Știri Audi

Funcțiile on-demand: o nouă formă de personalizare a automobilelor

05.10.2020

·        Clienții au posibilitatea de a comanda on-line anumite funcții pentru automobil, oricând după ce le-a fost livrat deja automobilul

·        Lansarea unui nou serviciu de plată AudiPay pentru servicii digitale adiționale

·        Funcțiile sunt disponibile inițial pentru opt modele și vor urma și alte modele și piețe

 

Audi oferă în premieră clienților săi din Norvegia și Germania posibilitatea de a comanda anumite funcții on-demand, chiar și după achiziția automobilului. Astfel se deschid posibilități absolut inedite de individualizare a automobilului deținut deja. Funcțiile pot fi comandate on-line prin intermediul aplicației myAudi. Cu funcțiile on-demand, Audi face încă un pas coerent înainte în optimizarea experienței de care clientul beneficiază în călătoria sa digitală alături de marcă.

Audi conectează deja lumea fizică cu universul digital, încă de la primul contact cu clientul și apoi mai departe, în faza de consiliere, servicii și achiziție. Cu funcțiile sale on-demand, compania oferă acum clienților săi un nou nivel de flexibilitate în achiziția automobilelor. Până acum, clienții erau nevoiți să cumpere toate dotările opționale dorite pentru automobilele lor încă de la comandarea automobilului. De acum însă, clienții au posibilitatea de a comanda flexibil și în funcție de necesarul curent funcții pentru iluminare, asistența șoferului și infotainment, iar achiziția este posibilă chiar și după cumpărarea automobilului în sine. De asemenea, clienții pot alege dintre diferite termene de valabilitate pentru aceste servicii. Funcțiile on-demand sunt în prezent disponibile pentru modelele pur electrice e‑tron și generațiile actuale ale modelelor A4, A5, A6, A7, Q5, Q7 și Q8. Vor urma și alte game de produse și funcții.

Funcțiile disponibile variază în funcție de modelul de automobil și de țara de achiziție. De pildă, pentru Audi e‑tron și e‑tron Sportback, clienții pot transforma farurile LED în faruri Matrix LED cu funcția automată pentru luminile de drum. Pachetul de infotainment include MMI navigation plus și Audi smartphone interface. Prețurile pentru fiecare funcție sunt bazate pe lista de prețuri uzuală.

Confort deplin și flexibilitate maximă

În cazul în care clienții doresc doar să testeze mai întâi o funcție, ei o pot comanda o dată inițial doar pentru o lună de probă. Încă din această fază, ei pot extinde valabilitatea în funcție de necesar și preferințe.  Dacă însă clientul decide că nu vrea să prelungească termenul, acesta va expira automat la termenul selectat, fără a fi necesară rezilierea expresă. Funcțiile comandate pot fi utilizate întotdeauna doar pentru un automobil anume. Când mașina va fi vândută, serviciile rămân astfel active și pentru următorul proprietar. De asemenea, următorul proprietar poate comanda la rândul său și alte dotări adiționale, în funcție de preferințele sale. Astfel, acest automobil devine și mai atractiv pe piața de autovehicule rulate.

Comanda și plata se fac din aplicație sau de pe portalul web myAudi. Acordăm desigur o importanță majoră asigurării securității tranzacțiilor. După finalizarea comenzii, sistemul automobilului va primi pachetul de date prin intermediul rețelei mobile. Funcția achiziționată va fi disponibilă după ce motorul va fi pornit din nou, următoarea dată după achiziție.

Nou: comandarea pachetelor Audi connect și a noilor servicii din aplicația myAudi 

De asemenea, din aplicația myAudi acum e posibilă și extinderea pachetelor Audi connect deja disponibile pentru respectivul automobil, precum și comandarea de noi funcții Audi connect. Clienții pot selecta și în acest caz termene diferite de valabilitate pentru fiecare produs digital.

