Știri Audi

Prezență electrizantă a mărcii Audi la Salonul Auto de la Geneva

05.03.2019
  •      Standul Audi prezintă în mod exclusiv autovehicule electrice
  •      Portofoliul de automobile plug-in va fi extins considerabil

 

Audi își continuă sistematic ofensiva electrică. La Salonul Auto de la Geneva, ediția 2019, marca expune patru autovehicule pur electrice. Versiunea pentru producția de serie a acestor modele va fi prezentată în premieră la finele anului 2020. În plus, marca prezintă în premieră mondială și patru modele hibrid plug-in, precum și modelul pur electric de Formula E, Audi e-tron FE05. Audi este prezentă în acest an la Geneva exclusiv cu autovehicule electrice. Mașinile concept Audi Q4 e-tron și Audi e-tron GT, prezentat în premieră în Europa, au fost dezvelite la conferința de presă a mărcii.

Președintele Consiliului de Administrație Audi, Bram Schot: "Ne-am stabilit un obiectiv clar: vrem ca una din trei mașini Audi vândute să fie o mașină electrică. Și asta încă din 2025! Viziunea noastră este clară: vrem să oferim soluții de mobilitate cu emisii zero."

Livrările programate pentru primul membru al acestui cvartet de autovehicule electrice, Audi e-tron*, vor demara în curând. Marca va lansa și versiunea pentru producția de serie a modelului Audi e-tron Sportback ulterior, tot pe parcursul anului 2019.  În câteva săptămâni, în China va mai fi prezentat un automobil electric, respectiv Audi Q2 L e-tron. Și acest model va ajunge la clienți începând cu anul 2019. Anul viitor urmează alte două modele de serie electrice: Audi e-tron GT și Audi Q4 e-tron. Prototipurile prezentate la standul din Geneva oferă primele indicii despre design-ul acestor două modele.

De asemenea, anul acesta, Audi va lansa o ofensivă pe segmentul modelelor plug-in, pe aproape toate piețele. Noutățile din gama sunt versiunile hibride ale modelelor de volum mare Audi A6, A7, A8 și Q5. Acestea sunt prezentate în premieră la Salonul Auto de la Geneva. Modelele plug-in deja consacrate, Audi A3 şi Audi Q7, vor fi, de asemenea, disponibile pentru comenzi în 2019, fiind echipate acum cu tehnologii revizuite.

*Valorile comune pentru consumul de combustibil ale tuturor modelelor menționate și disponibile pe piața din Germania sunt indicate în lista de la finalul acestui comunicat de presă.

Audi e-tron şi e-tron Sportback folosesc componente ale platformei modulare longitudinale a mărcii Audi. Acestea, plus numeroase tehnologii inovatoare, mai ales în domeniul sistemelor de propulsie, dau naștere unei familii de produse separate de SUV-uri electrice cu tracțiune integrală quattro. Încărcarea rapidă la până la 150 kW și autonomia mare promit condiții optime pentru călătoriile de lungă distanță și pentru uzul cotidian.

Audi a prezentat primul membru al noii platforme electrice încă din 2018: showcar-ul Audi e-tron GT, un coupe extrem de dinamic, cu garda la sol joasă, a fost expus în premieră la Los Angeles Auto Show. Tehnologia acestui automobil a fost dezvoltată împreună cu Porsche, iar designul și caracterul prototipului e-tron GT sunt marcate de inconfundabilul ADN Audi.

Un alt proiect născut din colaborarea departamentelor de dezvoltare ale mărcilor Audi și Porsche este platforma electrică Premium - PPE (Premium Platform Electric). Aceasta va constitui baza pentru numeroase familii de modele Audi cu propulsie pur electrică. Pentru această platformă, atât SUV-urile, cât și modelele cu caroserie clasică sunt planificate cu garda la sol coborâtă. Un element cheie al platformei PPE este acela că a fost dezvoltată special pentru propulsia electrică. De aici rezultă avantaje în privința înălțimii, a podelei și a proporțiilor caroseriei.

Mai multe mărci ale Grupului Volkswagen colaborează pentru dezvoltarea platformei modulare de electrificare - MEB (modular electrification platform), care servește ca bază pentru mai multe modele electrice Audi.

AUDI AG își va extinde, de asemenea, gama de automobile hibride plug-in. "Pe viitor, practic, fiecare segment al pieței va include modele antrenate de o combinație formată din motor electric și motor cu ardere internă. Acestea vor putea fi încărcate de la o priză electrică," a explicat Președintele Consiliului de Administrație Audi, Bram Schot.