Știri Audi

Aluminiu sustenabil pentru carcasa bateriei modelului Audi e-tron

17.10.2018

·          Audi este primul producător auto care va primi un certificat de sustenabilitate Aluminium Stewardship Initiative (ASI)

·          Certificare "Performance Standard" pentru producţia sustenabilă a carcasei bateriei modelului Audi e-tron

·          Dr. Bernd Martens, Membru al Consiliului de Administraţie Audi, responsabil pentru Achiziţii: "Audi asigură sustenabilitate de-a lungul întregului său lanţ de furnizori"

 

Audi este primul producător auto din lume care va primi un certificat de sustenabilitate Aluminium Stewardship Initiative (ASI). Certificatul "Performance Standard" confirmă că Audi respectă cerinţele ASI pentru producţia şi montajul sustenabil al componentelor din aluminiu ale carcasei bateriei modelului Audi e-tron. Evaluările au fost realizate în baza verificărilor efectuate de auditori terţi independenţi la unităţile de producţie Audi din Győr, Neckarsulm şi Bruxelles. În următoarea etapă, Audi intenţionează să asigure acelaşi nivel ridicat de sustenabilitate şi în reţeaua sa de furnizori. În acest scop, compania are în plan să lucreze ţintit cu acei furnizori care sunt, de asemenea, certificaţi ASI.

Aluminiu este un material important în industria auto, dar producţia sa presupune un consum ridicat de energie. De aceea, Audi pune mare accent pe sustenabilitatea materialelor pe care le utilizează. "Audi asigură sustenabilitate de-a lungul întregului său lanţ de furnizori," a explicat Dr. Bernd Martens, Membru al Consiliului de Administraţie Audi, responsabil pentru Achiziţii şi IT. "Iniţiativa Aluminium Stewardship a căpătat transparenţă odată cu acest program de certificare." Martens a mai spus că, bateria, care este o componentă extrem de importantă a noului model pur electric Audi e-tron, reprezintă doar începutul şi că Audi doreşte să i se auditeze treptat şi propriile procese de dezvoltare, achiziţie şi producţie, pentru cât mai multe componente din aluminiu posibil, la unităţile sale de producție din întreaga lume . De asemenea, el a mai declarat că Audi planifică asigurarea sustenabilităţii pe termen lung şi prin intermediul partenerilor certificaţi ASI şi al furnizorilor din reţelele de achiziţie ale acestora.

Audi s-a implicat în iniţiativa Aluminium Stewardship încă din 2013. În ultimii ani, iniţiativa aceasta şi-a dezvoltat şi lansat standardele proprii de sustenabilitate globală. Aici sunt incluse criterii de mediu, sociale şi de governance, aplicabile tuturor etapelor lanţului de procese, de la extracția materiei prime, bauxita, şi până la procesare şi producţie, precum şi reciclare. Criteriile iniţiativei impun, de exemplu, ca fiecare companie să trateze materialul astfel încât să asigure o conservare optimă a resurselor, să întocmească analize de ansamblu ale ciclurilor de viaţă ale materialului şi să aibă în vedere principiile de sustenabilitate, inclusiv pentru reparaţiile ulterioare şi reciclare, încă din momentul proiectării produselor sale.

Detalii sunt disponibile la https://aluminium-stewardship.org/

  

 

Informaţii suplimentare cu privire la consumul oficial de combustibil şi la emisiile de CO₂ oficiale pentru autoturisme noi sunt oferite în "Ghidul cu informaţii referitoare la consumul de combustibil, emisiile de CO₂ şi consumul de energie electrică ale autovehiculelor noi", disponibil gratuit în toate punctele de vânzare ale Uniunii Europene. 1, 73760 Ostfildern-Scharnhausen, Germany (www.dat.de).