Știri Audi

Audi devine partener al echipelor de esports

10.12.2018

·     Marca premium își extinde implicarea în gaming

·     Audi susține acum echipa esports profesională, FOKUS CLAN

·     Audi se asociază și cu echipa esports a FC Ingolstadt

 

Audi merge mai departe cu implicarea sa în sponsorizarea în domeniul sportului și încheie două noi parteneriate cu echipe esports. Marca premium cooperează acum cu organizația esports FOKUS CLAN și intenționează să se poziționeze, pe termen lung,  în mediul jucătorilor profesioniști. Colaborarea inițială este convenită pentru o perioadă de 3 ani. Împreună cu Media Markt, Audi va deveni și partenerul echipei esports, FC Ingolstadt 04.

Timp de mulți ani, Audi a fost sponsor activ al sporturilor tradiționale. Cu noul parteneriat în domeniul esports, Audi își extinde acum portofoliul sponsorizărilor și creează o conexiune strânsă cu jocurile și divertismentul. Marca cu patru inele își duce astfel strategia de comunicare la nivel digital, crescându-și prezența pe rețelele de socializare și în mediul sporturilor electronice. Importanța crescândă a esporturilor în ultimii ani a adus oportunități noi și inovatoare pentru strategia de comunicare a mărcii. Pentru compania cu sediul la Ingolstadt, acest nou parteneriat este un pas important pentru succesul integrării sale în jocurile care presupun simulări de curse, cum ar fi seria de jocuri pe calculator, Gran Turismo.

FOKUS CLAN este o echipă profesionistă de esports care joacă FIFA, un joc de simulare a fotbalului pe calculator, în cadrul turneului EA SPORTS FIFA 19 Global Series. Echipa este formată din 3 e-atleți germani, Matthias 'STYLO' Hietsch, Lukas 'Sakul' Vonderheide și Danny 'Proownez' Liepolt, care s-au calificat recent ş în etapa internațională a "Cupei Campionilor FUT" ce a avut loc în București (30 noiembrie - 2 decembrie 2018). Sub conducerea lui STARK eSports, această organizație tânără își dorește să devină cea mai bună echipă FIFA din lume.

Dennis Andreas Nirtl, Directorul General al STARK eSports explică: "Dorim să participăm în continuare la dezvoltarea impresionantă a esporturilor și suntem încântați să fi caștigat Audi ca partener. Suntem mândri să avem alături un jucător atât de experiementat în sponsorizări, cum este Audi, și suntem convinși că putem asigura o valoare adăugată durabilă pentru toți cei implicați." 

Ca parte a colaborării, inițiată în cooperare cu STARK eSports, marca Audi va fi prezentă, printre altele, pe îmbrăcămintea echipei și pe canalele de social media ale FOKUS CLAN. Sunt planificate, de asemenea, numeroase activități comune. De asemenea, pentru primele 6 luni de activități promoționale comune, marca premium va oferi echipei esports un e-tron Audi Q7 special inscripționat și un PlayStation 4 marca Sony.

Thomas Glas, Directorul pentru Marketing în domeniul Sporturilor din cadrul Audi AG, declară: "esport deschide pentru noi oportunități de marketing noi și palpitante. esport este dinamic și mult mai flexibil decât multe alte sporturi tradiționale. Asta ne ajută să   modelăm multe aspecte și să participăm activ la dezvoltarea lor viitoare."  " Este foarte interesant grupul țintă , reprezentat de utilizatori tineri și mai ales pricepuți în mediul digital și al noilor tehnologii, extrem de ușor accesibil și cu o puternică rețea globală. Aceasta face ca angajamentul față de esports să fie atractiv pentru Audi și să completeze într-un mod ideal strategia noastră de comunicare digitală."