Știri Audi

Lisa Batiashvili deschide noi perspective în domeniul muzicii clasice

24.07.2019

 

  • Audi Summer Concerts 2019 impresionează prin noi spații pentru concerte

  • Un program divers și artiști de calibru înalt atrag publicul tânăr

  • Dr. Christian Lösel: "Lisa Batiashvili, un ambasador internațional al orașului"

 

Audi Summer Concerts 2019 s-a încheiat cu popularul eveniment Audi Classics Open Air Weekend, în parcul Klenze. Sub motto-ul "Fantastique!", timp de două săptămâni, directorul artistic Lisa Bahiashvili a adus pentru prima oară pe scenele de concerte ale festivalului artiști precum pe Jean-Yves Thibaudet, Nino Machaidze, Gautier Capuçon și Paavo Järvi. Evenimentele ce au inclus proiecția animației Walt Disney, Fantasia, în sala pentru ședințe a Audi și un concert ce l-a avut în rolul principal pe Alfred Brendel, o legendă a muzicii, în muzeul Audi, au revelat noi perspective asupra muzicii clasice în Ingolstadt.

În ciuda vremii nefavorabile, aproximativ 12.000 de fani loiali au participat la popularul Classics Open Air Weekend în parcul Klenze. De ziua națională a Franței, la acest eveniment de scară largă, ce are loc anual începând din 2009, Simfonia fantastică a lui Berlioz a oferit acordurile finale răsunătoare ale festivalului muzical ce s-a desfășurat timp de două săptămâni, invitând muzicieni de renume internațional la Ingolstadt sub motto-ul "Fantastique!" și aducând sub lumina reflectoarelor cultura muzicală franceză.

Lisa Batiashvili, directorul artistic al festivalului, a reușit să atragă la Ingolstadt artiști extrem de cunoscuți precum Jean-Yves Thibaudet, Nino Machaidze, Gautier Capuçon, Paavo Järvi, Bremen German Chamber Philharmonic Orchestra și ansamblul Les Vents Français. În cadrul a două concerte, violonista celebră la nivel internațional, Batiashvili, a apărut ea însăși pe scenă. "Este obiectivul meu personal pentru următorii ani de a transforma acest festival într-unul mai cunoscut internațional și cu expunere mai mare, dar și de a crește gradul de receptare din partea oamenilor de pe întreg globul", a declarat Lisa Batiashvili, rezumând motivația ei pentru acest festival.

Pentru realizările sale muzicale, primarul orașului Ingolstadt, Dr. Christian Lösel, a onorat-o pe artistă prin includerea numelui acesteia în Cartea de Aur a orașului Ingolstadt. "Lisa Batiashvili nu doar că obține rezultate extraordinare pentru Audi Summer Concerts, ce au devenit o contribuție indispensabilă la viața culturală a orașului, ci prin legătura sa personală cu Ingolstadt-ul, ea este și un ambasador internațional al orașului nostru", a declarat primarul la ceremonia oficială ce a avut loc la sediul istoric al primăriei duminică seara.

Ediția de anul acesta a Audi Summer Concerts a arătat noi perspective pentru muzica clasică în Ingolstadt, cu concerte în spații neconvenționale, precum spațiul expozițional special al muzeului Audi și sala unde au loc, de regulă, ședințele de mare amploare ale companiei Audi. Evenimentul de deschidere, Fantasia - Disney live in concert, desfășurat cu casa închisă, concertele de cameră, ce au fost la mare căutare și discuțiile cu artiștii au confirmat noua direcție asumată de către festival, cu scopul de a face muzica clasică accesibilă și personală.

Pentru informații despre Audi Summer Concert, vă rugăm să accesați link-ul: www.sommerkonzerte.de