Știri Audi

Tottenham Hotspur câștigă Cupa Audi 2019

02.08.2019

·   140.000 de spectatori au urmărit patru meciuri de top sub emblema celor patru inele

·    Tottenham învinge FC Bayern la penaltiuri, Real Madrid încheie pe locul trei

·   Electrizantă, Allianz Arena își încântă fanii la ceremonia de închidere

 

Patru meciuri de top în două zile, 31 de goluri în total și un spectacol senzațional pentru aproximativ 140.000 de spectatori: cea de-a șasea ediție a Cupei Audi s-a încheiat miercuri seara cu triumful echipei Tottenham Hotspur. Echipa engleză a câștigat finala în fața gazdelor, cu 8-7 la penaltiuri. În meciul anterior, Real Madrid C.F. a învins Fenerbahçe Istanbul cu 5-3, în meciul disputat pentru locul trei.

FC Bayern München a ratat cea de-a patra victorie a Cupei Audi în fața mulțimii de acasă: într-o finală dramatică, decisă în urma penaltiurilor, oaspeții au câștigat cu 8-7. La finalul timpului de joc regulamentar  scorul a fost 2-2, cu Bayern revenind, după ce fusese condusă cu 0-2 la pauză. Tottenham a sărbătorit primul succes în turneul pregătitor de mare calibru de la München. Trofeul câștigătorilor a fost prezentat de Bram Schot, Președintele Consiliului de Administrație al AUDI AG.

În meciul anterior, Real Madrid și Fenerbahçe Istanbul au avut o dispută înflăcărată pentru locul trei. Oaspeții din Turcia au preluat inițial conducerea, după care ambele echipe au continuat să egaleze scorul până la 3-3, apoi echipa din Madrid a câștigat în final cu 5-3.

Cu o prezență de aproximativ 140.000 de spectatori, biletele la Allianz Arena au fost epuizate pentru ambele zile. Totodată, interesul internațional a fost colosal: acoperirea televizată a Cupei Audi a fost difuzată în aproape 200 de țări ale lumii. Fanii au fost martorii unui meci de fotbal de top, cu adevărat spectaculos. În ambele zile, 220 de ucenici ai AUDI AG au deschis meciurile cu un spectacol coregrafic, iar pentru ceremonia de închidere, stadionul a fost de-a dreptul electrizat, cu un spectacol de lumini impresionant, potrivind astfel perfect sloganul  "Electric has gone Audi", cu care, în acest turneu, Audi a promovat e-tron, primul model complet electric al mărcii.

În ultima zi, doi jucători au fost din nou premiaţi pentru "Cel mai electrizant moment" al unui meci. Atacantul de la Real Madrid, Karim Benzema, a primit trofeul cu un design sofisticat pentru golul marcat cu capul, în "finala mică", disputată pentru locul trei. Christian Eriksen de la Tottenham a primit trofeul pentru golul de  la momentul 2-0, pe care l-a marcat în ultimul meci al turneului.

Cupa Audi a fost ultimul test dificil înainte ca echipele să înceapă lupta în competițiile aferente țărilor lor. FC Bayern München va disputa Supercupa împotriva lui Borussia Dortmund deja în seara de sâmbătă, săptămâna viitoare. Tottenham, rivalul lor din finală, va începe noul sezon din Premier League cu un meci jucat acasă, o săptămână mai târziu, pe 10 august.

 

 

Consumul de combustibil al modelelor menţionate anterior

Consumul de combustibil şi emisiile de CO indicate ca intervale de valori variază în funcţie de nivelul de echipare ales.

 

Audi e-tron:

Consum electric mixt în kWh/100 km: 26,2 - 22,6 (WLTP); 24,6 - 23,7 (NEDC); emisii mixte de CO₂ în g/km: 0

 

Informaţii suplimentare cu privire la consumul oficial de combustibil şi la emisiile de CO oficiale pentru autoturismele noi sunt oferite în "Ghidul cu informaţii referitoare la consumul de combustibil, emisiile de CO şi consumul de energie electrică ale autovehiculelor noi", disponibil gratuit în toate punctele de vânzare ale Uniunii Europene.