Știri Audi

Începe călătoria: Audi porneşte în turneul mondial de Formula E

07.12.2018

·     Ambele maşini Audi e-tron FE05 se îndreaptă spre deschiderea sezonului, care va avea loc în 15 decembrie

·     Opt tone de echipament pentru Daniel Abt şi Lucas di Grassi

·     Directorul de echipă, Allan McNish: "Suntem foarte nerăbdători"

 

A început numărătoare inversă: în 15 decembrie va începe noul sezon al Campionatului ABB FIA de Formula E. Echipa Audi Sport ABT Schaeffler, cu piloţii săi Daniel Abt şi Lucas di Grassi, intră în cursă în calitate de campion en-titre. Astfel, cei doi bolizi pur electrici Audi e-tron FE05 au fost îmbarcaţi pentru turneul lor în jurul lumii. Acesta îi va purta pe cinci continente şi prin unsprezece ţări, pe o distanță de, în total, 70.000 de kilometri.

Containerele au fost închise, documentele de transport finalizate: opt tone de materiale se află pe drum, spre noul sezon de Formula E. Primul pas va fi făcut la Ad Diriyah, lângă capitala Arabiei Saudite, Riyadh. Aici, mecanicii vor prelua cele două Audi e-tron FE05 pentru deschiderea de sezon. În 15 decembrie, la ora locală 15:00, se va da din nou startul într-un nou sezon. Este prima etapă a unei călătorii începute în 2017, odată cu lansarea proiectului de dezvoltare a unui automobil de curse complet electric.

 

În containerele şi lăzile echipei nu se află doar automobilele de curse,  ci în călătorie au fost trimise, de asemenea, două seturi complete de caroserie, plus cinci părţi frontale, inclusiv aripile frontale, ca piese de schimb. Adiţional, partenerul logistic, DHL, transportă întreg echipamentul de service, sculele şi alte consumabile şi piese de schimb. Iar, printre toate acestea, a fost inclus şi un aparat italian de espresso, un sistem de sunet stereo şi doisprezece umbrele pentru protecția împotriva ploii, dar şi a soarelui.

 

După prima cursă, echipele se vor îndrepta spre Marrakesh, Santiago de Chile, Mexico City, Hong Kong şi Sanya, în China. Maşinile de curse se vor întoarce la sediul din Germania abia în aprilie, când Formula E va ajunge în Europa. Până atunci, acestea vor fi transportate direct de la o pistă de curse la următoare, ceea ce reprezintă o provocare logistică enormă, la care DHL răspunde prin combinaţii optime de transport aerian, naval şi la sol, asigurând eficienţa maxim posibilă. Totodată, se urmăreşte reducerea la minimum a emisiilor, creând combinaţia optimă între aceste variante de transport. Formula E şi-a stabilit obiectivul de a reduce pas cu pas emisiile şi de a le compensa pe termen lung.

 

În a doua jumătate a sezonului, cursele se vor desfăşura la Roma, Paris, Monaco, Berlin şi Berna. Turul de peste 70.000 de kilometri va culmina cu finala sezonului, care va avea loc în New York, la mijlocul lunii iulie 2019.