Știri Audi

Lunar este colectat un metru cub de deşeuri din plastic din Portul Bruxelles

18.04.2019

·       Audi Environmental Foundation, împreună cu Recycled Island Foundation şi cu Portul din Bruxelles au instalat un bazin mobil pentru colectarea deşeurilor din plastic 

·       Este al treilea proiect Recycled Island, iar anul acesta vor urma încă două 

 

Audi Bruxelles şi Portul din Bruxelles sponsorizează o aşa-numită capcană de plastic, care a fost recent permanent instalată, în urma unei faza de testare încununate cu succes. Bazinul de colectare a fost instalat în bazinul portului şi este golit de două ori pe săptămână. Volumul mediu lunar de plastic colectat se ridică la un metru cub pe lună.

Audi Environmental Foundation, împreună cu Recycled Island Foundation şi cu Portul din Bruxelles au instalat un bazin mobil special pentru colectarea deşeurilor din plastic în bazinul portului din Bruxelles. Capcana de plastic este astfel concepută încât să colecteze într-o plasă specială plasticul care pluteşte pe apă. Aici, dispozitivele de retenţie au grijă ca plasticul să nu scape din nou în apă, pentru a nu ajunge în larg, trecând prin canal. Portul din Bruxelles este deja al treilea proiect Island project, după Rotterdam şi insula indoneziană Ambon.

Cele mai mari cantităţi de plastic din mare ajung în oceane prin intermediul râurilor. Deşeurile aruncate la voia întâmplării sunt purtate de vânt în râuri, devenind astfel o mare problemă pentru întreaga lume. Audi Environmental Foundation şi Recycled Island Foundation încep, astfel, de la punctul de pornire al problemei: deoarece peste 98% din deşeuri plutesc la o adâncime de sub un metru de la suprafață, iar cea mai mare parte a deşeurilor se află chiar în prima jumătate de metru. O capcană special dezvoltată captează aceste deşeuri, care sunt apoi trimise la reciclat. 

Pentru a informa mai bine publicul cu privire la problema deşeurilor din plastic, cei doi parteneri au creat bănci speciale din plasticul colectat. Audi Bruxelles a instalat asemenea bănci la intrarea în fabrică, pentru a atrage atenţia angajaţilor şi a vizitatorilor asupra problemei. Suplimentar faţă de bazinele de colectare, măsurile de educare a publicului reprezintă al doilea punct principal al proiectului acesta de mediu.