Știri Audi

70 de ani de Audi în Ingolstadt: trei expoziții speciale în Forumul Audi

08.09.2019

·     Detalii despre povestea de succes a mărcii celor patru inele de la sediul AUDI AG

·     Expozițiile prezintă, de asemenea, parteneriatul de lungă durată cu orașul Ingolstadt.

 

3 septembrie 2019 - Audi construiește de 70 de ani automobile la fabrica din Ingolstadt. Inima grupului bate în acest oraș bavarez de pe Dunăre: Ingolstadt este locul unde AUDI AG își are sediul și operează cea mai mare unitate de producție a sa din întreaga lume. Pentru a marca cea de-a 70-a aniversare a companiei din Ingolstadt, Audi prezintă detalii despre istoria mărcii celor patru inele. Trei expoziții speciale intitulate "Audi în Ingolstadt: Ieri - Azi - Mâine" au fost deschise astăzi, simultan, în Forumul Audi, de către Albert Mayer, Directorul fabricii de producție din Ingolstadt și de către Thomas Frank, Directorul Auto Union GmbH. Atracția principală este expoziția temporară extraordinară "W49" din muzeul auto Audi, care rămâne deschisă până la sfârșitul lunii februarie 2020. Două expoziții suplimentare sunt deschise angajaților Audi și publicului până în 21 septembrie 2019.

Expoziția temporară "W49 - Un nou start în Ingolstadt" la muzeul auto Audi:

3 septembrie 1949 marchează o dată importantă în istoria companiei AUDI AG. În această zi, înființarea Auto Union GmbH din Ingolstadt a lansat un nou capitol din istoria producătorului de automobile, care anterior și-a avut sediul în statul federal Saxonia din Germania. La patru ani de la încheierea războiului, compania a demarat producția auto în clădirile vechi ale fostei cetăți Ingolstadt. Acesta a fost începutul unei povești de succes atât pentru producătorul auto, cât și pentru Ingolstadt.

Cu expoziția "W49", Audi aruncă o privire deosebită înapoi în timp, asupra conexiunii dintre companie și oraș. "49" se referă la anul în care totul a început. "W" însemna inițial "West" și distingea prima motocicletă construită în Ingolstadt de cele construite în "Est". Cu toate acestea, în descrierea organizatorilor expoziției, "W" simbolizează mai multe - inclusiv numeroasele capitole ale relației reciproce dintre ambii parteneri de-a lungul anilor, descrise cu cuvinte germane care încep cu litera în cauză: "Weggang" (plecare), "Wiederaufbau" (reconstrucție), "Wagemut" (îndrăzneală), "Wachstum" (creștere), "Wirtschaftskraft" (putere economică) și "Wandel der Zeit" (transformare în timp). Mica întreprindere numită Auto Union GmbH a evoluat de atunci, devenind un producător premium de automobile, cu operațiuni la nivel mondial, iar micul oraș provincial s-a dezvoltat într-un oraș dinamic și puternic din punct de vedere economic - Audi și Ingolstadt.

Noua expoziție temporară prezintă primii zece ani ai companiei la Ingolstadt, din 1949 până în 1959 - și, în mod intenționat, într-un dublu sens: imaginile permit vizitatorului să schimbe perspectiva, oferind o viziune prin "ochelarii Audi", precum și din punctele de observație ale orașului. Audi prezintă primele produse ale nou înființatei Auto Union GmbH, inclusiv DKW Schnelllaster și motocicleta DKW RT 125 W, precum și alte modele importante din producția auto timpurie. Expoziția observă, totodată, condițiile de bază din noul sediu al companiei, de la restartul politic, cu o democrație tânără și refugiații, până la viața de zi cu zi și reconstrucția din Ingolstadt.

"O fabrică - 1.000 de povești"

Expoziția specială în clădirea Piața și Clientul (Markt und Kunde, A51): fabrica aflată în partea de nord a orașului Ingolstadt este inima Grupului Audi de mai bine de 60 de ani. În ziua de azi, o echipă de aproximativ 44.000 de oameni lucrează pentru menținerea "avansului prin tehnologie" (Vorsprung durch Technik) al companiei. Marca cu cele patru inele și-a mutat activitatea în noile sale unități de producție în vara anului 1959. Expoziția din clădirea Piața și Clientul A51 se concentrează pe momentele de răscruce și aspectele importante ale fabricii din Ingolstadt de la sfârșitul anilor 1950 și până astăzi. Fabrica nu este singura care a evoluat. O serie de imagini, de exemplu, arată cum Audi și-a schimbat logo-ul de-a lungul timpului. În 1978 acesta era compus din așa-numitul "oval Audi". Cele patru inele i-au luat locul abia în 1985. Acestea din urmă simbolizează mărcile Audi, DKW, Horch și Wanderer. Călătoria în timp include modele importante precum DKW Junior de Luxe, renașterea Audi în 1965 și bestseller-uri absolute pentru site - Audi 80 și Audi A4. Legendarul quattro drive primește, și el, atenția cuvenită în cadrul acestei expoziții speciale. O reclamă din trecut a stârnit furori la acea vreme: în 1986, pilotul de raliu Harald Demuth a urcat cu un Audi 100 CS quattro pe pârtia de sărituri Pitkävuori din Finlanda. O serie de fotografii expun această evidență istorică, precum și remake-urile reclamei din 2005 și 2019.

Expoziție specială "Consistently Future" în Audi Piazza: Audi se poziționează pentru viitor. Într-un pavilion din Audi Piazza, compania prezintă o previzualizare a investițiilor viitoare în locația Ingolstadt. Printre altele, este prezentată noua stație de tren "Ingolstadt Audi" și IN-Campus. Stația de tren, care va fi a treia gară a orașului Ingolstadt, urmează să fie deschisă în decembrie 2019. Noua platformă centrală va avea o conexiune fără bariere, atât la fabrica Audi, cât și la rețeaua de transport public. IN-Campusul este construit în estul orașului Ingolstadt. IN-Campus GmbH, o asociere comună a AUDI AG și a orașului Ingolstadt, recondiționează locul unei foste rafinării de petrol pentru proiect și o convertește într-un parc tehnologic, transformând-o dintr-un loc de rafinărie într-un centru tehnologic de ultimă oră.