Știri Audi

În luna iulie livrările mărcii premium Audi au fost de aproximativ 155.350 de automobile

19.08.2019

·       Efectele introducerii normelor WLTP de testare a emisiilor au avut un impact major în numărul de automobile livrate anul trecut

·       Hildegard Wortmann, membru al Consiliului de Administrație, responsabil pentru Vânzări și Marketing: "Am reușit să stabilizăm volumul vânzărilor anuale"

·       Livrările au crescut cu 6,0% pe piața din China, marcând un nou record pentru luna iulie

 

Luna trecută, Audi a livrat la nivel mondial circa 155.350 de automobile către clienții săi. Aceasta reprezintă o scădere de 6,1% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, când efectele cauzate de introducerea noilor norme normele WLTP au avut un impact major asupra livrărilor. În luna iulie 2018, vânzarea modelelor aflate pe stoc, în special în Europa, a contribuit la o creștere semnificativă a livrărilor. Pe piața din China, constructorul mărcii celor patru inele și-a continuat succesul și in luna iulie 2019: cea mai mare piață individuală a încheiat luna trecută cu o nouă cifră-record, de 56.365 automobile livrate (+6,0%). Livrările mărcii Audi au crescut în luna iulie (+0,8%) și în Statele Unite. De la începutul anului și până în prezent, Audi a livrat în jur de 1.061.550 de automobile la nivel mondial (-4,8%).

"Provocările aduse de trecerea la WLTP au provocat fluctuații neobișnuite în volumul vânzărilor de anul trecut", a declarat Hildegard Wortmann, Membru al Consiliului de Administrație al Audi AG responsabil pentru Vânzări și Marketing. "Datorită pregătirilor timpurii pentru cea de-a doua etapă WLTP și a continuării ofensivei modelelor, ne întoarcem acum la ape mai liniștite și am reușit să stabilizăm situația vânzărilor. Ne așteptăm ca livrările să aibă o tendință pozitivă în a doua jumătate a anului."

Ca răspuns la introducerea normelor de testare WLTP și a ofensivei modelelor Audi, compania s-a asigurat ca distribuitorii și întreaga rețea de vânzări să beneficieze de stocuri suficiente de automobile. Astfel, Audi a reușit să compenseze efectele negative ce au survenit temporar din cauza trecerii la normele WLTP și a schimbării modelelor, afectând gama sa liber configurabilă. Vânzarea modelelor aflate pe stoc a contribuit la rezultatele excepționale înregistrate în luna iulie 2018. Un exemplu îl reprezintă piața din Germania, unde a fost a doua cea mai bună lună iulie din istoria mărcii Audi (26.962 automobile) după anul 2018, cu scăderea cu 17% a numărului de mașini livrate. În pofida cifrelor din anii anteriori, cererea pentru modelele Audi Q3 (+36,4%) și Audi TT (+93,4%) a crescut. Marca a livrat 179.393 de automobile (-5,4%) pe piața internă în primele 7 luni ale anului.

În Europa, livrările au scăzut de la an la an cu 13,3% în luna iulie, până la aproximativ 68.750 de unități vândute, din cauza factorilor menționați mai sus. Numărul livrărilor cumulate a fost în jur de 488.250 de automobile (-5,9%). Livrările către clienți au crescut în luna iulie cu 6,9% pe piețele din Italia, respectiv, cu 2,4% în Olanda.

Piața din China a continuat să înregistreze un nou record în luna iulie, după cel din luna iunie, cu livrări ce au crescut cu 6,0%, ajungând la 56,365 automobile. Nava-amiral a mărcii, modelul Audi A8 L (+21,2%), a fost responsabil pentru o parte din această creștere. Cererea pentru cel mai bine vândut model din Orientul Mijlociu, Audi A4 L, a rămas ridicată, crescând cu 3,7%. În prima jumătate a anului, acest model a reușit să depășească competitorii pe piața din China în topul celor mai bine vândute modele premium sedan.

În Statele Unite, Audi a livrat în luna iulie 19.370 automobile (+0,8%). Cererea pentru modelele full-size A6, A7 și A8, a rămas ridicată. Livrările cumulate de la începutul anului au însumat 120.810 de automobile (-5,0%). În lunile precedente, schimbările aduse modelului Audi Q3 au atenuat livrările. Dealerii au făcut recepția primelor unități ale noului model în luna iulie. Regiunea Americii de Nord a încheiat luna iulie cu aproximativ 22.850 de automobile livrate (-1,3%) și vânzări cumulate în anul 2019 de circa 146.200 de unități (-7,5%)