Știri Audi

Audi electrizează Forumul Economic Mondial din Davos

28.01.2019

 

·          Flotă de automobile Audi e-tron alimentată de energie verde

·          Proiectul de cercetare privind reutilizarea bateriilor de la mașinile electrice

·          Bram Schot, Preşedintele Consiliului de Administraţie Audi: "Ne concentrăm pe soluții sustenabile pentru mobilitate"

 

Mobilitate sustenabilă pentru Forumul Economic Mondial din Davos: în calitate de partener auto exclusiv, Audi pune la dispoziție o flotă de 50 de mașini Audi e-tron pentru întâlnirea din 2019. Mașinile complet electrice sunt alimentate integral cu energie verde. Prin intermediul containerelor mobile de încărcare, compania demonstrează o potențială modalitate de utilizare a bateriilor uzate de la automobilele electrice.

"Ne concentrăm în mod clar și consecvent asupra soluțiilor de mobilitate sustenabilă pentru viitor", a subliniat Președintele Consiliului de Administraţie Audi AG, Bram Schot. "La Forumul Economic Mondial din acest an, vom demonstra cum înţelegem noi mobilitatea electrică prin aplicații practice. Astfel, mulți oameni vor putea experimenta direct acest aspect."

Audi e-tron este primul model complet electric din producţia de serie a mărcii de automobile premium din Ingolstadt, Germania. Au fost deja înregistrate peste 20.000 de rezervări pentru acest model, care va sosi săptămâna viitoare în showroom-urile din Europa. Prin intermediul flotei de

50 de automobile Audi e-tron, compania dovedește încă o dată caracterul practic al mașinii, în munții înzăpeziți ai Elveției - dar și în condițiile dificile de vreme și de topografie, specifice regiunii.

Trei containere mobile de încărcare Audi cu o putere totală de 700kW și o capacitate de

1.14MWh vor asigura furnizarea rapidă de energie verde pentru flota de mașini e-tron intens utilizată. Cu acest proiect de cercetare, compania Audi testează refolosirea bateriilor autovehiculelor electrice. După terminarea perioadei de utilizare la mașini, bateriile de înaltă tensiune continuă să fie utile pentru diferite aplicații de stocare a energiei. De aceea, Audi testează diverse scenarii pentru o utilizare cât mai eficientă a resurselor disponibile. În prezent, compania plasează containerele mobile la evenimente majore, suplimentând astfel stațiile locale de încărcare.

Prin intermediul acestui proiect de cercetare, Audi aderă concret la valorile Global Battery Alliance din cadrul Forumului Economic Mondial.  Alianța este alcătuită din parteneri din sectorul public și privat din întregul lanț de producție a bateriilor și își propune să asigure sustenabilitatea socială și ecologică în lanțul valoric al materiilor prime pentru baterii. În acest scop, Global Battery Alliance este preocupată de condițiile privind extracția materiilor prime, conceptele sustenabile de reciclare în sensul unei economii în circuit închis și inovațiile care promovează sustenabilitatea bateriilor. Audi este membru al platformei de cooperare din 2017 și susținătorul Forumului Economic Mondial ca partener auto exclusiv, încă din 1987. Cea de-a 49-a Întâlnire Anuală a Forumului Economic Mondial a avut loc în Davos în perioada 22-25 ianuarie 2019.