-
Căutare
Audi testează complet virtual procesele de asamblare pentru e-tron GT
26.07.2019
· Pentru prima dată, fluxurile de lucru pe linia de asamblare și procesele logistice asociate sunt testate în întregime virtual
· Utilizarea realității virtuale facilitează colaborarea între unităţi și economisește resurse
· Markus Moinot, Director Procese de Planificare a Producției în Neckarsulm: "Audi e-tron GT este prima mașină din grup care are toate procesele de asamblare și procesele logistice asociate testate fără a face uz de un prototip real"
· Planificarea atelierelor bazate pe realitatea virtual are la bază scanarea la 360 de grade a sălii de producție
Audi îmbrățișează realitatea virtuală (VR), cu Audi e-tron GT: folosind ochelarii VR și dispozitivele de control, angajații din diferite departamente testează complet virtual toate procesele de asamblare. Audi a dezvoltat intern soft-ul realității virtuale pentru acest proces, care se bazează pe scanări de 360 de grade ce oferă o hartă tridimensională interioară pentru spațiul virtual. Tehnologia este utilizată în premieră la fabrica din Neckarsulm, pentru testarea proceselor de asamblare ale modelului e-tron GT.
Este pentru prima dată când fluxurile de lucru de pe parcursul liniei de asamblare și procesele de logistică asociate sunt testate complet virtual în "atelierele 3P". În sistemul de producție, cei 3P se referă la Procesul de Pregătire a Producției și sunt folosiți pentru validarea procesului. Cu atelierele de lucru, planificatorii, împreună cu colegii de la logistică, asamblare, centrul pentru fabricarea din faza pre-serie și asigurarea calității, se ocupă de toate etapele de lucru și verifică procesele planificate privind fezabilitatea lor. Sunt pașii de lucru fezabili din punct de vedere ergonomic? Este masa cu scule poziționată optim? Până în prezent, aceste teste erau efectuate pe prototipuri, în ateliere de lucru. "E-tron GT este primul vehicul din cadrul grupului VW care nu se folosește de un prototip real în atelierele 3P", explică Markus Moinot, Director Procese de Planificare a Producției în Neckarsulm.
Proiectul "3P workshops" este rezultatul unei strânse colaborări între departamentele de Planificare a Proceselor de Asamblare în Neckarsulm, Planificare a Proceselor de Asamblare în Ingolstadt și Audi Production Lab (P-Lab). Echipa P-Lab a dezvoltat intern acest software, care este folosit acum, pentru prima dată în Neckarsulm, ca parte a planificării pentru e-tron GT. Digitalizarea atelierelor stimulează transformarea digitală a companiei. Bernd Widdmann, Director Metode de Planificare a Asamblării în Ingolstadt: "Digitizarea atelierelor reprezintă un pas logic, în dezvoltarea continuă a metodei 3P existente. Prin atelierele virtuale facilităm, de asemenea, o colaborare bună și eficientă a participanților din diferite fabrici. În prezent, testăm acest aspect între Ingolstadt și San José Chiapa din Mexic." Trecerea la lumea digitală promovează colaborarea dintre echipe și unități de producție, economisind, de asemenea, resurse, datorită reducerii numărului de călătorii de afaceri, de exemplu. Ca atare, tehnologia are un potențial enorm pentru întregul Grup Volkswagen. "Audi și-a asumat rolul de coordonare a dezvoltării metodei VR pentru atelierul 3P", adaugă Markus Moinot.
Scanările de 360 de grade reprezintă un element vital în implementarea practică a atelierelor 3P. În acest scop, sălile de producție sau chiar întregile clădiri sunt scanate tridimensional, utilizând soft și hardware personalizat. Audi colaborează cu un start-up din München pentru a crea o copie virtuală a unității de producție. Rezultatul este extrem de precis, ciclul de măsurare a instalării cabinei şoferului de la R8 sau e-tron GT, de exemplu, făcându-se cu o precizie de câțiva milimetri. Pe baza acestor date, se planifică producția și se creează cicluri de lucru și echipamente. În același timp, procesul de scanare produce un câmp format din puncte, care poate fi utilizat pentru reconstruirea echipamentelor și a infrastructurii în spațiul virtual. Astfel, angajații Audi își pot actualiza digital sistemele de configurare și planificare, economisind timp și bani în acest proces. Modelul de 360 de grade din Böllinger Höfe reprezintă astfel un alt pas important spre replicile digitale.