Știri Audi

Audi e-tron: test drive pentru jurnalişti în Abu Dhabi

17.12.2018

·     Reprezentanţii internaţionali ai mass-mediei testează pentru prima dată SUV-ul electric pe drumurile publice

·     Ruta de teste începe în comunitatea urbană sustenabilă, Masdar City, ce pune preţ pe emisiile reduse de dioxid de carbon

·     Rutele on-road şi off-road demonstrează versatilitatea modelului Audi e-tron

 

În luna septembrie a anului 2017, Audi şi-a prezentat în premieră mondială primul său model pur electric care va intra producţia de serie. În Abu Dhabi, capitala Emiratelor Arabe Unite, jurnaliştii iau loc acum la volanul noului Audi e-tron, pentru a testa SUV-ul de talie mare pe şosele şi nu numai. Ruta îi duce de la Masdar City, una dintre cele mai sustenabile comunităţi ale lumii, până sus, pe al doilea cel mai înalt munte al Emiratelor Arabe Unite.

Eficienţă, performanţe ridicate şi silenţiozitate: Audi e-tron simbolizează mobilitatea unei noi ere. Astfel, modelul îmbină caracteristicile necesare unui automobil la utilizarea cotidiană, cu un sistem de propulsie fără emisii, oferind totodată experienţa premium specifică mărcii cu patru inele. Audi e-tron iese de pe linia de producţie din Bruxelles. Aceasta este prima fabrică din lume  pentru producţie de volum din segmentul premium care a fost certificată ca fiind neutră din punctul de vedere al emisiilor de CO₂. Aceste reușite avangardiste ale unităţii de producţie belgiene sunt rezultatul a trei măsuri principale: electricitate verde, încălzire ecologică şi proiecte de compensare ecologică.

Masdar City, locul de unde vor începe sesiunile de drive test cu Audi e-tron, reprezintă deschizătorul de drumuri al oraşelor viitorului. Pornind de la cei trei piloni ai sustenabilităţii, şi anume cel social, economic şi ecologic, oraşul implementează în premieră concepte de dezvoltare urbană sustenabilă, integrând soluţii fiabile de management al energiei, apei, deşeurilor şi mobilităţii. Aflată în apropierea Aeroportului Internaţional Abu Dhabi, comunitatea aceasta orientată spre reducerea emisiilor este formată din cartiere rezidenţiale, care cresc foarte rapid, plus o zonă clean-tech şi o zonă liberă, în care s-au stabilit peste 590 de afaceri mici şi mijlocii, multinaţionale şi reprezentanţi ai sectorului public. Aici îşi are sediul şi Agenţia Internaţională pentru Energie Regenerabilă (IRENA).

Yousef Baselaib, Directorul Executiv al Agenţiei Imobiliare pentru Proprietăţi Sustenabile din Masdar, spune: "Mandatul nostru pentru Masdar presupune şi contribuţia la atingerea obiectivelor de dezvoltare sustenabilă ale capitalei, Abu Dhabi şi ale Emiratelor Arabe Unite. Masdar City din Abu Dhabi reprezintă un punct central al acestor eforturi.

Timp de peste un deceniu am implementat tehnologii ecologice inovatoare, colaborând cu guvernul, cu parteneri din mediul academic şi cel industrial, pentru a da naştere unor idei noi. Beneficiem acum de o sinergie evidentă a  drive testului cu Audi e-tron, a investiţiilor noastre proprii în susţinerea comercializării soluţiilor mobilităţii viitorului, aici în Masdar City, precum şi a angajamentului mai amplu al capitalei Abu Dhabi de a asigura o platformă globală pentru colaborarea în baza unor iniţiative de profil, precum Abu Dhabi Sustainability Week," a declarat Yousef Baselaib.

Conceptul ingenios de ansamblu al modelului Audi e-tron include, în primul rând, producţia sustenabilă, un sistem de propulsie local neutru din punctul de vedere al emisiilor de CO₂ şi un sistem fiabil de încărcare. "În Masdar City, viitorul mobilităţii întâlneşte viaţa oraşelor viitorului: ecologică, fără emisii şi sustenabilă. Sunt condiţiile perfecte pentru evenimentul de drive test cu Audi e-tron," a explicat Peter Oberndorfer, Directorul de Comunicare pentru Produs şi Tehnologie.

