Știri Audi

Müller: „Cupa Audi va fi foarte interesantă”

09.07.2019
  • Thomas Müller discută într-un interviu despre turneul de pe Arena Allianz. 
  • Bayern va întâlni Real Madrid, Fenerbahçe și Tottenham în 30 şi respectiv 31 iulie
  • Au fost vândute deja 80.000 de bilete 

 

În zilele de 30 și 31 iulie, echipele FC Bayern München, Real Madrid C.F., Fenerbahçe Istanbul și Tottenham Hotspur FC se vor întâlni la Arena Allianz, în cadrul celei de-a șasea ediții a Cupei Audi. Biletele, cu preţuri începând de la 25 de euro, sunt în continuare disponibile la www.audicup.com. Atacantul Bayern și campionul mondial Thomas Müller vorbește despre valoarea turneului și despre plimbarea lui într-un Audi foarte special.

Însumate, rezultatele echipelor Bayern, Real Madrid, Fenerbahçe și Tottenham ajung la un total de peste 90 de titluri naționale, peste 50 de titluri în cupă și 18 victorii la Liga Campionilor. FC Bayern, în calitate de dublu câștigător, își întâmpină pe teren propriu oaspeții din Spania, Marea Britanie și Turcia. La fel ca și în ultimii zece ani, Cupa Audi va oferi din nou prima scenă mare pentru noii membri ai echipelor. 

Datorită modului de organizare a turneului, fanii vor vedea patru meciuri de top în două zile: marți, 30 iulie, vor avea loc cele două semifinale. În primul meci al turneului, Real Madrid va juca împotriva Tottenham Hotspur, urmând ca FC Bayern să întâlnească Fenerbahçe Istanbul pe timp de noapte. Echipele învinse își vor disputa locul 3 miercuri, 31 iulie, urmând ca învingătorii să se înfrunte în aceeaşi zi în finală. Orele de începere sunt 18:00, respectiv 20:00.

Interviu cu Thomas Müller

Ești unul dintre puținii jucători care au concurat la fiecare Cupa Audi. În opinia ta, ce descrie acest turneu?
Pentru mine, Cupa Audi este unul dintre cele mai importante momente din timpul pregătirilor noastre dinaintea începerii sezonului. Este ultimul test dificil înainte de a juca primul meci de Cupă din noul sezon, o săptămână mai târziu.  Pentru celelalte echipe, sezonul va debuta în forță la scurt timp după, astfel că fanii se pot aștepta la dueluri palpitante. Sunt sigur, Cupa Audi va fi cu adevărat spectaculoasă. 

Un cuvânt despre adversarii tăi din acest an?
Real, Fenerbahçe, Tottenham - cred că atunci când vine vorba despre aceste nume, nu sunt de fapt prea multe de spus. Cupa Audi a avut parte dintotdeauna de echipe remarcabile din 2009, acesta fiind un real considerent pentru marea sa valoare. Şi cifrele de participare și entuziasmul spectatorilor care au ocazia să vadă patru meciuri fantastice în două zile arată acest lucru. O victorie, mai ales în faţa propriilor fani, pe un stadion plin, înseamnă foarte mult.

FC Bayern și Audi s-au bucurat de un parteneriat intens începând cu anul 2002. Ce model conduci în particular?
Tocmai am comandat noul Audi e-tron. Când ai doi câini, cum este cazul nostru, aceasta este mașina ideală: sportivă, o mulțime de spațiu și tehnologie interesantă. Cu câteva luni în urmă, am avut ocazia să testez mașina electrică cu întreaga echipă la Aeroportul din München - este o experiență de condus cu totul nouă. 

Apropo: am auzit că ai vizitat recent Audi pentru un test special?
Corect! Am fost la Departamentul Motorsport din Neuburg și am avut ocazia să testez versiunea GT4 a modelului Audi R8 și să călătoresc ca pasager într-un taxi DTM. A fost, fără doar şi poate, impresionant. Deși am considerat că m-am descurcat decent, am realizat că lucrurile stau altfel, atunci când șoferul profesionist a călcat pedala de accelerație până la podea. O experiență fantastică!