Știri Audi

Soluții de viitor pentru managementul resurselor: Fundația Audi pentru Mediu decernează premii pentru tinerii cercetători

11.02.2019

·       Două dizertații de masterat pentru disciplina de studii Managementul Sustenabil al Resurselor (SRM) vor primi Premiul SRM

·       Rüdiger Recknagel, Directorul Executiv al Fundaţiei Audi pentru Mediu: "Prin decernarea acestui premiu, dorim să încurajăm tinerii inventatori să își concentreze munca asupra protecției mediului"

 

Fundația Audi pentru Mediu a acordat Premiul SRM (Sustainable Resource Management - Managementul Sustenabil al Resurselor) pentru doi absolvenți ai Universității Tehnice din Munchen. Fundația Audi pentru Mediu și-a oferit astfel, pentru a opta oară, aprecierea pentru dizertații de masterat excepționale din domeniul Managementului Sustenabil al Resurselor. Premiile din acest an au fost acordate Juliei Möbius și lui Sebastian Heinz. Fiecare câștigător a primit câte un premiu de 1.500 de euro.

În dizertația sa de masterat, Julia Möbius a analizat cum percep și folosesc tinerii pădurea orașului Berlin. Rezultatul: ei au identificat doar în foarte mică măsură pădurea ca zonă de agrement pentru ei înșiși. Julia a intervievat la fața locului peste 800 de locuitori din Berlin, cu vârste cuprinse între 14 si 25 de ani, cu privire la așteptările lor de la păduri, creând astfel o bază solidă de informaţii pentru viitoarele concepte de design ale zonelor împădurite.

Dizertația scrisă de Sebastian Heinz a câștigat locul al doilea.  Absolventul cursurilor de masterat a abordat implicațiile socio-economice ale schimbării climei și fenomenele meteorologice impredictibile asociate cu aceasta. Pe perioada cercetării, desfășurate în orașul Hangzhou din China, el a efectuat un experiment economic cu studenți și fermieri pentru a investiga cum reacționează locuitorii de pe malul râului la anumite dileme sociale. Prin munca sa, Sebastian Heinz a arătat cum încrederea și corectitudinea contribuie la organizarea cu succes a accesului la apă distribuit inegal.

"Încă din 2009, Fundația Audi pentru Mediu a susținut ideile inovatoare pentru protecția mediului, cât și oamenii de știință și cercetarea lor în domeniul gestiunii sustenabile a resurselor. Prin intermediul Premiului SRM, apreciem doi tineri cercetători care sunt preocupați de pădure și apă. Acestea sunt resurse importante și ei contribuie, astfel, la sustenabilitatea utilizării acestora", a declarat Rüdiger Recknagel, Director Executiv al Fundației Audi pentru Mediu.