Știri Audi

Tendinţe noi pe străzile oraşului: Audi A1 citycarver

19.08.2019

·     Design robust la exterior, cu look de off-roader şi grilă Singleframe la radiator, plus patru centimetri adiţionali la garda la sol, datorită reglajelor șasiului şi a roților mai mari

·     Infotainment de ultimă oră şi conectivitate digitală la toate nivelurile

·     Setări sport opţionale pentru şasiu, cu pachetul Dynamic

 

Alură tinerească şi suverană pe străzi, numeroase opţiuni de personalizare şi conectivitate de ultimă oră: Audi A1 citycarver. Cel mai progresist model al gamei Audi A1 se simte oriunde ca acasă, fie în oraş, pe şosele şi autostrăzi sau chiar pe suprafeţele de dificultate mai redusă din off-road.
În ceea ce priveşte tehnologia şi designul, modelul Audi A1 citycarver cu lungimea sa de 4,04 metri este construit pe baza modelului A1 Sportback. Liniile designului său sunt marcate de forţă, de tensiune atletică, iar garda sa la sol este ridicată cu patru centimetri. Astfel, accesul în maşină devine mai facil şi odată aşezaţi în automobil, ocupanţii vor beneficia de o mai bună vizibilitate. Plusul de 35 de milimetri se datorează noului şasiu cu setări mai înalte. Restul înălțimii provine de la roţile mai mari, disponibile cu dimensiuni începând de la 16 inchi.

Exteriorul se prezintă în look off-road robust: grila Singleframe de mari dimensiuni are formă octogonală, amintind de modelele Audi Q. Grila are model de fagure şi designul pronunţat tridimensional, cu finisaj negru mat. Spre deosebire de A1 Sportback, deasupra grilei sunt integrate două fante. Scutul cu finisaj de oţel inoxidabil sugerează calităţile de off-road ale modelului. Pasajele roţilor şi pragurile laterale cu formă nouă sunt rafinate cu elemente în culoare contrastantă. Barele de protecţie cu design nou sunt asortate la look-ul robust al părţii frontale a maşinii.

Gama de finisaje oferită pentru A1 citycarver include nouă culori pentru exterior. Opţional, Audi oferă şi plafonul exterior negru Mythos metalizat sau gri Manhattan metalizat. Pachetul Optic Black finisează elementele părţii inferioare a caroseriei în negru. Ca standard, acestea sunt finisate în nuanţe gri şi de oţel inoxidabil.

La interior, designul de ansamblu şi unităţile de comandă orientate spre şofer sunt concepute în simbioză perfectă. Panoul multifuncţional de instrumente, de exemplu, formează o unitate compactă cu gurile de ventilare. Accentele de la gurile de ventilare, de pe consola tunelului central şi portiere sunt finisate în nuanţele Mint, Copper, Orange sau Silver Grey. Pachetul de dotări S line oferă adițional nuanța Structure Grey. 

Alături de dotările de interior Basis, mai sunt disponibile încă trei linii de echipare: advanced, design selection şi S line. La S line, clientul poate alege pentru tapițerie între versiunile de material textil/piele ecologică şi Alcantara/piele ecologică. Interiorul design selection include şi pachetul contur/iluminare ambientală.

Dimensiunile generoase ale interiorului şi portbagajul modelului Audi A1 citycarver sunt identice cu cele de la A1 Sportback. Este valabil şi pentru dotările standard şi cele opţionale, inclusiv farurile full-LED cu lumini dinamice de semnalizare în spate. A1 citycarver oferă adiţional eleronul S line şi jantele mai mari, începând de la 16 inchi, incluse în dotarea standard. Sistemele de asistenţă, printre care se numără şi tempomatul adaptiv şi asistentul pentru parcare, provin din clasele auto superioare. Audi pre sense front (recunoaştere pietoni şi biciclişti), precum şi asistentul de avertizare la părăsirea benzii de rulare sunt dotări standard.

În centrul universului digital: sistemele de infotainment şi Audi connect
Audi A1 citycarver, cu dotările sale atractive de infotainment şi interconectarea aprofundată, este partenerul inteligent ideal la drum. Panoul digital de instrumente este o dotare standard, iar dotările din vârful gamei sunt afişajul Audi virtual cockpit şi sistemul MMI Navigation plus. Şoferul poate utiliza sistemul de infotainment de top prin intermediul ecranului tactil de 10,1 inchi sau prin comandă vocală. Destinaţiile navigaţiei pot fi găsite rapid, graţie căutării cu text liber formulat, iar furnizorul HERE pentru date cartografice şi servicii de navigaţie calculează ruta on-line şi are în vedere în acest sens situaţia traficului pe o arie largă în jurul rutei.

În pachetul Audi connect Navigation & Infotainment inclus în MMI Navigation plus, precum şi în extensia sa "plus", Audi ofer funcţii adiţionale, precum navigaţia în baza Google Earth, informaţii on-line din trafic, informaţii privind locurile de parcare, radio hibrid şi hotspot-ul WiFi pentru dispozitivele mobile. Audi phone box integrează smartphone-ul în automobil, în timp ce sistemul de sunet Bang & Olufsen Premium cu sunet 3D oferă 560 waţi şi un sunet limpede precum cristalul.

Pachtul Dynamik pentru experienţe dinamice avansate: şasiul
Şasiul celui mai progresist model A1 este rafinat cu reglaje armonioase şi extrem de precise. A1 citycarver devine şi mai agil cu pachetul Dynamik. Aici sunt incluse discuri de frână cu etriere roşii sportive, sistemul Audi drive select, un actuator de sunet şi suspensii adaptive. Audi drive select pune la dispoziţie patru moduri de condus: auto, dinamic, eficient şi individual şi este oferit şi ca dotare separată. De asemenea, în combinaţie cu pachetul Dynamik, Audi oferă şi jante de până la 18 inchi.

La lansarea pe piaţă, Audi oferă şi un model special, denumit "edition one". Acesta este vopsit la exterior în Portocaliu Pulse sau Gri Arrow şi este echipat cu jante de 18 inchi. Cadrul prizelor de aer laterale din faţă, grila radiatorului, inelele Audi de pe Singleframe, precum şi inscripţia de pe hayon sunt negre. Farurile şi blocurile optice din spate sunt închise la culoare. Plafonul şi carcasele oglinzilor exterioare sunt finisate în culoare contrastantă. Pe lateral este aplicată o folie autocolantă argintie mat cu inscripţia "edition one". Dotările exclusive de la interior au la bază dotările pachetului S-line pentru interior, cu accente portocalii sau gri.