-
Căutare
Audi creează habitate similare celor naturale pentru animale și plante pe o suprafață de 17 hectare din terenul fabricii
23.05.2019
· Pentru mai multă biodiversitate: mai mult de o sută de specii de plante și de animale pe terenul unității de producție Audi din Münchsmünster
· Angajații organizează campanii de plantare sau sponsorizează plantarea de copaci
Împreună cu schimbările climatice, dispariția biodiversității este una dintre cele mai mari provocări ale vremurilor noastre. Națiunile Unite au declarat în consecință deceniul prezent ca fiind Deceniul Biodiversității. Audi s-a angajat, de asemenea, să protejeze biodiversitatea și a transformat 17 hectare de teren de la unitatea de producție din Münchsmünster într-un habitat similar celui natural pentru animale și plante. Până acum, 112 specii de plante au crescut acolo și în jur de 90 de specii de albine sălbatice s-au stabilit acolo.
"Habitatele pentru plante și insecte devin din ce în ce mai rare în lumea înconjurătoare. În mod clar, considerăm că printre responsabilităților noastre, în calitate de corporație, se numără şi conservarea unui fundament natural pentru viața umană, animală și vegetală", declară Rüdiger Recknagel, Directorul pentru Protecția Mediului la AUDI AG. Compania s-a alăturat încă din 2015 inițiativei Biodiversity in Good Company și s-a angajat să analizeze impactul activităților sale asupra diversității biologice și să includă protejarea acesteia în sistemul său de management al mediului.
Compania a dezvoltat deja un concept cuprinzător pentru unitatea de producție Audi din Münchsmünster, de lângă Ingolstadt, pentru a crea habitate pentru numeroase specii de animale și plante. Audi a proiectat 17 din cele 31 hectare de teren ale uzinei astfel încât să fie cât de naturale posibil. În Münchsmünster cresc în prezent 112 specii de plante de pajiște. Ca o comparație, doar în jur de zece specii diferite cresc pe pajiștile industriale convenționale. Terenul Audi, asemănător unui biotop, include pajiști neamenajate și zone pentru plante perene și copaci. Audi a integrat de asemenea în proiect o grădină cu flori de câmp, zone cu bușteni uscați și o apă curgătoare cu o structură bogată. Amenajarea terenului este optimizată continuu, iar acesta este întreținut de către biologi.
"Am plantat tufișuri și copaci din zonă în părți largi ale spațiului nostru deschis și am înființat pajiști extinse pentru a oferi animalelor surse de hrană diverse, oportunități de cuibărit și habitate similare celor naturale. Primele succese sunt deja vizibile", spune Thomas Sukowski, Director de Producție Audi din Münchsmünster. "Angajații noștri se bucură, de asemenea, de avantajul de a-și petrece acum pauzele în zone verzi naturale." Angajații Audi ce lucrează la această unitate au fost implicați în implementarea proiectului încă de la început. În cursul campaniilor specifice, au putut să planteze pomi fructiferi tipici regiunii, să își asume sponsorizarea unui copac sau să instaleze adăposturi pentru insecte.
Proiecte pentru protejarea biodiversității sunt implementate și extinse și la celelalte amplasamente Audi. De exemplu, la IN Campus, viitorul parc Audi pentru tehnologie din nord-estul oraşului Ingolstadt, 15 hectare ale unei foste rafinării vor fi redate naturii și amenajate în funcție de criteriul biodiversității. La sediul Audi din Neuburg au fost, de asemenea, implementate măsuri ecologice corespunzătoare, inclusiv integrarea pe teren a unor movile de nisip, "hoteluri" pentru insecte și zone cu lemn uscat. La sediul Audi din Neckarsulm, amestecuri de semințe cu mai mult de 35 de varietăți de flori au fost semănate pe câteva peluze pentru a crea habitate și surse de hrană pentru insecte. În 2009, Audi a pus bazele Fundației pentru Mediu Audi, ce este implicată în numeroase proiecte pentru protejarea ambientului natural pentru oameni, animale și plante.