Știri Audi

Premii şi distincții acordate Audi din mai 2019 şi până în prezent

20.08.2019

Euro-NCAP: cinci stele pentru Audi e-tron

Audi e-tron a obținut punctajul maxim de cinci stele la Euro-NCAP, cel mai important program european de evaluare a siguranței pasagerilor.   Audi e-tron a obținut rezultate excelente la testele privind protecția adulților, la coliziunea frontală și la sistemul de frânare de urgență, care a reacționat foarte sigur la alte autovehicule, cicliști și pietoni. e-tron este al treilea Audi care a obținut un punctaj de cinci stele în actualul ciclu de rating Euro-NCAP 2018/19. Audi A6 și Q3 sunt modelele care au obținut în prealabil punctajul maxim.

(mai 2019)

 

Auto Bild și Schwacke: Audi este campionul Germaniei în ceea ce priveşte păstrarea valorii

Potrivit unui studiu realizat de revista de specialitate Auto Bild pentru clasamentul său "Wertmeister" (campion valoric) din 2019, mașinile Audi sunt cele mai bune în păstrarea valorii pe piața germană. Marca celor patru inele a câștigat la patru dintre cele 13 clase auto din clasament - mai mult decât oricare dintre concurenții săi. e-tron 55 quattro** a ieșit pe primul loc în categoria autovehiculelor electrice, cu o valoare reziduală de 58,7%. A1 40 TFSI Sportback** a câștigat la categoria auto sub-compactă cu 63,3 procente, în timp ce Q2 40 TFSI quattro** a fost primul la categoria SUV cu 59,6 procente. A6 Avant 50 TDI quattro** a completat clasa de talie mare cu o valoare reziduală de

49,8 procente.

Pentru ediția din acest an a sondajului "Wertmeister", echipa editorială Auto Bild a analizat piața auto germană, împreună cu compania de monitorizare a pieței Schwacke. Schwacke evaluează prețurile a aproximativ 50.000 de modele și variante de autoturisme pe baza unui număr total

de 1,7 milioane de analize lunare asupra pieței.  Clasamentul "Wertmeister" arată valoarea reziduală a modelelor individuale după o perioadă de deţinere de patru ani, cu un număr diferit de kilometri parcurși în cele 13 clase auto. Înregistrarea noului preț, cu dotări opționale predefinite,

rezultă într-o valoare procentuală care determină poziționarea. În cazul modelelor noi, în procesul de evaluare sunt încorporate valori previzionate.

(mai 2019)

Dotările, datele şi preţurile specificate în acest document se referă la gama de modele oferite în Germania. Rezervat dreptul de a opera modificări fără o informare prealabilă; acest document ar putea conţine erori şi omisiuni pentru care nu ne putem asuma răspunderea.

 

Automobilul de firmă al anului: Audi este marca cu cel mai mare succes

Audi a câștigat anul acesta titlul "Automobilul de firmă al anului 2019" (Company Car of the Year 2019) la șase din 15 categorii. Astfel, Audi este marca cea mai de succes în conform premiilor acordate de revista auto germană firmenauto. Audi şi-a asigurat titlul la clasa compactă cu A3, la clasa medie cu A4 (împreună cu VW Passat), la clasa de lux medie cu A6 și cu modelul Q3 în segmentul "SUV compact cu lungimea de până la 4,50 metri". Audi e-tron a ocupat primul loc atât la categoria "nou-veniți", cât și la categoria mașini electrice.

Revista auto firmenauto acordă premiul "Mașina de firmă a anului 2019" (Company Car of the Year) din 1999. Anul acesta, cele mai bune mașini ale companiei au fost selectate pentru prima dată de un juriu de experți. Acesta a fost format din 137 directori de flotă, 15 directori de flotă pentru flote independente și furnizori de servicii financiare și redactori-șefi din mass-media europeană specializată în domeniul flotelor auto.

