familia de centre de dezvoltare de software (CDS) a grupului dispune de o bază considerabilă. Iar acum și AUDI AG s-a alăturat acestei vaste rețele, creând un nou sediu în Ingolstadt. Primul CDS Audi asigură extinderea continuă a know-how-ului digital și a expertizei interne, precum și protejarea pe termen lung a abilităților de dezvoltare.

Centrul de dezvoltare de software Audi și-a stabilit misiunea de a dezvolta soluții IT inteligente, scalabile, orientate către client și sigure, folosind resurse proprii. AUDI AG a deschis primul CDS în cadrul grupului Volkswagen în Ingolstadt, aflat în imediata apropiere a fabricii Audi. Locul în sine a fost ales în așa fel încât angajații să se poată bucura de un nou spațiu propice unor noi moduri de a gândi, departe de mediul lor de lucru tradițional, permițându-le, în același timp, să mențină contactul direct cu ariile de specialitate, din cadrul fabricii Audi, care le vor solicita serviciile. În scopul grupării know-how-ului digital despre AUDI IT și al menținerii expansiunii rapide și eficiente, Audi a decis să unească dezvoltatori de software, designeri UX și specialiști în platforme cloud într-o singură organizație, care își va desfășura activitatea în noul sediu. Apropierea și dialogul intens dintre membrii echipei din CDS vor încuraja gândirea creativă si dezvoltarea rapidă de soluții.

"Datorită centrului de dezvoltare de software, stabilim noi standarde în dezvoltarea de software cu așa-numitele metode agile în echipele noastre, asigurând astfel o evoluție mai rapidă a produselor, cu un nivel ridicat de calitate, creând astfel plus-valoare în întreg Grupul", spune Frank Loydl, Chief Information Officer AUDI AG.

În activitatea sa zilnică, Audi plasează la CDS echipe mici, care utilizează metodologia de lucru agilă.  În încurajarea acestui proces, designul interior și echipamentele de birou din noua locație corespund nevoilor angajaților, precum și cerințelor metodice. Pentru a crea sinergii cu CDS-urile existente, Audi CDS a fost perfect integrat în rețeaua VW Group. Acest lucru nu previne doar duplicarea muncii, dar totodată accelerează și îmbunătățește pe termen lung calitatea dezvoltării folosind resurse interne. "Lucrăm cu aceleași platforme tehnice și în conformitate cu aceleași metode și standarde la nivelul întregului Grup Volkswagen", spune Thomas Bittighofer, Directorul centrului de dezvoltare de software din Ingolstadt. "Acest lucru înseamnă că împărtășim în mod constant date și experiență, contribuind astfel totodată la dezvoltarea de noi abilități." Primele rezultate ale eforturilor depuse de CDS au fost deja implementate cu succes în ariile de specialitate. Câteva exemple includ o platformă de proces pentru marketingul produselor și un proces pentru comercializarea mașinilor rulate.

Centrul de dezvoltare de software va căuta și în viitor să realizeze proiecte cu relevanță strategică ridicată pentru Audi. În acest sens, sunt esențiale ciclurile scurte de dezvoltare, colaborarea strânsă cu diferitele departamente și rezultatele rapide, dar și de calitate superioară. Un alt centru de dezvoltare de software concentrat pe producție digitală și logistică este, de asemenea, în construcție la uzina Audi din Neckarsulm. Pe baza "platformei de producție digitală" (PPD) a Grupului Volkswagen, această locație va fi responsabilă cu dezvoltarea soluțiilor IT de înaltă performanță pentru fabrica inteligentă și inter-conectată. De asemenea, CDS  va face parte dintr-o rețea interdisciplinară de expertiză pentru transformarea și inovația fabricii în regiunea Heilbronn și va conlucra în viitor cu "XL2", o societate mixtă fondată de Audi și Capgemini.