Știri Audi

Audi încheie luna august cu aproximativ 150.100 automobile livrate

12.09.2019

·     Ca urmare a efectelor anului precedent, livrările globale s-au diminuat cu 2,5% luna trecută

·     Cerere crescută în China și America de Nord

·     Hildegard Wortmann, Membru al Consiliului de Administrație, responsabilă pentru Vânzări și Marketing: "Noile modele vor aduce o creștere în cursul lunilor următoare"

 

Audi a livrat în ultima lună aproximativ 150.100 de automobile către clienți de pe întreg mapamondul. Cu 2,5 procente mai puțin față de anul trecut. În august 2018, vânzările modelelor aflate pe stoc în special în Europa au contribuit la o creștere excepțională a livrărilor. Ca atare, luna trecută, Audi a asistat la o scădere a livrărilor de 4,7 procente pe continentul de origine. Livrările au crescut în America de Nord (+0,9%, până la un număr de aproximativ 25.650 automobile). Pe piața chineză cererea a crescut cu două procente, până la 58.580 unități. Scăderea cumulată în livrările globale a fost de 4,5 procente.

"Fluctuațiile neobișnuite ale livrărilor de anul trecut încă ne afectează cifrele luna aceasta. De-a lungul următoarelor luni, indiciile continuă să arate clar o creștere pentru Audi", spune Hildegard Wortmann, Membru al Consiliului de Management Vânzări și Marketing la AUDI AG. "Modelele noastre noi, inclusiv noul Q3 sau Q7 actualizat vor atinge avântul maxim." Salonul Internațional Auto (IAA) de la Frankfurt prezintă noua gamă de modele Audi. Anul acesta, marca celor Patru Inele expune la acest salon modelele Audi Q3 Sportback, Audi RS 6 Avant* și Audi RS 7 Sportback*. Modelele Audi A4 și Audi Q7, ce au trecut printr-un proces de actualizare completă a tehnologiei și design-ului, își vor face, de asemenea, apariția. Compania va oferi și o scurtă privire asupra mobilității autonome a viitorului, prin intermediul unui studiu cu accent pe tehnologie.

Luna trecută, modelul produs local Audi Q5 L a contribuit în mod special la creșterea mărcii în China: 13.785 clienți chinezi au ales acest model în august, cu 25,3 procente mai mult față de anul trecut. Însumând toate modelele, Audi a atins cele mai mari cifre ale livrărilor lunii august din toată istoria Audi în China (+2%, ajungând la 58.580 de automobile). Din ianuarie până în august, producătorul cu baza în Ingolstadt a livrat 427.447 automobile în Regatul de Mijloc - China (+2,4%).

În vara lui 2018, Audi și-a aprovizionat suplimentar piețele de desfacere în perioada dinaintea trecerii la sistemul de testare WLTP, pentru a compensa eventualele restricții la automobilele comandate direct în fabrică. Vânzările acestor modele aflate pe stoc au contribuit la creșterile excepționale, non-recurente ale livrărilor din august 2018. Ca atare, în Europa, livrările lunii precedente a anului curent au apărut ca o scădere față de cele ale anului trecut (-4,7%, până la un număr de 57.400 unități).

* Valorile generice privind consumul de combustibil pentru toate modelele menţionate, cu dotările disponibile pe piaţa din Germania, sunt indicate în lista de la finalul acestui comunicat de presă.

Germania a raportat o scădere de 3,3 procente a livărilor, cu 21.473 unități livrate clienților. Modelul Audi Q3 a oferit din nou un important impuls afacerii de pe continentul de origine. Separat de Germania (+14,6%, până la 1.775 automobile), modelul a repurtat livrări ce au crescut cu rapiditate în Anglia (+17,3% ajungând la 958 automobile), Italia (+88,6% ajungând la 415 automobile) și Franța (+54,6% până la 711 automobile). 

Cu aproximativ 25.650 de automobile predate clienților, livrările companiei în America de Nord au crescut cu 0,9 procente luna trecută. Cumulativ, regiunea a încheiat luna august cu aproximativ 171.850 unități, în scădere cu 6,4 procente. În august, livrările în Statele Unite au crescut cu 3 procente, până la 21.531 unități, în Canada livrările au crescut cu 2,1 procente, până la 3.166 unități. Cererea pentru modelul Audi Q3, ce a ajuns doar recent la distribuitori, a evoluat pozitiv pe ambele piețe. 2.420 de clienți americani (+78,3%) și 730 clienți canadieni (+136,2%) au optat pentru SUV-ul compact.

* Consumul de combustibil al modelelor menţionate

(Consumul de combustibil şi emisiile de CO, precum şi clasele de eficiență indicate ca intervale de valori depind de anvelopele/jantele utilizate.)

 

RS 6 Avant

Consum combustibil mixt în l/100 km: 11,7 (20,1) / 11,5 - (20,5)

Emisii de CO₂ în g/km: 268 (431,3) / 263 - (423,3)

RS 7 Sportback

Consum combustibil mixt în l/100 km: 11,6 (20,3) / 11,4 - (20,6)

Emisii de CO₂ în g/km: 265 (426,5) / 261 - (420,0)

 

Valorile prezentate pentru consumul de combustibil şi emisii au fost determinate în baze procedurilor de măsurare impuse de lege. Începând cu 1 septembrie 2017, anumite autovehicule noi sunt omologate ca tip conform unei noi proceduri de testare pentru autoturisme şi autovehiculele comerciale uşoare. Este vorba de Procedura Armonizată la Nivel Mondial de Testare a Vehiculelor Ușoare, abreviată WLTP (engl. World Harmonised Light Vehicle Test Procedure). Aceasta este o nouă procedură realistă de testare pentru măsurarea consumului de combustibil şi a emisiilor de CO₂. Începând cu 1 septembrie 2018, WLTP înlocuieşte treptat ciclul european de conducere (NEDC). Având în vedere condiţiile mai realiste de testare, valorile de consum şi de emisii de CO₂ măsurate conform WLTP vor fi, în multe cazuri, mai mari decât cele măsurate conform NEDC. Pentru detalii cu privire la diferenţele dintre ciclurile WLTP şi NEDC, vă rugăm să vizitaţi www.audi.de/wltp.

În prezent, legea ne impune încă să declarăm valorile conform NEDC. La modelele care au fost omologate de tip conform WLTP, valorile NEDC vor fi calculate în baza valorilor WLTP. Este, de asemenea, permis ca şi valorile WLTP să fie specificate opţional şi suplimentar, inclusiv înainte de data de la care valorile WLTP să devină obligatorii. Acolo unde datele NEDC sunt specificate ca intervale de valori, acestea nu se referă la un automobil individual anume şi nu fac parte din oferta de vânzare. Aceste valori au exclusiv rolul de a servi comparării diferitelor autovehicule. Dotările şi accesoriile adiţionale (componentele instalate suplimentar, anvelopele de alte dimensiuni, etc.) pot modifica parametrii relevanţi ai autovehiculului, ca de ex. masa, rezistenţa la înaintare şi coeficientul aerodinamic şi, alături de condiţiile meteo şi de condiţiile din trafic, pot influenţa consumul de combustibil, consumul de energie electrică şi performanţele.

Informaţii suplimentare cu privire la consumul oficial de combustibil şi la emisiile de CO₂ oficiale pentru autoturismele noi sunt oferite în "Ghidul cu informaţii referitoare la consumul de combustibil, emisiile de CO₂ şi consumul de energie electrică ale autovehiculelor noi", disponibil gratuit în toate punctele de vânzare ale Uniunii Europene.