Știri Audi

Six-pack! Pilotul Audi, René Rast, câştigă şi finala DTM

16.10.2018

·     Şi-a depăşit propriul record: şase victorii succesive în DTM pentru René Rast

·     Pilotul Audi luptă cu succes în cursa finală, obținând titlul de vice-campion

·     Directorul Audi Motorsport, Dieter Gass: "Un mod fantastic de a încheia sezonul"

 

Şase victorii consecutive! Pilotul Audi, René Rast, a câştigat şi ultima cursă a sezonului, de pe Hockenheimring, depăşindu-şi chiar propriul record, repurtat cu o zi înainte. Duminică, el îşi asigurase deja titlul de vice-campion al campionatului câştigat de pilotul Mercedes-Benz, Gary Paffett. Noului record-man al campionatului DTM i-au lipsit la final doar patru puncte pentru a-şi apăra titlul.

"Ce an incredibil! Ce revenire!", a exclamat Rast după finala în care a mai reușit şi să-l înlăture de pe al doilea loc în clasamentul general şi pe pilotul Mercedes-Benz, Paul Di Resta. "Sunt foarte mândru de Audi Sport, de echipa Rosberg şi de mine. Am avut un start greu la începutul sezonului, dar nu am renunţat nicio secundă, optimizând în permanenţă maşina şi reuşind progrese şi în privința strategiei. Toţi piloţii Audi au colaborat fantastic în echipă. Doar astfel am reuşit să putem visa la titlu până la final. Dar până la urmă nu a fost suficient pentru titlu. Ne pare puţin rău, dar Gary (Paffett) şi Mercedes-Benz au meritat să câştige. Au fost puternici pe parcursul întregului an."

Nico Müller şi Robin Frijns din echipa Audi Sport Abt Sportsline au avut grijă să creeze suspans maxim în ultima parte a cursei: amândoi au intrat târziu la boxe şi, pe anvelope noi, au câştigat rând pe rând câte o poziţie. "Dacă am mai fi concurat încă două tururi de circuit în plus, poate am fi reuşit şi să îl depăşim pe Gary (Paffett) şi l-am fi putut face campion pe René (Rast)," a spus Müller, care a trecut linia de finiş cu 1,7 secunde mai târziu decât Paffett. "Dar chiar şi aşa, toţi putem fi mândri de ceea ce am reuşit. Weekend-ul finalei, cu aceşti spectatori minunaţi, a fost pur şi simplu extraordinar. Abia aştept sezoanele viitoare."

Audi a emoţionat spectatorii de pe motodromul Hockenheim, dinainte de startul cursei, cu un film emoţionant, creat pentru ieşirea mărcii Mercedes-Benz din DTM. Spectatorii s-au ridicat spontan şi au aplaudat. Puteţi vedea filmul pe noul canal YouTube al diviziei Audi Sport.

 Toate cele şase maşini Audi RS 5 DTM au luat startul în finală cu inscripţia "SEE YOU!" pe aripile din spate. Litera "O" a fost reprezentată de o stea. Mai mult, marca a omagiat timpul petrecut alături în DTM şi cu un banner de mari dimensiuni afişat în Audi Race Lounge. 

"A fost o încheiere fantastică a sezonului DTM. Cele două curse finale au fost excelente şi pentru Audi Sport. Spectatorii au fost incredibili," a declarat Directorul Audi Motorsport, Dieter Gass. "Sunt foarte mândru de ceea ce am reuşit în acest weekend. La începutul sezonului nimic nu a funcţionat, dar am terminat sezonul cu cele şase victorii succesive ale lui René (Rast). Nu regretăm nimic: am dat tot posibilul şi am câștigat ambele curse. După startul dificil de la începutul sezonului, restul nu a mai depins de noi. Mulţumiri întregii echipe Audi Sport, piloţilor şi partenerilor. Felicitări desigur şi lui Gary (Paffett) şi echipei Mercedes-Benz. Este păcat că la anul nu îşi vor apăra titlul. Dar sunt convins că vom avea parte de curse excelente în DTM şi pe viitor."

Audi Sport se pregăteşte deja intens pentru noul sezon care va începe în weekendul 4/5 mai 2019. Noul motor turbo de doi litri cu patru cilindri a fost deja montat pe un automobil de teste Audi RS 5 DTM.