Pe autostrăzi şi pe serpentine, jurnaliştii vor conduce până pe Jebel Hafeet, al doilea cel mai înalt munte al Emiratelor Arabe Unite. Acolo, Audi e-tron va demonstra avantajele sistemului său inovator de recuperare. În medie, în peste 90% din toate situaţiile în care automobilul îşi reduce viteza, motoarele electrice funcţionează pe post de generatoare şi convertesc energia cinetică în energie electrică. Astfel, sistemul contribuie cu până la 30% la autonomia SUV-ului electric, "colaborând" în manieră inteligentă cu sistemul hidraulic de control al instalaţiei de frânare. Audi este primul producător auto din lume care utilizează acest sistem pentru un automobil electric din producţia de serie. În funcţie de situaţia concretă de mers, sistemul hidraulic de control al instalaţiei de frânare decide dacă automobilul va frâna folosind motorul electric, frânele de pe roţi sau o combinaţie a celor două sisteme, iar această decizie este luată separat pentru fiecare punte în parte.

Parţial, ruta de drive test este compusă din secţiuni cu macadam şi nisip deşertic. Pe aceste suprafeţe neconsolidate, Audi e-tron îşi poate demonstra optim tracţiunea excelentă şi caracteristicile dinamice fantastice. La baza manevrabilităţii sale, stă noua generaţie a tracțiunii quattro: tracţiunea integrală electrică. Acest sistem reglează permanent şi variabil cuplul, asigurând distribuţia ideală a acestuia între cele două punţi: în fracţiuni de secundă. Totodată, este interconectat cu numeroase sisteme ale şasiului, înainte de toate, cu sistemului electronic de control al stabilităţii care funcţionează în patru trepte şi poate fi chiar complet dezactivat, precum şi cu sistemul de manevrabilitate dinamică Audi drive select. Acesta influenţează caracteristicile dinamice, dar şi suspensia pneumatică instalată din fabrică. În off-road, garda la sol a modelului Audi e-tron poate fi ridicată cu 50 de milimetri, prin simpla acţionare a unui buton, iar pe autostradă, poate fi redusă cu 26 de milimetri. De asemenea, unitatea centrală de control al şasiului administrează funcţionarea fiecărui amortizor al fiecărei roţi, la intervale de câteva milisecunde, în funcţie de condiţiile date de suprafaţa de rulare, de stilul de condus şi de modul selectat de şofer în

sistemul de manevrabilitate dinamică Audi drive select. Audi e-tron poate fi caracterizat ca fiind un all-roader adevărat, oferind caracteristicile potrivite pentru toate situaţiile, de la confort pentru călătorii relaxate, la reglaje optime pentru manevrabilitatea sportivă şi fermă, fie că doriţi să conduceţi relaxat la drum lung, să abordaţi virajele în manieră dinamică sau să faceţi o excursie, ieşind de pe drumurile asfaltate.

 

Detalii despre Audi e-tron găsiţi pe www.audi.ro.

 

Informaţii suplimentare cu privire la consumul oficial de combustibil şi la emisiile de CO₂ oficiale pentru autoturismele noi sunt oferite în "Ghidul cu informaţii referitoare la consumul de combustibil, emisiile de CO₂ şi consumul de energie electrică ale autovehiculelor noi", disponibil gratuit în toate punctele de vânzare ale Uniunii Europene.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Grupul Audi, cu mărcile sale Audi, Ducati şi Lamborghini, este unul dintre cei mai de succes producători de automobile şi motociclete din segmentul premium. Grupul este prezent în peste 100 de pieţe din întreaga lume şi produce în 16 unităţi aflate în 12 ţări. Printre filiale deţinute în proporţie de 100% de AUDI AG se numără Audi Sport GmbH (Neckarsulm), Automobili Lamborghini S.p.A. (Sant'Agata Bolognese, Italia) şi Ducati Motor Holding

S.p.A. (Bologna, Italia).

În 2017, Grupul Audi a livrat clienţilor aproximativ 1.878.000 de automobile marca Audi, 3.815 de automobile sport marca Lamborghini şi 55.900 de motociclete Ducati. În anul financiar 2017, AUDI AG a obţinut o cifră de afaceri totală de 60,1 miliarde euro şi un profit operaţional de 5,1 miliarde euro. În prezent, aproximativ 90.000 de persoane lucrează pentru companie în întreaga lume, dintre care peste 60.000 în Germania. Audi îşi îndreaptă atenţia preponderent spre produsele şi tehnologiile sustenabile pentru viitorul mobilităţii.

 

 

Susa: https://www.audi-mediacenter.com