Știri Audi

”Genius Loci” a câștigat Premiul Audi pentru filme de scurt metraj

03.03.2020

●     Juriul concursului internațional pentru filme de scurt metraj îl premiază pe Adrien Mérigeau la cea de-a 70-a Berlinală

●     Hubert Link, Șeful departamentului de Marketing al AUDI AG: "Pentru Audi, filmul câștigător, "Genius Loci" este o declarație importantă despre frumusețea ce se poate revela din libertatea dată de un format scurt."

●     Audi e-tron Sportback* deschide festivalul de film, fiind prezent pe covorul roșu și proiectează un videoclip cu farurile Matrix LED

În valoare de 20.000 Euro, premiul Audi pentru filme de scurt metraj de la cea de-a 70-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Berlin, a fost acordat producției "Genius Loci", a lui Adrien Mérigeau. Din juriul ce a evaluat anul acesta filmele de scurt metraj fac parte producătorul maghiar de filme de animație Réka Bucsi, curatorul turc Fatma Çolakoğlu și producătorul de film Lemohang Jeremiah Mosese din Lesotho. Declarația juriului despre câștigătorul de anul acesta: "În acea noapte, gândurile ei s-au contopit cu sclipirile luminilor stradale, linia orizontului și gunoiul de pe trotuare. Acest film frumos realizat coordonează fără efort haosul ființei umane."

În "Genius Loci", Reine, o tânără singuratică, se plimbă noaptea pe străzi. Haosul domnește pretutindeni: în mintea ei și în exterior, în marele oraș. Lucrurile capătă o viață proprie. Tânăra Reine este în căutare dar nu știe ce anume caută. În desene delicate și animații fluide vedem lumea prin ochii ei, iar percepțiile ei devin tangibile.

După ce a studiat la școala franceză pentru animație EMCA, Mérigeau a intrat la studioul irlandez de animație Cartoon Saloon pentru a lucra la două filme de lung metraj nominalizate la Oscar. "Genius Loci" este cel de-al doilea scurt metraj al regizorului. "A fost important pentru mine să lucrez pe hârtie, întrucât desenul tradițional, spre deosebire de cel digital, necesită concentrare și o abordare meditativă a gesturilor", a declarat Mérigeau atunci când a fost întrebat despre procesul de lucru la "Genius Loci". "Mă ajută să păstrez o legătură directă, afectivă cu elementul pe care îl desenez."

Pentru a marca cea de-a 70-a aniversare a Berlinalei și cel de-al șaptelea sezon ca sponsor principal, Audi a celebrat diversitatea viziunilor artistice și a discursurilor deschise alături de talente inițiatoare de noi tendințe și nume mari ale cinematografiei internaționale, precum Helen Mirren, Margaret Qualley, Johnny Depp și Salma Hayek. Accesul la covorul roșu asigurat cu automobile Audi e-tron* și cu cele două modele hibride Audi A8 TFSI e* și A7 Sportback TFSI e* a asigurat o apariție electrizantă pentru starurile industriei internaționale a filmului.

* Vă rugăm să consultați lista de la finalul acestei informări media pentru valorile de consum de combustibil al tuturor modelelor menționate aici și ale modelelor disponibile pe piața germană.

 

Noul Audi e-tron Sportback* a deschis festivitatea de pe covorul roșu al Festivalului Internațional de Film de la Berlin și a folosit noile faruri digitale matrix LED pentru a proiecta un videoclip pe un ecran în semn de omagiu pentru cea de-a 70-a aniversare.

Festivalul Internațional de Film de la Berlin decernează Premiul Audi pentru filme de scurt metraj în cadrul secțiunii Berlinalei pentru scurt metraje. În afară de trofeele Ursul de Aur și cel de Argint, acest premiu este unul dintre cele mai râvnite premii pentru scurt metraje de la cea de-a 70-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Berlin. Cu o valoare de 20.000 de euro, premiul este printre cele mai valoroase premii la nivel mondial acordate pentru filme de scurt metraj. "Scurt metrajul este o formă ce presupune provocări, una ce oferă un nivel deosebit de ridicat de libertate artistică. Suntem fascinați de acest principiu al filmelor de scurt metraj, întrucât libertatea joacă un important rol și în cadrul mărcii Audi - în special atunci când este vorba despre inovații în viitorul mobilității", declară Hubert Link, Șeful Departamentului Marketing la AUDI AG.

Un total de 24 de filme din 18 țări, selectate de către noul Șef al Berlinalei pentru Scurt Metraje, Anna Henckel-Donnersmarck, au fost evaluate de către Juriul pentru Filme de Scurt Metraj Internaționale, alcătuit din Réka Bucsi (Ungaria), Fatma Çolakoğlu (Turcia) și Lemohang Jeremiah Mosese (Lesotho). "Unite în aspirația către libertate și inovație, Audi și filmele de scurt metraj formează o alianță ideală în cadrul competiției pentru Filme de Scurt Metraj a Berlinalei", declară Anna Henckel-Donnersmarck. Diferite producții ce au câștigat Premiul Audi pentru Filme de scurt metraj în anii precedenți au fost incluse în Berlinale Open House Program 2020. Aceste producții includ "Planet ∑" de Momoko Seto (2015), "Solar Walk" de Réka Bucsi (2018) și "Rise" de Bárbara Wagner și Benjamin de Burca (2019),  reușind încă o dată să își etaleze forța într-un cadru neconvențional.