(iunie 2019)

 

Auto Zeitung: Audi e-tron, cel mai bun SUV electric

Cititorii revistei auto germane Auto Zeitung au desemnat Audi e-tron ca fiind cel mai bun SUV electric. Aceasta a fost decizia lor în cadrul premiului pentru mobilitate electrică (e-Mobility Award) - un sondaj organizat pentru prima dată în 2019 pentru înlocuirea trofeului Green Mobility. Cititorii au putut alege modelele hibride și hibride plug-in din trei categorii diferite, precum și mașini pur electrice din două categorii. e-tron 55 quattro a câștigat la categoria SUV-urilor electrice, cu 17,9% din voturi. (iunie 2019)

 

Intrare în top 100: Audi e-gas

Compania Audi e-gas Betreibergesellschaft mbH din Ingolstadt a intrat în competiția de inovație "Top 100". Această competiție evaluează gestionarea inovației în companiile mijlocii pe baza unui sistem științific. Compania Audi a fost deosebit de impresionantă, prin inovația sa de succes în categoria "inovație deschisă/orientare externă".

Audi e-gas Betreibergesellschaft mbH lucrează împreună cu specialiști pentru a studia modul în care energia din surse regenerabile poate fi folosită, stocată și alimentată în mod inteligent în rețea. Instalația sa din Werlte, Germania, este primul ansamblu la scară industrială din lume care generează combustibil sustenabil din apă și carbon, folosind electricitate regenerabilă. Aceasta produce aproximativ 1.000 de tone de e-gaz eco și captează în jur de 2.800 tone de carbon în fiecare an - la fel ca o pădure cu peste 220.000 de fagi. Eco-gazul Audi, identic din punct de vedere chimic cu metanul fosil, este distribuit către stațiile de alimentare germane prin rețeaua de gaze.

(iunie 2019)

 

Evaluarea experților: Audi este cea mai inovatoare marcă premium în domeniul sistemelor de propulsie alternative

Audi este cea mai inovatoare marcă premium în domeniul sistemelor de propulsie alternative. Aceasta a fost constatarea Centrului de Management Auto (CAM) și a firmei de consultanță PwC, care realizează anual un studiu de inovație intitulat "Premiile pentru inovație auto".  Audi a ocupat locul doi în clasamentul general, drept "cea mai inovatoare marcă premium" și în categoriile "condusul autonom și siguranță" și "interfață și rețea".

CAM, cu sediul la Bergisch Gladbach, evaluează inovațiile producătorilor mondiali de automobile începând cu 2005, sub conducerea prof. Dr. Stefan Bratzel. Pentru 2018/19, un număr de 1.329 de produse inovatoare din 30 de grupuri internaționale auto pe aproximativ 90 de piețe au fost evaluate conform unor criterii cantitative și calitative.

(iunie 2019)

 

Premiul Questar: aur pentru munca depusă de departamentul de relații publice de la Audi

Departamentul Comunicare Audi a fost distins cu aur la Questar Award (SUA) pentru conceptul său de comunicare "Expoziții virtuale". Acesta oferă participanților oportunitatea de a folosi ochelari Hololens, de realitate virtuala mixtă, pentru a explora obiectele tehnice din cadrul evenimentelor de presă. Premiul Questar, care este oferit de peste 25 de ani, este un premiu internațional pentru comunicare video. Alături de Audi, la competiția din acest an au participat şi mai multe alte mari companii germane.

(iulie 2019)

 

Spania:

Revista spaniolă Ecomotor, un supliment al revistei de afaceri El Economista, a onorat Audi Q8 ca fiind cel mai bun SUV premium european. Premiul s-a acordat în baza unui sondaj on-line. Premiul pentru "cea mai bună mașină electrică sustenabilă", pe care Audi e-tron l-a primit de la revista de lifestyle MujerHoy, s-a bazat, de asemenea, pe votul on-line.

(iunie 2019)

 

Tunisia: Audi cea mai bună marcă premium

Audi este cea mai bună marcă premium din Tunisia. Acesta a fost rezultatul sondajului condus de revista Tunisie auto și de compania de energie Ola Energy. Marca celor patru inele a strâns 27,8 procente dintre voturi.

