Știri Audi

Audi e-tron extreme: demonstraţii impresionante pe legendara pistă de schi “Streif”

19.02.2019

 ·     Audi e-tron cu dotări speciale cucereşte pista de schi

·     Tracţiune integrală electrică şi două motoare electrice pe puntea spate

·     Campionul Mondial de Rallycross, Mattias Ekström, la volanul SUV-ului pur electric

 

Spre finele lunii ianuarie, Audi şi-a trimis primul SUV pur electric pe pistele de schi, pe care, în mod normal, se înfruntă cei mai buni schiori ai lumii, pentru victoria în cursa Hahnenkamm. Astfel, automobilul Audi e-tron cu dotări speciale a urcat secţiunea "Mausefalle" (capcana de şoareci) de pe legendara pistă "Streif". Având o înclinaţie de 85%, Mausefalle este cel mai abrupt sector al spectaculoasei pârtii.

"Am dovedit deja de anul trecut ce abilităţi are SUV-ul nostru electric, în mai multe evenimente speciale Audi e-tron extreme. De la Pikes Peak, la câmpiile de sare ale Namibiei şi bancul de testare din Berlin: prototipul Audi e-tron a făcut faţă cu brio tuturor provocărilor," a declarat Peter Oberndorfer, Directorul de Comunicare pentru Produs şi Tehnologie. "La senzaţionala urcare pe Mausefalle, am împins limitele tehnice chiar şi mai departe şi am demonstrat posibilităţile tehnice ale tracţiunii quattro într-un automobil electric."

Având o înclinaţie de 85%, Mausefalle este cea mai abruptă secţiune a spectaculoasei pârtii Streif din Kitzbühel. Pentru a urca această secţiune, automobilul special Audi e-tron a fost echipat cu un tren de rulare quattro special, cu două motoare electrice pe puntea spate, plus un motor electric pe puntea faţă. Automobilul special configurat pentru demonstraţii are o putere totală de vârf de 370 kW şi un cuplu de 8.920 Nm pe roţi. Astfel am reuşit să atingem performanţele uluitoare, demonstrate pe înclinaţia aceasta extrem de abruptă. Audi a modificat şi softul pentru cuplu în sine, dar şi pentru distribuţia cuplului, adaptându-le la condiţiile speciale de pe pista Streif. Anvelopele de 19 inchi cu spike-uri concepute special pentru acest eveniment au asigurat aderenţa necesară pe zăpadă şi gheaţă.

"Cucerirea unei piste cu o înclinaţie de 85% pare imposibilă la prima vedere," a explicat Mattias Ekström, cel care a condus automobilul special Audi e-tron. "Chiar şi eu am fost extrem de impresionat de modul în care acest automobil negociază un teren atât de dificil," a mai adăugat campionul mondial de Rallycross şi dublu-campion DTM. El consideră chiar că aceasta este una dintre cele mai ieşite din comune experienţe ale sale.

Pentru nivelul maxim posibil de siguranţă, Audi e-tron a fost echipat cu un roll cage şi un scaun special de curse, plus o centură specială de raliu cu prindere în şase puncte. Maşina a mai fost echipată cu o siguranţă specială cu un cablu care să o împiedice să alunece necontrolat în spate, dar nu a existat niciun dispozitiv de tractare. 

Pentru acest proiect, Audi a avut alături un partener puternic: producătorul austriac de băuturi, Red Bull. Cele două companii sunt parteneri îndelungaţi la cursa Hahnenkamm şi au organizat şi acum împreună acest eveniment. Colaborarea este ilustrată şi de foliile speciale aplicate pe automobilul folosit pentru demonstraţie. 

 

Clipul video al evenimentului este disponibil aici.

 

Pentru a descărca materialele foto şi video, vă rugăm să vizitaţi Audi MediaCenter.