În cadrul programului public, gratuit, Berlinale Open House, Audi a prezentat și dezbateri pe teme variate, interviuri, ateliere de lucru și concerte în parteneriat cu Berlinala. "Audi Berlinale Lounge este un loc pentru a schimba idei asupra unui număr larg de subiecte și un punct de întâlnire important al festivalului, chiar lângă Berlinale Palast, cu o vedere excelentă asupra covorului roșu", precizează Mariette Rissenbeek, noul director executiv al Festivalului Internațional de Film de la Berlin. Aproape 15.000 de oaspeți au participat la evenimente din programul de la Audi Berlinale Lounge. Printre ei s-au numărat editorul Zeit Online, Matthias Kalle precum și Birgit Heidsiek de la Green Film Shooting și artiști remarcabili precum Leopold. Audi Denkwerkstatt Berlin, împreună cu Martin Eyerer, CIO Factory Berlin, și alți ideologi deschizători de drumuri, concentrați asupra dezvoltărilor viitoare în industria filmului și a mobilității. Subiectul sustenabilității a fost prezentat de către ambasadorul UN pentru aspecte climatice și pilotul de curse Audi formula E, Lucas di Grassi, fiind discutat și cu publicul. În plus Berlinale Lounge Nights au oferit modalitatea perfectă de a încheia zilele pline de evenimente ale festivalului.  

 

 

Valorile de consum ale modelelor menționate anterior:

Consumul de combustibil şi emisiile de CO indicate ca intervale de valori variază în funcţie de anvelopele/roţile folosite, precum și de dotările alese.

Audi e-tron:

Consum electric mixt în kWh/100 km: 24,3-21; emisii mixte de CO2 în g/km: 0

Audi e-tron Sportback:

Consum electric mixt în kWh/100 km: 23,9-20,6; emisii mixte de CO2 în g/km: 0

Audi A8 TFSI e:

Consum combustibil mixt în l/100 km: 2,6-2,5

Consum electric în kWh/100km: 21,2-20,8; emisii mixte de CO2 în g/km: 60-57

Audi A7 Sportback TFSI e:

Consum combustibil mixt în l/100 km: 2,1 - 1,8; consum electric mixt în kWh/100 km*: 18,1-16,6; emisii mixte de CO în g/km*: 48-44

 

Valorile prezentate pentru consumul de combustibil și emisii au fost determinate în baze procedurilor de măsurare impuse de lege. Începând cu 1 septembrie 2017, anumite autovehicule noi sunt omologate ca tip conform unei noi proceduri de testare pentru autoturisme și autovehiculele comerciale ușoare. Este vorba de Procedura Armonizată la Nivel Mondial de Testare a Vehiculelor Ușoare, abreviată WLTP (engl. World Harmonised Light Vehicle Test Procedure). Aceasta este o nouă procedură realistă de testare pentru măsurarea consumului de combustibil și a emisiilor de CO. Începând cu 1 septembrie 2018, WLTP înlocuiește treptat ciclul european de conducere (NEDC). Având în vedere condițiile mai realiste de testare, valorile de consum și de emisii de CO măsurate conform WLTP vor fi, în multe cazuri, mai mari decât cele măsurate conform NEDC. Pentru detalii cu privire la diferențele dintre ciclurile WLTP și NEDC, vă rugăm să vizitați www.audi.de/wltp.

În prezent, legea ne impune încă să declarăm valorile conform NEDC. La modelele care au fost omologate de tip conform WLTP, valorile NEDC vor fi calculate în baza valorilor WLTP. Este, de asemenea, permis ca şi valorile WLTP să fie specificate opţional şi suplimentar, inclusiv înainte de data de la care valorile WLTP să devină obligatorii. Acolo unde datele NEDC sunt specificate ca intervale de valori, acestea nu se referă la un automobil individual anume şi nu fac parte din oferta de vânzare. Aceste valori au exclusiv rolul de a servi comparării diferitelor autovehicule. Dotările și accesoriile adiționale (componentele instalate suplimentar, anvelopele de alte dimensiuni, etc.) pot modifica parametrii relevanți ai autovehiculului, ca de ex. masa, rezistența la înaintare și coeficientul aerodinamic și, alături de condițiile meteo și de condițiile din trafic, pot influența consumul de combustibil, consumul de energie electrică și performanțele.

Consumul de combustibil și emisiile de CO indicate ca intervale de valori variază în funcție de nivelul de echipare ales. Informații suplimentare cu privire la consumul oficial de combustibil și la emisiile de CO oficiale pentru autoturisme noi sunt oferite în "Ghidul cu informații referitoare la consumul de combustibil, emisiile de CO și consumul de energie electrică ale autovehiculelor noi", disponibil gratuit în toate punctele de vânzare ale Uniunii Europene.