Știri Audi

Rallycross: pilotul Audi, Mattias Ekström este vicecampion mondial

27.11.2018

·     Suedezul şi-a asigurat titlul de vicecampion, terminând pe locul doi finala sezonului din Cape Town

·     Colegul său de echipă, Andreas Bakkerud, urcă pe al treilea loc al podiumului Campionatului Mondial

·     Mattias Ekström: "Am încheiat azi acest capitol cu stil"

 

În finala captivantă din Africa de Sud, pilotul Audi, Mattias Ekström, a câştigat încă o dată titlul de vicecampion al Campionatului Mondial de Rallycross (World RX), aflându-se la volanul unui Audi S1 EKS RX quattro. De asemenea, suedezul a terminat pe locul doi şi cursa finală a sezonului, desfășurată în Cape Town, după campionul mondial, Johan Kristoffersson (Volkswagen).

Campion mondial în 2016, vicecampion în 2017 şi 2018: Mattias Ekström şi-a demonstrat din nou abilităţile pe Killarney International Raceway. În ciuda poziţiei de start nefavorabile, el a luptat la volanul automobilului său Audi S1 EKS RX quattro, terminând pe locul doi. Astfel el a depăşit deja din primele runde inclusiv Peugeot-ul pilotat de Sébastien Loeb, cel care are în palmares nouă titluri de campion mondial. La scurt timp după aceea, a urmat depăşirea dublului campion mondial Petter Solberg, la volanul unui Volkswagen

"De fapt, am venit la Cape Town să câştigăm cursa," a explicat Ekström. "Ne-am mișcat bine pe parcursul întregului weekend, dar, cumva, nu am prins ritmul optim. Abia în finală am atins cote maxime. Locul doi e un rezultat fantastic şi o bună încheiere a unui sezon lung, în care Johan (Kristoffersson) a fost mereu cu un mic pas înaintea noastră Dar chiar şi în aceste condiţii, sunt extrem de mândru de întreaga echipă: am extras maximum din resursele noastre. Anul a fost fabulos şi datorită lui Andreas (Bakkerud). Am petrecut momente extraordinare împreună, aşa că avem încă un motiv pentru a sărbători în această seară."

După cele patru curse de calificare, Bakkerud era poziţionat cu un loc înaintea lui Ekström, reducându-și deficitul de puncte faţă de şeful echipei sale, de la patru la trei puncte. În semifinală, norvegianul a fost forţat să-şi parcheze prematur maşina, un Audi S1 EKS RX quattro, din cauza unei coliziuni. Cu toate acestea, el a încheiat campionatul mondial pe locul trei la piloţi şi astfel a ocupat un al doilea loc pentru Audi Sport pe podiumul Campionatului Mondial. "A fost o greşeală de începător," a spus Bakkerud, supărat pe el însuşi. "L-am atins pe Kevin Hansen şi am avariat direcţia maşinii mele. E tare păcat că am fost nevoit să renunţ la semifinală. Dar, cu toate acestea, sunt foarte mulţumit de realizările mele din acest an. Am terminat Campionatul pe locul trei şi munca alături de EKS Audi Sport a fost excelentă pe parcursul întregului an. Mecanicii, bucătarul, echipa media, şoferii camioanelor: fiecare în parte a lucrat la cote maxime. Şi înainte de toate, desigur Mattias, pe care îl felicit călduros pentru titlul de vicecampion mondial."

Dar la echipa suedeză, care îşi asigurase deja în prealabil locul doi în clasamentul echipelor, probabil că lacrimile nu au curs doar de bucurie. "Probabil că a fost ultima cursă a echipei EKS Audi Sport ca echipă susţinută de fabrică în Campionatul Mondial de Rallycross," a declarat Mattias Ekström. "După cinci ani extraordinari, este un moment emoţionant pentru noi toţi. Dar cred că am încheiat azi acest capitol cu stil."