Știri Audi

De la experienţă în mobilitate la mobilitatea ca experienţă specială: Audi la CES 2019

23.01.2019

·     "Audi Immersive In-Car Entertainment": Audi integrează în automobil experienţe incitante, similare celor cunoscut din parcurile de distracţii

·     "Audi Experience Ride": această tehnologie adaptează, în timp real, elemente de realitate virtuală la mişcările automobilului

·     Funcţiile on-demand: o nouă formă de personalizare a automobilului, după achiziţia acestuia

 

În cadrul salonului Consumer Electronics Show (CES) din Las Vegas, Audi a prezentat anul acesta mai multe idei extrem de interesante pentru viitor. Accentele principale sunt puse pe două tehnologii pentru sistemele de entertainment in-car ale viitorului. Audi e-tron (consum electric mixt în kWh/100 km: 26,2 - 22,5 (WLTP); 24,6 - 23,7 (NEDC); emisii mixte de CO₂ în g/km: 0) oferă servicii on-line şi de încărcare inovatoare, precum şi posibilitatea de a opta on-line pentru funcții on-demand. Astfel, demonstrează din nou că mobilitatea premium oferită de Audi este sustenabilă, individualizată şi facilă.

Audi intră pe teren virgin: marca celor patru inele dezvoltă concepte inovatoare pentru mobilitatea individuală şi le conectează cu lumea digitală. Viitoarele modele Audi autonome vor fi de fapt spaţii de entertainment on-demand, care le vor oferi ocupanţilor mai mult timp, adică "ziua de 25 de ore". Este vorba de aşa-numitul concept "25th Hour". Un exemplu în acest sens ar fi Audi Aicon, un automobil cu "2+2" locuri şi cu propulsie pur electrică. Datorită faptului că sunt conectate şi mai profund, astfel de automobile le vor oferi ocupanţilor modalităţi noi de a-şi petrece timpul, de exemplu, cu sistemele de entertainment ale generației următoare. La CES, Audi demonstrează cum o călătorie de la A la B poate deveni o experienţă pentru toate simţurile.

În "Audi Experience Ride", Audi a transformat automobilul într-un parc de distracţii.  Pasagerii din spate pot vedea filme, se pot juca jocuri video, iar conţinutul interactiv devine şi mai realist în viitor, cu ajutorul ochelarilor VR.  Marca premium prezintă o tehnologie ce adaptează în timp real conţinutul virtual la deplasarea automobilului. Pentru a-şi impune noua formă de entertainment cât mai rapid şi mai profund pe piaţă, Audi Electronics Venture GmbH, o subsidiară Audi, a înfiinţat, în calitate de co-fondatoare, un startup numit holoride GmbH, în care deţine o participaţie minoritară.

Proiectul "Audi Immersive In-Car Entertainment" asigură acţiune intensă, în timp ce automobilul staţionează. Tehnologia intervine în scene de film şi le transpune în mişcări reale ale automobilului. Rezultatul: cinematografie specială, filmul punându-și spectatorii efectiv în mişcare. Filmul poate fi perceput cu toate simţurile. Audienţa CES are astfel posibilitatea de a observa cum automobilul viitorului va fi mai mult decât doar un automobil.

Audi e-tron se integrează coerent în mediul digital al clientului, mobilitatea cotidiană devine tot mai simplă şi mai confortabilă.  Primul model de serie pur electric al mărcii poate fi echipat opţional cu asistentul vocal Alexa. Funcţiile on-demand reprezintă o altă dotare ieşită din comun. Pentru prima dată, Audi oferă posibilitatea de a comanda funcții on-demand, chiar şi după achiziţia automobilului. Astfel se deschide calea spre forme absolut noi de personalizare. Funcţiile pot fi rezervate în condiţii personalizate. Este un concept simplu, cunoscut deja din magazinele on-line. Funcţii precum cea de planificare a rutelor sau serviciul de încărcare pentru e-tron permit încărcarea simplă şi confortabilă în timpul călătoriilor, cu curent continuu sau alternativ.  Numeroase dintre serviciile Audi connect sunt reunite în aplicaţia gratuită myAudi, care interconectează smartphone-ul clientului cu automobilul. Oglinzile exterioare virtuale ale modelului Audi e-tron oferă clienţilor o experienţă cu adevărat inedită, transpunând designul şi tehnologia în epoca electronică.

Audi va folosi o machetă 1:3 pentru a ilustra cum se va desfăşura, nu peste mult timp, interacţiunea dintre automobilul autonom şi pietonii din oraşe. Tehnologiile de iluminare ale automobilelor Audi îmbină fascinaţia designului, cu tehnologia de ultimă oră.

Informaţii suplimentare cu privire la consumul oficial de combustibil şi la emisiile de CO₂ oficiale pentru autoturisme noi sunt oferite în "Ghidul cu informaţii referitoare la consumul de combustibil, emisiile de CO₂ şi consumul de energie electrică ale autovehiculelor noi", disponibil gratuit în toate punctele de vânzare ale Uniunii Europene.

 

* Valorile depind de dotările alese