Știri Audi

Mattias Ekström şi Andreas Bakkerud pe podium la competiţia de Rallycross desfăşurată acasă, în Germania

18.10.2018

·     Audi S1 EKS RX quattro pe locurile doi şi trei în Estering

·     EKS Audi Sport îşi asigură titlul de vice-campion la echipe în campionatul mondial

 

În penultima rundă a sezonului Campionatului Mondial de Rallycross FIA (World RX), desfăşurată la Estering, în apropiere de Buxtehude, Mattias Ekström şi Andreas Bakkerud, ambii din echipa EKS Audi Sport, au urcat în premieră împreună pe podium în sezonul 2018. Pe temperaturi văratice, la volanul unui Audi S1 EKS RX quattro, Ekström a fost nevoit să cedeze primul loc campionului mondial Johan Kristoffersson, la o diferenţă de doar 1,849 secunde.

"Suntem bucuroşi că am ajuns pe podium cu ambele Audi-uri," a declarat pilotul şi deţinătorul echipei, Mattias Ekström. "Am sperat la victorie şi am ajuns foarte aproape, dar nu suficient de aproape. Concurenţa a fost, din nou, foarte puternică. Dar mai  urmează încă o ultimă cursă. Vom munci în continuare din răsputeri şi vom lupta până la final. Eu cred în această echipă şi vom da totul pentru a închide sezonul cu o victorie şi cu clasarea pe locul doi în campionat, la evenimentul de încheiere din Africa de Sud." 

Înainte de finala sezonului, din Cape Town (Africa de Sud), care va avea loc în șase săptămâni(24-25 noiembrie), echipa EKS Audi Sport, situată pe poziţia a doua în clasamentul echipelor, şi-a consolidat avantajul faţă de rivalul  principal, Peugeot, diferenţa fiind acum de 70 de puncte. Astfel echipa Audi poate fi sigură că va încheia campionatul în poziţia de vice-campion. În clasamentul  piloţilor, Mattias Ekström se situează pe locul doi, cu 228 de puncte. Andreas Bakkerud (224 de puncte) a avansat pe locul trei.