(mai 2019)

 

Consumul de combustibil generic al tuturor modelelor menţionate anterior:

 

Audi e-tron 55 quattro

Consum electric mixt în kWh/100 km: 26,4 - 22,9 (WLTP); 24,6 - 23,7 (NEDC); Emisii de CO2 mixte în g/km: 0

(Informaţiile privind consumul de combustibil şi emisiile de CO indicate ca intervale de valori variază în funcţie de dotările selectate)

 

Audi A1 Sportback 40 TFSI

Consum combustibil mixt în l/100 km: 6,0; Emisii de CO2 mixt în g/km: 137 - 136

(Consumul de combustibil şi emisiile de CO₂, precum şi clasele de eficiență indicate ca intervale de valori depind de anvelopele/jantele utilizate.)

 

Audi Q2 40 TFSI quattro

Consum combustibil mixt în l/100 km: 6,7 - 6,4; Emisii de CO2 mixt în g/km: 153 - 146

(Consumul de combustibil şi emisiile de CO₂, precum şi clasele de eficiență indicate ca intervale de valori depind de anvelopele/jantele utilizate.)

 

Audi A6 Avant 50 TDI quattro

Consum combustibil mixt în l/100 km: 5,9 - 5,6; Emisii de CO2 mixt în g/km: 155 - 147

(Consumul de combustibil şi emisiile de CO₂, precum şi clasele de eficiență indicate ca intervale de valori depind de anvelopele/jantele utilizate.)

 

Valorile prezentate pentru consumul de combustibil şi emisii au fost determinate în baze procedurilor de măsurare impuse de lege. Începând cu 1 septembrie 2017, anumite autovehicule noi sunt omologate ca tip conform unei noi proceduri de testare pentru autoturisme şi autovehiculele comerciale uşoare. Este vorba de Procedura Armonizată la Nivel Mondial de Testare a Vehiculelor Ușoare, abreviată WLTP (engl. World Harmonised Light Vehicle Test Procedure). Aceasta este o nouă procedură realistă de testare pentru măsurarea consumului de combustibil şi a emisiilor de CO. Începând cu 1 septembrie 2018, WLTP înlocuieşte treptat ciclul european de conducere (NEDC). Având în vedere condiţiile mai realiste de testare, valorile de consum şi de emisii de CO măsurate conform WLTP vor fi, în multe cazuri, mai mari decât cele măsurate conform NEDC. Pentru detalii cu privire la diferenţele dintre ciclurile WLTP şi NEDC, vă rugăm să vizitaţi www.audi.de/wltp.

 

În prezent, legea ne impune încă să declarăm valorile conform NEDC. La modelele care au fost omologate de tip conform WLTP, valorile NEDC vor fi calculate în baza valorilor WLTP. Este, de asemenea, permis ca şi valorile WLTP să fie specificate opţional şi suplimentar, inclusiv înainte de data de la care valorile WLTP să devină obligatorii. Acolo unde datele NEDC sunt specificate ca intervale de valori, acestea nu se referă la un automobil individual anume şi nu fac parte din oferta de vânzare. Aceste valori au exclusiv rolul de a servi comparării diferitelor autovehicule. Dotările şi accesoriile adiţionale (componentele instalate suplimentar, anvelopele de alte dimensiuni, etc.) pot modifica parametrii relevanţi ai autovehiculului, ca de ex. masa, rezistenţa la înaintare şi coeficientul aerodinamic şi, alături de condiţiile meteo şi de condiţiile din trafic, pot influenţa consumul de combustibil, consumul de energie electrică şi performanţele.

 

Informaţii suplimentare cu privire la consumul oficial de combustibil şi la emisiile de CO oficiale pentru autoturismele noi sunt oferite în "Ghidul cu informaţii referitoare la consumul de combustibil, emisiile de CO şi consumul de energie electrică ale autovehiculelor noi", disponibil gratuit în toate punctele de vânzare ale Uniunii Europene. 1, 73760 Ostfildern-Scharnhausen, Germany (www.dat.de).