AudiPay: platforma internațională de plată și decontare pentru servicii digitale adiționale

AudiPay va fi lansat împreună cu funcțiile on-demand. Fiind protejați de o conexiune securizată a provider-ului de servicii de plăți a Grupului, VW Payments S.A., clienții pot acum achiziționa și plăti serviciile digitale pentru automobilul lor folosind cardurile lor de credit salvate pe platformă. Este planificată oferirea ulterioară și a altor servicii de plată, precum PayPal, Klarna sau alte funcții locale de plată. Alături de Germania și Norvegia, în curând și clienții din aproximativ 20 de alte țări europene vor putea plăti pe cale digitală cu AudiPay. Prioritatea noastră principală în acest context constă întotdeauna în protejarea clientului: AudiPay garantează siguranța și respectarea tuturor reglementărilor în domeniu, pe parcursul întregului proces de plată.

Accesarea unor noi zone de business

Serviciile digitale, precum funcțiile on-demand aduc o importantă contribuție în digitalizarea mărcii Audi, deschizând un potențial de piață adițional și oferind posibilitatea de a le oferi clienților produse și servicii și mai profund personalizate. De asemenea, funcțiile on-demand deschid o nouă zonă de business pentru distribuitori, aceștia primind un bonus în schimbul serviciului de consiliere a clientului, ei având menirea de a ajuta clienții să găsească și să comande funcțiile optime pentru automobilul lor actual.

Hardware-ul necesar acestor funcții poate fi activat ulterior, fiind instalat la toate automobilele încă din fabrică. De aceea, disponibilitatea funcțiilor este asigurată pe întreaga durata de viață a automobilului, dar clienții plătesc doar pentru funcțiile comandate la achiziția automobilului sau ulterior la comandarea separată a funcției.

 

 

 

 

 

Valorile prezentate pentru consumul de combustibil și emisii au fost determinate în baze procedurilor de măsurare impuse de lege. Începând cu 1 septembrie 2017, anumite autovehicule noi sunt omologate ca tip conform unei noi proceduri de testare pentru autoturisme și autovehiculele comerciale ușoare. Este vorba de Procedura Armonizată la Nivel Mondial de Testare a Vehiculelor Ușoare, abreviată WLTP (engl. World Harmonised Light Vehicle Test Procedure). Aceasta este o nouă procedură realistă de testare pentru măsurarea consumului de combustibil și a emisiilor de CO₂. Începând cu 1 septembrie 2018, WLTP înlocuiește treptat ciclul european de conducere (NEDC). Având în vedere condițiile mai realiste de testare, valorile de consum și de emisii de CO₂ măsurate conform WLTP vor fi, în multe cazuri, mai mari decât cele măsurate conform NEDC. Pentru detalii cu privire la diferențele dintre ciclurile WLTP și NEDC, vă rugăm să vizitați www.audi.de/wltp.

În prezent, legea ne cere să declarăm în continuare valorile conform NEDC. La modelele care au fost omologate de tip conform WLTP, valorile NEDC vor fi calculate în baza valorilor WLTP. Este, de asemenea, permis ca și valorile WLTP să fie specificate opțional și suplimentar, inclusiv înainte de data de la care valorile WLTP să devină obligatorii. Acolo unde datele NEDC sunt specificate ca intervale de valori, acestea nu se referă la un automobil individual anume și nu fac parte din oferta de vânzare. Aceste valori au exclusiv rolul de a servi comparării diferitelor autovehicule. Dotările și accesoriile adiționale (componentele instalate suplimentar, anvelopele de alte dimensiuni, etc.) pot modifica parametrii relevanți ai autovehiculului, ca de ex. masa, rezistența la înaintare și coeficientul aerodinamic și, alături de condițiile meteo și de condițiile din trafic, pot influența consumul de combustibil, consumul de energie electrică și performanțele.

Informații suplimentare cu privire la consumul oficial de combustibil și la emisiile de CO₂ oficiale pentru autoturismele noi sunt oferite în "Ghidul cu informații referitoare la consumul de combustibil, emisiile de CO₂ și consumul de energie electrică ale autovehiculelor noi", disponibil gratuit în toate punctele de vânzare ale Uniunii Europene.