Știri Audi

Fantastique! Concertele de Vară Audi 2019

11.03.2019

 ·     Lisa Batiashvili prezintă primul ei program în calitate de director artistic

·     "Muzica văzută ca sursă de inspirație și imaginație"

·      Artiști de mare calibru cu un repertoriu complex

 

Lisa Batiashvili a prezentat săptămâna trecută programul din acest an al Concertelor de Vară Audi din Ingolstadt, oraşul german în care Audi îşi are sediul central. Sub mottoul "Fantastique!"(Fantastic!), Batiashvili, noul director artistic al acestui festival, a anunțat o gamă variată de concerte, pornind de la Hector Berlioz până la Walt Disney. Acestea includ apariții precum Alfred Brendel, Gidon Kremer, Mariss Jansons, Orchestra Simfonică Radio din Bavariaa, Jean -Yves Thibaudet, Nino Machaidze, Gautier Capuçon și Filarmonica Germană din Bremen cu Paavo Järvi.

Anunțul de astăzi al programului Concertelor de Vară Audi 2019 din Ingolstadt a fost dedicat tărâmului fantasticului. În conformitate cu laitmotivul festivalului, "Fantastique!", violonista de renume mondial, Lisa Batiashvili, și-a prezentat ideile. Ea a preluat acum, în Ingolstadt, în premieră rolul de director artistic al unui festival.

"Muzica a fost dintotdeauna o sursă de inspirație și imaginație pentru umanitate. Acest lucru a modelat, îndeosebi, cultura muzicală a Franței. În acest sens, reunim lucrări, compozitori și interpreți care explorează acest laitmotiv din puncte de vedere foarte variate", a explicat Batiashvili.

Punctul tematic de pornire și, în același timp, încheierea festivă, dar şi apogeul festivalului este "Simfonia Fantastică" (Symphonie Fantastique) a lui Hector Berlioz, care se va desfășura pe 14 iulie, sărbătoarea națională franceză, în cadrul unui concert de muzică clasică în aer liber din Klenzepark. Cu ocazia celei de-a 150-a comemorări a decesului lui Hector Berlioz, această lucrare exprimă, mai mult decât oricare alta, puterea muzicii, de a spune o poveste fără a fi nevoie de un narator.

Filmul animat de Disney, "Fantasia", se bazează pe același principiu. În acest caz, muzica lui Beethoven, Debussy, Bach, Gershwin și Stravinsky a inspirat scurtele povestiri cinematografice ale lui Walt Disney în 1940. "Disney în concert - Fantasia" va fi uvertură a Concertelor de Vară Audi pe 29 iunie, transformând sala de concerte într-un cinematograf, redând acest moment-cheie al istoriei filmului.

Încă o dată în 2019, festivalul se extinde către noi locuri de spectacol din Ingolstadt. Pentru prima dată, un concert va avea loc în sala de întrunire a angajaților Audi, spațiu ce măsoară aproape 4.500 de metri pătrați şi se află în clădirea GVZ B. Ca și notă de contrast, sunt oferite concertele de salon, introduse cu succes anul trecut. Astfel, entuziaștii de muzică se pot înscrie din nou în acest an, pentru a organiza evenimente în locuințele proprii, în 6 iulie.

Căutarea profundă și introspectivă a fantasticului își are originea în Romantismul german, întâlnit cu precădere în operele lui Robert Schumann și Franz Schubert. Pentru oratoriul lui Schumann "Paradise and the Peri"(7 iulie), îşi împart scena corul de tineret Audi Jugendchorakademie și ansamblul istoric Le Cercle de l'Harmonie, în regia lui Jérémie Rhorer. Filarmonica Germană din Bremen (Deutsche Kammerphilharmonie Bremen) condusă de Paavo Järvi, analizează compozițiile lui Robert Schumann în raport cu Peter Ceaikovski, cu participarea artistei Lisa Batiashvili, în concertele solo de vioară (5 iulie). Aceasta va cânta pe 2 iulie, într-o atmosferă de muzică de cameră, alături de muzicienii francezi Gautier Capuçon și Jean-Yves Thibaudet.

Cu ocazia participării lui Mariss Jansons și a Orchestrei sale Simfonice a Radiodifuziunii Bavareze (Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks), a lui Alfred Brendel, Gidon Kremer, François-Xavier Roth și Les Vents Français, artiști de mare calibru vor fi prezenți şi la alte evenimente. Concertele de Vară Audi vor avea loc între 29 iunie și 14 iulie 2019. 

Biletele sunt puse în vânzare începând cu 8 martie 2019, ora 10:00 la www.sommerkonzerte.de

Pentru informații de presă și descărcarea programului, accesați: www.audi-mediacenter.com/de/sommerkonzerte-293