Știri Audi

Premiere mondiale prezentate de Audi la Salonul Auto IAA 2019 de la Frankfurt

17.09.2019
  • Conceptul Audi AI:TRAIL prezintă viziunea mărcii privind viitorul mobilității electrice offroad.
  • O altă premieră expusă la Frankfurt este cea de-a doua generație pentru Audi RS 7 Sportback*
  • Audi a prezentat în premieră și mașina de curse e-tron FE06

 

Audi AI:TRAIL, off-roaderul electric al viitorului, Audi RS 7 Sportback, dar și bolidul de Formula E, e-tron FE06 pot fi văzute în premieră mondială la salonul auto de la Frankfurt, deschis publicului larg de pe data de 12 septembrie 2019.

Audi a prezentat la ediția din 2019 a IAA un număr impresionant de modele noi cu care producătorul german își îmbogățește portofoliul pe segmentul de mobilitate electrică, dar și gama de modele cu sisteme clasice de propulsie. 

Prezența Audi la Frankfurt subliniază amploarea campaniei actuale de lansare de modele noi ale mărcii. Peste jumătate dintre cele 26 de mașini prezente la standul Audi sunt expuse public în premieră. 

"Prezentăm vizitatorilor un podium de excepție: peste jumătate dintre mașinile expuse sunt în premieră la o expoziție. Aducem, de asemenea, în piață cea mai tânără gamă de modele pentru un producător premium", a declarat Hildegard Wortmann, Membru al Consiliului de Administrație Audi, responsabilă pentru Vânzări și Marketing.

Printre atracțiile mărcii se numără și modelele Audi A4 și Audi Q7 în versiune actualizată - disponibile acum și la distribuitorii din România - modelul A1 citycarver*, Q3 Sportback* și Audi RS 6 Avant*. Întreaga gamă expusă poate fi admirată la IAA până pe 22 septembrie 2019, în zona Audi alocată pentru expunere, un spațiu de 3.100 metri pătrați.

Modelele vizionare ale mărcii - Audi Aicon, AI:ME și AI:RACE - sunt și ele expuse împreună la Frankfurt cvartetul fiind completat acum de conceptul AI:TRAIL. Acesta îmbină condusul automat cu excelente capacități off-road. Cabina modelului este acoperită cu un geam transparent, oferind pasagerilor o vizibilitate fără precedent și o experiență deosebită de condus în natură, cu emisii zero.

Consumul de combustibil al modelelor menționate

(Consumul de combustibil și emisiile de CO, precum și clasele de eficiență indicate ca intervale de valori depind de anvelopele/jantele utilizate.)

Audi RS 7 Sportback:

Consum combustibil mixt în l/100 km: 11,6 - 11,4

Emisii mixte de CO₂ în g/km: 265 - 261

Audi A4

Consum combustibil mixt în l/100 km: 6,9 - 3,8

Emisii mixte de CO₂ în g/km: 166 - 100

Audi Q7

Consum combustibil mixt în l/100 km: 7,6 - 6,6

Emisii mixte de CO₂ în g/km: 200 - 174

Audi Q3 Sportback

Consum combustibil mixt în l/100 km: 7,7 - 4,7

Emisii mixte de CO₂ în g/km: 174 - 123

Audi A1 citycarver

Consum combustibil mixt în l/100 km: 5,4 - 5,2

Emisii mixte de CO₂ în g/km: 122 - 118

Audi RS 6 Avant:

Consum combustibil mixt în l/100 km: 11,7 - 11,5

Emisii mixte de CO₂ în g/km: 268 - 263

 

Valorile prezentate pentru consumul de combustibil și emisii au fost determinate în baze procedurilor de măsurare impuse de lege. Începând cu 1 septembrie 2017, anumite autovehicule noi sunt omologate potrivit noii proceduri de testare pentru autoturisme și autovehiculele comerciale ușoare. Este vorba despre Procedura Armonizată la Nivel Mondial de Testare a Vehiculelor Ușoare, abreviată WLTP (engl. World Harmonised Light Vehicle Test Procedure). Aceasta este o nouă procedură realistă de testare pentru măsurarea consumului de combustibil și a emisiilor de CO₂. Începând cu 1 septembrie 2018, WLTP înlocuiește treptat ciclul european de conducere (NEDC). Având în vedere condițiile mai realiste de testare, valorile de consum și de emisii de CO₂ măsurate conform WLTP vor fi, în multe cazuri, mai mari decât cele măsurate conform NEDC. Pentru detalii cu privire la diferențele dintre ciclurile WLTP și NEDC, vă rugăm să vizitați www.audi.de/wltp.

 

În prezent, legea impune încă să declarăm valorile testării NEDC. La modelele care au fost omologate conform WLTP, valorile NEDC vor fi calculate în baza valorilor WLTP. Este, de asemenea, permis ca valorile WLTP să fie specificate opțional și suplimentar, inclusiv înainte de data de la care valorile WLTP devin obligatorii. Acolo unde datele NEDC sunt specificate ca intervale de valori, acestea nu se referă la un automobil individual anume și nu fac parte din oferta de vânzare. Aceste valori au exclusiv rolul de a servi comparării diferitelor autovehicule. Dotările și accesoriile adiționale (componentele instalate suplimentar, anvelopele de alte dimensiuni, etc.) pot modifica parametrii relevanți ai autovehiculului, ca de ex. masa, rezistența la înaintare și coeficientul aerodinamic și, alături de condițiile meteo și de condițiile din trafic, pot influența consumul de combustibil, consumul de energie electrică și performanțele.

 

Informații suplimentare cu privire la consumul oficial de combustibil și la emisiile de CO₂ oficiale pentru autoturisme noi sunt oferite în "Ghidul cu informații referitoare la consumul de combustibil, emisiile de CO₂ și consumul de energie electrică ale autovehiculelor noi", disponibil gratuit în toate punctele de vânzare ale Uniunii Europene.