Știri Audi

Audi a aniversat 25 de ani de succese în Ungaria

18.10.2018

·              Unitatea de producţie din Győr produce noul Audi Q3 şi va produce în viitor, de asemenea, automobile cu propulsie electrică

·              Bram Schot, Preşedintele Consiliului de Administraţie AUDI AG: "Audi Hungaria ne consolidează avantajele competitive, în calitate de centru de excelență al reţelei Audi globale"

·              Achim Heinfling, Directorul Audi Hungaria: "Am crescut, devenind cea mai mare fabrică de motoare din lume şi una dintre cele mai inovatoare unităţi de producţie"

 

Anul acesta, Audi Hungaria aniversează 25 de ani de succes. La evenimentul aniversar, Péter Szijjártó, Ministrul Comerţului Exterior şi al Afacerilor Externe din Ungaria, Zsolt Borkai, Primarul General al oraşului Győr, Bram Schot, Preşedintele Consiliului de Administraţie AUDI AG şi Achim Heinfling, Directorul AUDI HUNGARIA Zrt au trecut în revistă succesele lor comune şi au amintit de rolul de pionierat pe care l-a jucat Audi în industria auto din Ungaria. Totodată, atunci a fost prezentat noul Audi Q3, în premieră pentru publicul din Ungaria.

"Audi Hungaria este un pilon de bază al Grupului nostru şi, totodată, cel mai  mare investitor şi angajator din industria auto a Ungariei," a amintit Bram Schot, Preşedintele Consiliului de Administraţie AUDI AG. "Laitmotivul nostru este electrificarea: până în 2025, le vom oferi clienţilor noştri câte o versiune electrificat de automobil în fiecare gamă de modele Audi. În viitor, Audi Hungaria va produce, de asemenea, automobile cu propulsie electrică." 

Audi Hungaria a fost înfiinţată în 1993 şi la început a produs motoare cu patru cilindri şi cinci supape. În anii care au urmat, compania şi-a extins continuu activităţile: alături de motoare, din anul 1998, unitatea din Győr a început să producă şi automobile. Primul model produs aici a fost legendarul Audi TT Coupe. În prezent, subsidiara Audi Hungaria produce până la 9.000 de motoare şi 700 de automobile pe zi, pe o suprafaţă de peste cinci milioane de metri pătraţi. Compania include, de asemenea, una dintre cele mai mari unităţi producătoare de scule din Europa Centrală. Acolo, în departamentul de Dezvoltare Tehnică, lucrează circa 400 de experţi la dezvoltarea de proiecte.

"Tot ceea ce am reuşit împreună în ultimii 25 de ani ne dă puterea să clădim un viitor de succes," a spus Achim Heinfling, Directorul  AUDI HUNGARIA Zrt. "Audi Hungaria şi-a demonstrat de la început competenţa, eficienţa şi flexibilitatea. Ne vom continua povestea de succes cu produsele noastre high-tech, datorită dedicaţiei cu care lucrează angajaţii noştri ultra-calificaţi."

Începând din 1993, Audi Hungaria a produs în total peste 34 de milioane de motoare şi aproximativ 1,21 milioane de automobile. La Győr lucrează în total circa 12.900 de angajaţi. Prin intermediul furnizorilor săi de produse şi servicii, Audi Hungaria asigură locuri de muncă pentru peste 30.000 de oameni din Ungaria. Astfel, compania este cel mai mare angajator din industria auto din Ungaria. În ultimii 25 de ani, compania a investit peste 8,9 miliarde de euro. Numărul furnizorilor constanţi din Ungaria creşte de la an la an: Audi Hungaria lucrează, în prezent, cu peste 90 de furnizori din Ungaria.

Compania se pregăteşte pentru viitor, concentrându-se asupra electrificării şi digitalizării: producţia de motoare electrice a fost lansată la Győr în luna iulie. Astfel, Audi Hungaria şi-a extins gama de sisteme de propulsie, adăugând motoarele electrice la portofoliul său de motoare optimizate diesel, pe benzină şi pe gaz. Iar în acest an aniversar, Audi Hungaria va deveni liderul între unităţile de producţie de sisteme de propulsie electrice ale Grupului Audi. Sistemul modular de asamblare, care este un sistem nou, asigură o flexibilitate chiar şi mai ridicată, precum şi  un  plus de eficienţă în producţia motoarelor electrice.

Recent, Audi Hungaria a lansat la Győr şi producţia de serie a primului SUV fabricat aici: noua generaţie Audi Q3 este al cincilea model produs de fabrica din Ungaria. Alături de Audi A3 Sedan şi Cabriolet, Audi TT Coupe şi Roadster, Audi Hungaria produce acum şi Q3. Deja de anul viitor, unitatea din Győr va lansa şi producţia unui al doilea model SUV, demonstrându-şi astfel capacitatea concurenţială şi viabilitatea pe termen lung.