Știri Audi

Audi este sponsorul principal al Campionatului Mondial de Schi Alpin FIS 2019 din Åre

11.02.2019

·    Audi e-tron este disponibil pentru prima dată la Campionatul Mondial de Schi

·    Cei mai buni schiori din lume concurează în stațiunea suedeză Åre

·    Motto-ul Campionatului Mondial de Schi: "inspiră lumea să schieze"

 

Audi este sponsorul principal al celei de-a 45-a ediții a Cupei Mondiale de Schi Alpin în stațiunea suedeză Åre. 20 de automobile Audi e-tron sunt disponibile la campionatele ce se desfășoară între 4 și 17 februarie 2019. În calitate de sponsor principal îndelungat al Cupei Mondiale de Schi Alpin FIS, Audi își consolidează prezența mărcii în categoria sporturilor de iarnă de primă clasă. Astfel, aici, cu un test drive sau cu o vizită la Audi Lounge, schiorii și spectatorii pot interacționa cu marca Audi la un nivel personal.

De zeci de ani, Audi se implică activ în schi. Sezonul 2018/2019 marchează cel de-al 17-lea an al mărcii Audi ca sponsor oficial al Cupei Mondiale de Schi Alpin FIS. Producătorul de mașini de lux din Ingolstadt este, totodată, sponsorul principal al celui de-al 45-lea Campionat de Schi Alpin FIS. Desfășurată anterior în Åre în 1954 și 2007, atracția principală a sezonului, Cupa Mondială de Schi, are loc pentru a treia oara în stațiunea suedeză, cu schiori de top, ce vor "inspira lumea să schieze".

Pe durata competițiilor de schi din acest sezon, toate privirile vor fi ațintite asupra noului Audi e-tron. După startul Cupei Mondiale de la Sölden, turneul Four Hills și legendara cursă Hahnenkamm din Kitzbühel, vehiculul este o prezență notabilă la toate competițiile.

Însă prezența Audi în Suedia înseamnă mai mult decât simpla vizibilitate a mărcii, producătorul punând la dispoziția evenimentului o flotă de 20 de Audi e-tron, iar comitetului de organizare 33 de autovehicule Audi e-tron. Stația de încărcare Power Storage pentru Audi e-tron, care a fost special dezvoltată pentru Campionatele Mondiale de Schi din Åre, utilizează o conexiune de rețea de 250 kW și alimentează infrastructura de încărcare cu o putere maximă de 500 kW. În parcul de alimentare Audi, se pot alimenta șase mașini simultan, la o tensiune maxima de 50kW și până la 20 de automobile simultan la o tensiune de 11kW. Diferența de energie este asigurată de un ansamblu de 720 kWh, alcătuit din baterii originale e-tron. Schiorii și spectatorii își pot face o idee despre noul Audi e-tron printr-o experiență de drive test, ce se desfășoară pe un teren spectaculos, din vecinătatea lacului Åresjön. Ei îşi pot petrece astfel în mod mai plăcut timpul dintre etapele competițiilor. 

În Åre, schiorii concurează pentru titluri de campioni mondiali la discipline ale schiului alpin, ce includ coborâre, super-G, slalom, slalom uriaș și combinație alpină, precum și concursuri de echipă. Vedete precum austriacul Marcel Hirscher sau americanca Mikaela Shiffrin se pot bucura de transportul confortabil, prin intermediul flotei de automobile e-tron, precum și de o binemeritată relaxare în zona Audi Lounge, după fiecare cursă finală. Câștigătorii vor fi onorați încă o dată în cadrul recepţiei destinate campionilor, găzduită de Marco Büchel. Aceasta va avea loc la restaurantul Bombom.

Audi este sponsorul principal al Asociaței Germane de Schi (DSV) de mai bine de 30 de ani, oferind suport tuturor echipelor naționale. Marca premium sponsorizează, de asemenea, multe alte echipe naționale de schi alpin și activează, în calitate de partener, la mai multe evenimente sportive de iarnă. Unele echipe se antrenează în mod regulat în Tunelul Aerodinamic Audi din Ingolstadt și participă la sesiuni Audi driving experience fie pe zăpadă, fie la centrul de teste  Audi din Neuburg, situat pe malul Dunării.

 

 

Consumul de combustibil al modelelor menţionate anterior:

 

Audi e-tron:

Consumul de energie electrică în regim mixt în kWh/100 km*: 26,2 - 22,5 (WLTP), 24,6 - 23,7 (NEDC)

Emisii de CO mixte în g/km: 0

(* Valorile depind de dotările alese)

  

*Consumul de combustibil și emisiile de CO2 indicate ca intervale de valori variază în funcție de anvelopele/roțile folosite. Informaţii suplimentare cu privire la consumul oficial de combustibil şi la emisiile de CO oficiale pentru autoturisme noi sunt oferite în "Ghidul cu informaţii referitoare la consumul de combustibil, emisiile de CO şi consumul de energie electrică ale autovehiculelor noi", disponibil gratuit în toate punctele de vânzare ale Uniunii Europene.