Știri Audi

Audi și Hydro: colaborare pentru aluminiu sustenabil

20.08.2019

·     Hydro furnizează către Audi aluminiu sustenabil, certificat ASI

·     Respectarea standardelor pentru protecţia mediului înconjurător, precum și a standardelor sociale de-a lungul lanțului de aprovizionare

·     Utilizare pentru carcasa bateriei SUV-ului electric Audi e-tron*

 

Lanțul de aprovizionare pentru Audi e-tron devine tot mai sustenabil: producătorul de aluminiu Hydro furnizează din iulie aluminiu sustenabil pentru carcasa bateriilor primului model complet electric al companiei Audi. Pe întreg parcursul procesului de furnizare, materialul este prelucrat și fabricat într-un mod ecologic și în condiții de lucru adecvate din punct de vedere social. Acest fapt a fost confirmat şi de către Aluminium Stewardship Initiative (ASI) cu un certificat privind "lanțul de aprovizionare". ASI a acordat deja companiei AUDI un certificat pentru asamblarea sustenabilă a componentelor din aluminiu în octombrie 2018. Aceasta înseamnă că foile de aluminiu prelucrate în carcasa bateriei Audi e-tron sunt produse acum, demonstrabil, într-o manieră responsabilă de-a lungul întregului lanț valoric, de la extracția materiei prime de bauxită până la produsul final.

Sustenabilitatea și reducerea emisiilor de CO₂ din utilizarea aluminiului reprezintă unul dintre obiectivele comune în strategia celor doi parteneri. Până în anul 2025, Audi își propune să reducă amprenta de CO₂ a produselor sale, de-a lungul ciclului lor de viață, cu aproximativ 30% comparativ cu anul 2015. Există un potențial mare în utilizarea resurselor sustenabile extrase în mod responsabil.

Certificarea ASI este rezultatul diferitelor ateliere în care Audi și Hydro au făcut schimb de experiență legat de măsurile eficiente de reducere a CO₂. "Dorim să le oferim clienților noștri mobilitate cu emisii de CO₂ zero până cel târziu în 2050. Pentru a înfăptui acest deziderat, avem nevoie de un lanț de aprovizionare sustenabil", declară Dr. Bernd Martens, Membru al Consiliului de Administraţie Audi, responsabil pentru Achiziţii şi IT. "Prin urmare, căutăm mereu dialogul cu partenerii noștri și, împreună cu aceștia, dorim să reducem semnificativ emisiile de CO₂ pe întregul lanț valoric." La sfârșitul anului 2018, Audi a demarat în departamentul de achiziții un program referitor la emisiile de CO₂ și, de atunci, a implementat împreună cu furnizorii de aluminiu peste 20 de ateliere cu privire la emisiile de CO₂.

 

*   Valorile privind consumul de combustibil pentru toate modelele menţionate, cu dotările disponibile pe piaţa din Germania, sunt indicate în lista de la finalul acestui comunicat de presă.

 

Hydro este unul dintre primii producători de aluminiu care a oferit foi din aluminiu sustenabil, certificat de ASI. "Suntem foarte mândri că furnizăm metal certificat ASI, în special pentru Audi e-tron, unul dintre modelele de vârf ale mărcii Audi. Lucrăm constant la reducerea impactului nostru și cel al clienților noștri asupra mediului înconjurător", a declarat Einmar Glomnes, Vicepreședinte al companiei Hydro. "Aceasta este o etapă importantă în strategia noastră de a ne ajuta clienții să documenteze faptul că oferă produse din aluminiu achiziționate și produse în mod responsabil, de-a lungul întregului lanț valoric."

ASI cuprinde criterii etice din punct de vedere ecologic, social și economic, care se aplică de-a lungul întregului lanț valoric, de la extracția bauxitei ca materie primă şi până la prelucrarea, producția și reciclarea aluminiului. De exemplu, se evaluează dacă o companie folosește materialul într-o manieră care permite conservarea optimă a resurselor, pregătește analize holistice ale ciclului de viață și ia în considerare repararea și posibilitatea de reciclare ulterioară a produselor sale, încă din faza de proiectare. Detalii sunt disponibile la: https://aluminium-stewardship.org

 

 

*   Consumul de combustibil al modelelor menţionate:

 

Audi e-tron

Consum electric mixt în kWh/100 km: 26,2 - 22,6 (WLTP); 24,6 - 23,7 (NEDC); emisii mixte de CO în g/km: 0

Consumul de combustibil şi emisiile de CO indicate ca intervale de valori variază în funcţie de nivelul de echipare ales.

 

Consumul şi emisiile comunicate au fost determinate conform metodelor de măsurare specificate de lege. Începând cu 1 septembrie 2017, anumite autovehicule noi sunt omologate deja ca tip conform Procedurii Armonizate la Nivel Mondial de Testare a Vehiculelor Ușoare, abreviată WLTP (engl. World Harmonised Light Vehicle Test Procedure). Aceasta este o procedură mai realistă de testare pentru măsurarea consumului de combustibil şi a emisiilor de CO. Începând cu 1 septembrie 2018, WLTP va înlocui treptat Noul ciclu de conducere european (New European Driving Cycle, sau NEDC). Având în vedere condiţiile mai realiste de testare, valorile de consum şi de emisii de CO măsurate conform WLTP sunt, în multe cazuri, mai mari decât cele măsurate conform NEDC. Este posibil ca impozitarea autovehiculelor să se modifice începând cu 1 septembrie 2018. Informaţii adiţionale despre diferenţele dintre WLTP şi NEDC puteţi găsi la www.audi.de/wltp.

 

În prezent este încă obligatorie comunicarea valorilor conform NEDC. La modelele care au fost omologate de tip conform WLTP, valorile NEDC sunt derivate din valorile conform WLTP. Valorile WLTP pot fi comunicate dacă se doreşte până la momentul la care acestea devin obligatorii. Dacă valorile NEDC sunt comunicate ca interval, acestea nu se referă la un autovehicul anume şi nu reprezintă o parte integrantă a ofertei. Acesta valori sunt comunicate doar cu scopul de a servi comparării diferitelor tipuri de autovehicule. Dotările şi accesoriile adiţionale (componentele instalate suplimentar, anvelopele de alte dimensiuni, etc.) pot modifica parametrii relevanţi ai autovehiculului, ca de ex. masa, rezistenţa la înaintare şi caracteristicile aerodinamice şi, alături de condiţiile meteo şi de condiţiile din trafic, precum şi stilul individual de condus, pot influenţa consumul de energie electrică, emisiile de CO şi performanţele automobilului. Consumul de combustibil şi emisiile de CO indicate ca intervale de valori variază în funcţie de nivelul de echipare ales.

Informaţii suplimentare cu privire la consumul oficial de combustibil şi la emisiile de CO oficiale pentru autoturisme noi sunt oferite în "Ghidul cu informaţii referitoare la consumul de combustibil, emisiile de CO şi consumul de energie electrică ale autovehiculelor noi", disponibil gratuit în toate punctele de vânzare ale Uniunii Europene.