Știri Audi

Audi la Summitul One Young World 2018: idei sustenabile pentru lumea de mâine

23.10.2018

·     Producătorul auto şi Fundaţia Audi pentru Mediu susţin 30 de tineri participanţi

·     Angajaţii Audi şi bursierii şi-au prezentat ideile cu privire la educaţie şi la protecția mediului

·     Membrul Consiliului de Administraţie Audi, responsabil pentru Resurse Umane şi Organizaţie, Wendelin Göbel: "Căutăm vizionarii care pun sub semnul întrebării ceea ce este familiar şi îndrăznesc să facă ceea ce este de neconceput"

 

Pe drumul său spre un viitor care merită trăit, Audi s-a oprit la Summitul One Young World 2018 din Haga, unde le-a fost alături propriilor angajaţi implicaţi, precum şi bursierilor externi. Între 17 şi 20 octombrie, tinerii au discutat concepte de optimizare a sustenabilităţii, educaţiei şi protecției mediului, cu cei 1.500 de participanţi din, în total, 200 de ţări. Fundaţia Audi pentru Mediu va implementa ulterior ideile selectate, transpunându-le în realitate, în întreaga lume.

Mişcarea One Young World (OYW) lucrează la schimbări pozitive în domeniul social, ecologic şi economic. An de an, tinerii ambiţioşi implicaţi din întreaga lume se întâlnesc cu lideri din domeniul politic, de afaceri, al ştiinţei şi culturii, pentru a face schimb de idei şi de păreri. Obiectivul constă în asumarea responsabilităţii şi în a face împreună ca lumea să devină un mediu mai bun de viaţă. Membrul Consiliului de Administraţie Audi, responsabil pentru Resurse Umane şi Organizaţie, Wendelin Göbel: "Luăm responsabilitatea socială foarte în serios. Vrem să fim un angajator sustenabil, să ne menţinem competitivitatea, să ne inspirăm clienţii şi să asigurăm un viitor care merită trăit, pentru fiecare."

15 persoane talentate de la cinci sedii internaţionale ale Audi au venit cu idei concrete pentru mai multă sustenabilitate la locul lor de muncă. Din proprie iniţiativă, ei au dezvoltat diferite concepte şi sugestii pentru a proteja natura şi resursele. Printre idei s-a numărat, de exemplu, o variantă de a transforma mai eficient deşeurile organice în compost în cadrul sediilor producătorului auto, cicluri optimizate de utilizare a apei şi crearea de noi proceduri de reciclare. În propriile lor ţări, bursierii internaţionali abordează protecția mediului în manieră creativă şi în variate moduri: sunt discutate concepte pentru energie alternativă, înlocuitori pentru plastic şi chiar propria eco-monedă. 

Rüdiger Recknagel, de la Fundaţia Audi pentru Mediu: "Prin fundaţia noastră am promovat activ, încă din 2009, tehnologii noi şi metode ştiinţifice pentru un viitor care merită trăit. Summitul One Young World şi bursierii săi ambiţioşi se concentrează exact asupra acestor subiecte," a  continuat Recknagel: "Aflăm direct de la sursă ce anume preocupă cele mai strălucite minţi ale planetei şi ce potenţial văd aceşti oameni în privinţa protecţiei mediului. Dorim să facem uz de această oportunitate şi să susţinem, chiar pe termen lung, proiectele selectate dintre propunerilor acestor tineri atât de creativi."

Un alt subiect important pentru participanţii Audi la Summitul OYW 2018 a fost educaţia. Astfel, de exemplu, ei au prezentat proiecte inovatoare de învăţare cu ajutorul unui tutore şi opţiuni pentru învăţarea pe durata întregii vieţi. "Viitorul nostru este în mâinile noii generații. Iar această realitate este valabilă şi pentru Audi. Căutăm vizionarii care pun sub semnul întrebării ceea ce este familiar şi îndrăznesc să facă ceea ce este de neconceput," a declarat Wendelin Göbel.

Pentru un plus de inspiraţie, înainte de începerea Summitului OYW, cei 30 de delegaţi Audi au vizitat unitatea de producţie din Bruxelles, unde este fabricat noul model complet electric Audi e-tron. Astfel, tinerii avangardişti au aflat câteva detalii cu privire la modul în care funcţionează acolo producţia neutră din punctul de vedere al emisiilor de CO₂. De asemenea, Fundaţia Audi pentru Mediu a informat grupul cu privire la cele mai importante subiecte de mediu din cadrul companiei şi despre proiectele care sunt deja în desfăşurare.

Audi participă pentru a treia oară la Summitul One Young World. Delegaţia companiei a întâlnit aici câştigătorul Premiului Nobel pentru Pace, Muhammad Yunus, pe Secretarul General al Naţiunilor Unite, Christianna Figueres, pe avocatul pentru drepturile omului, Amal Clooney, precum şi pe fostul astronaut american, Ronald J. Garan. De asemenea, specialistul NASA va vizita curând Audi şi va participa la

Summitul MQ! pentru Inovaţie, în 8 şi 9 noiembrie la Ingolstadt (www.the-mobility-quotient.com).