Știri Audi

Premieră mondială la Paris: optimizarea maşinii de curse Audi R8 LMS pentru clienţi

05.10.2018

·       Optimizare a modelului GT3

·       Kit de upgrade pentru maşinile de curse existente

 

Divizia de motorsport Audi Sport dedicată clienţilor îşi prezintă al patrulea model nou din ultimii patru ani: astfel, modelul optimizat Audi R8 LMS GT3 a fost prezentat la Salonul Auto de la Paris, în 2 octombrie 2018, având ca modele predecesoare Audi R8 LMS (2015), turismul Audi RS 3 LMS TCR (2016) şi automobilul sport Audi R8 LMS GT4 (2017). Michael-Julius Renz, Directorul Audi Sport GmbH şi Chris Reinke, Directorul diviziei Audi Sport dedicate clienţilor au prezentat modelul în faţa vizitatorilor expoziţiei internaţionale. Noua versiune a modelului care a repurtate numeroase succese la cursele de sprint şi anduranţă este special conceput pentru cerinţele clienţilor în privinţa tehnologiei şi a costurilor de operare.

Bathurst, Daytona, Dubai, Laguna Seca, Nürburgring, Sepang şi Spa: încă de la lansarea sa, în anul 2015, modelului Audi R8 LMS şi-a înscris numele în lista câştigătorilor curselor importante de anduranţă. La aceste succese, modelul a adăugat şi diferite titluri în campionatele naţionale din întreaga lume, plus succesul internaţional repurtat la FIA GT World Cup şi Intercontinental GT Challenge. Şi totuşi, Audi Sport consideră că este loc de mai bine: "La dezvoltarea acestui model optimizat, ne-am concentrat chiar şi mai mult asupra clienţilor şi a nevoilor lor," a declarat Chris Reinke. "Etapa de pre-design a celui de-al doilea model optimizat din generaţia actuală s-a bazat pe numeroase discuţii cu echipele noastre." Alături de profesioniştii care înregistrează succese la volanul acestei maşini, şi piloţii amatori au reuşit victorii la diferite clase sau chiar titluri la general în America, Asia, Australia, Noua Zeelandă şi Europa.

La dezvoltarea celei mai recente optimizări, Audi Sport s-a concentrat în direcţia oferirii unei şi mai bune  baze tehnice pentru clienţi, decât până în prezent. Îmbunătăţirea caracteristicilor aerodinamice şi a răcirii asigură parametrii şi mai coerenţi, în diferite condiții dinamice. Fiabilitatea elementelor transmisiei reprezintă un alt aspect important asupra căruia s-au concentrat inginerii. Pentru echipe, pachetul optimizat al modelului Audi R8 LMS se dovedeşte a fi avantajos atât în privinţa eficienţei, cât şi la pilotat: modificările moderate ale conceptului general şi intervalele mai mari de service ale ambreiajului şi transmisiei reprezintă investiţii care susţin succesul în concursuri şi un suport optim pentru amatori. De optimizări vor beneficia atât echipele care deţin deja un automobil Audi R8 LMS din a doua generație, cât şi cei care achiziţionează o maşină nouă. De asemenea, optimizările pot fi instalate şi pe automobilele deja existente.

Maşina prezentată în premiera mondială la Paris va fi livrată la clienţi începând cu luna noiembrie, la un preț de vânzare de 398.000 euro plus TVA. Kit-ul de optimizare destinat instalării pe modelele din generaţii mai vechi costă 28.000 de euro (plus TVA). După acordarea omologării FIA, maşinile de curse vor concura la nivel internaţional începând cu luna ianuarie.