Știri Audi

Audi implementează proiecte inovatoare prin proiecte de crowdfunding intern

25.02.2019
  • Finanțarea interdepartamentală a ideilor angajaţilor
  • Mai multe proiecte-pilot au fost deja implementate cu succes
  • Frank Loydl, CIO Audi: "Folosim în premieră metode inovatoare de colaborare în cadrul companiei"

Finanțare participativă la marca celor patru inele: pentru prima dată, angajații Audi au implementat cu succes crowdfunding-ul intern pentru a-și pune în practică ideile de proiect, folosind resurse financiare existente. Audi este una dintre primele companii care integrează eficient această abordare promițătoare și modernă pentru finanțarea de noi proiecte în cadrul companiei. Audi Crowdfunding consolidează resursele între departamente, utilizând o platformă digitală pentru toate diviziile. Această metodă inovatoare reprezintă încă un pas important în transformarea culturii corporative a companiei Audi.

Crowdfunding-ul implică în general un grup de oameni - "mulțimea"= engl. crowd - care contribuie cu bani pentru a finanța implementarea unei noi idei. Costurile sunt împărțite între diferitele părți interesate. Caracteristica distinctivă a instrumentului de crowdfunding intern de la Audi este că sprijinul financiar se bazează pe bugetul general uzual al departamentului, care este deja aprobat în mod explicit de către responsabilul respectiv. În timpul fazei de probă, toți angajații AUDI AG din Germania au avut ocazia să propună idei de proiect inovatoare, legate de procesul muncii, să le împărtășească cu colegii lor, să le discute și, în cele din urmă, să le cofinanțeze.

"Audi Crowdfunding reunește angajați creativi dintr-o gamă largă de domenii, cu investitori interni, pentru ca echipa astfel formată să poată implementa idei îndrăznețe. Folosim această metodă de lucru vizionară pentru a stimula inițiativa angajaților noștri, întărind în același timp spiritul de echipă în cadrul companiei", subliniază Frank Loydl, Directorul Audi IT și Chief Information Officer (CIO). Ideile bune obțin resursele necesare, iar colaborarea se face mai rapid, mai transparent și mai eficient, declară Loydl.

Mai multe proiecte de succes au fost deja realizate prin Audi Crowdfunding. Este vorba, de exemplu, de un concept coerent pentru comunicarea cu potențiale tinere talente, menit să transforme marca într-o experiență tangibilă pentru copiii cu vârste cuprinse între trei și doisprezece ani. Elementul central este personajul simpatic "ADUI", un mic robot bidimensional. Prin intermediul platformei de crowdfunding, aproximativ 20 de departamente diferite din varii domenii au sprijinit astfel finanțarea unui pitch de agenții și a unui ghid de stil pentru acest proiect. Drept urmare, ADUI a fost lansat luna trecută în cadrul turneului experimental Audi e-tron de la Aeroportul din München.

Într-un alt proiect, mai multe departamente au finanțat dezvoltarea primului chatbot Audi. Astfel, studenții interesați își pot adresa acum către un asistent virtual întrebările despre cursuri si stagiile de practică din cadrul companiei Audi. Versiunea de test este disponibilă online de la începutul anului (www.bepart.audi).

Noua platformă îmbunătățește, de asemenea, eficiența în cadrul companiei: nu a mai fost necesară dezvoltarea unui alt instrument tehnic, deoarece un instrument similar era deja disponibil într-un alt departament. Este un bun exemplu al modului în care crowdfunding-ul promovează schimbul de cunoștințe în cadrul companiei și poate preveni dublarea inutilă a eforturilor.

O echipă a Audi Production Lab și Audi Employee IT au dezvoltat versiunea beta a platformei de crowdfunding. După finalizarea cu succes a fazei de testare, în acest an se va lua o decizie privind înființarea Audi Crowdfunding ca parte integrantă a eforturilor de promovare a inovaţiilor, alături de programele de colaborare existente și deja consacrate din cadrul companiei Audi.