Știri Audi

Piloţii Audi au ţinut spectatorii cu sufletul la gură, pilotând pe zăpadă şi gheaţă

23.01.2019

·     Daniel Abt şi René Rast sunt doi dintre protagoniştii GP Ice Race

·     În premieră, anvelope cu spike-uri pentru Audi e-tron FE04 şi Audi RS 5 DTM

·     Walter Röhrl completează show-ul Audi, cu modelul istoric Audi Sport quattro

 

Scene spectaculoase în Austria: la GP Ice Race în Zell am See, campionul de Formula E pe echipe, Daniel Abt şi campionul DTM, René Rast s-au aventurat cu maşinile pe zăpadă şi gheaţă, la temperaturi sub punctul de îngheţ. Pentru Audi Sport au intrat în acţiune, de asemenea, legenda sportului automobilistic, Walter Röhrl şi vedeta schiului freestyle, Benedikt Mayr.

Aceste imagini fac înconjurul lumii: la Zell am See, a fost readusă la viaţă, cu succes, cursa tradiţională pe gheaţă. Astfel, trei maşini Audi de curse au făcut spectacol, ţinând cu sufletul la gură spectatorii veniţi în număr foarte mare. Daniel Abt a pilotat un Audi e-tron FE04, cu care echipa Audi Sport ABT Schaeffler a câştigat titlul în sezonul 2017/2018 al Campionatului ABB Formula E. René Rast a preluat volanul unui Audi RS 5 DTM. Spectacolul uluitor pe zăpadă şi gheaţă a fost completat de Campionul Mondial WRC, Walter Röhrl, acesta intrând în acţiune la volanul unui model istoric, Audi Sport quattro.

"A fost un weekend extraordinar, cu o atmosferă fantastică şi cu oameni fantastici," a declarat Daniel Abt. "A fost prima dată când am condus o maşină de Formula E pe gheaţă. O senzaţie minunată! Ne-am distrat incredibil. A fost spectaculos, de asemenea, să văd fanii de fiecare dată când mă pregăteam de un viraj, trecând în drift. Sper să am şi anul viitor ocazia să particip la eveniment."

Abt a avut succes şi la încercarea de skijoring, un concurs tradiţional, la care schiorul este tras de o maşină. Începând din acest weekend, schiorul de freestyle, Benedikt Mayr, este primul om tras vreodată de o maşină de Formula E pe zăpadă şi gheaţă. "A fost senzaţional.

Acum, abia aştept să merg la o cursă de Formula E," a spus schiorul german.

Cu condiţii evident mai dificile, a fost nevoit să se confrunte René Rast. Audi-ul e-tron FE04 al lui Abt a fost perfect echipat, cu spike-uri lungi. În schimb, campionul DTM a fost nevoit să se descurce pe gheaţă cu spike-uri scurte, din cauza pasajelor strâmte ale roţilor automobilului de DTM. "Cu spike-urile mici şi o putere de 500 de CP pe puntea spate, am avut uşoare probleme de tracţiune," a spus Rast râzând. "Şi totuşi, a fost o experienţă interesantă să conduc o maşină de DTM pe zăpadă şi gheaţă. Ne-am distrat pe cinste!"