Știri Audi

Audi premiată pentru cea mai bună Conectivitate și pentru cel mai bun Design Interior

01.10.2018

·       Audi a fost desemnată câștigătoare la cinci categorii ale premiilor "Car Connectivity Award" oferite de revista "Auto, motor und sport"

·       Modelul Audi A8 a dominat la categoria automobilelor cel mai bine "Conectate"

·       În cadrul premiilor "Autonis", competiție organizată de aceeași revistă, Audi a fost desemnat "Brandul care oferă cel mai bun design de interior"

 

Audi a fost nominalizat de cititorii celebrei reviste de specialitate "Auto, motor und sport" drept brandul, care oferă utilizatorilor cele mai bune rezultate la capitolul conectivitate auto, categorie la care se remarcă modelul A8. Audi a obținut primul loc și la categoria "Brandul care oferă cel mai bun design de interior" a premiilor "Autonis" - o distincție acordată în baza voturilor cititorilor revistei. Ceremonia de premiere a avut loc în 20 septembrie 2018, la Stuttgart. 

Competiția"Car Connectivity Award" este una relevantă în piața auto și este bazată pe voturile cititorilor revistei "Auto, motor und sport". Anul acesta a fost organizată a cincea ediție a acestui concurs la care au votat online peste 10.500 de participanți  la 11 categorii, care analizează tehnologiile din domeniul conectivității automobilelor noi. Marca Audi a fost reprezentată în opt categorii fiind desemnată câștigătoare la cinci dintre acestea. Audi A8 a dominat categoria automobilelor "Conectate", obținând 36,5 % dintre voturile totale. La această secțiune cititorii au putut alege dintre opt modele diferite. Modelul din vârful gamei mărcii Audi se evidențiază prin soluțiile sale avangardiste, oferind suport on-line continuu pentru navigație, un sistem de comandă vocală, sistem radio și servicii connect. La alegerea clientului poate fi folosit chiar și smartphone-ul pe post de cheie pentru automobil.

"Audi este lider de piață la capitolul conectivitatea", a explicat Peter Mertens, membru al Consiliului de Administrație AUDI AG, responsabil pentru Dezvoltare Tehnică. "Succesul nostru obținut la premiile Car Connectivity Award demonstrează poziția de lider în domeniul tehnologiilor viitorului pentru infotainment și sisteme de asistenţă. Premiile din acest an sunt un imbold pentru noi și ne inspiră să continuăm să creștem zi de zi".

Sistemul de sunet Bang &Olufsen Advanced Sound System din dotarea modelului Audi A7 Sportback a obținut 65,9 % din totalul voturilor cititorilor la categoria celui mai bun sistem de sunet. Sistemul audio Premium din echiparea Audi A7 are 19 difuzoare și 1.820 de wați. Două dintre incintele acustice sunt instalate în montanții A și în plafon, generând un așa-numit sunet 3D, atât în partea din față, cât și în spate.  Audi a ocupat primul loc și la categoria sisteme de navigație, cu sistemul MMI plus (28,8 % din voturi). Cea mai avansată unitate de infotainment din gama Audi oferă numeroase funcții, inclusiv cea de calculare a rutei, navigația cu ajutorul Google Earth sau actualizarea trimestrială gratuită a hărții. 

Audi s-a impus anul acesta și la categoria sisteme de asistență pentru confort, cu sistemul adaptiv pentru condus "Adaptive cruise assist" (29,2 % din voturi). Acest sistem utilizează diferiți senzori, inclusiv noul scanner laser, pentru a ajuta la controlul lateral și longitudinal al automobilului. De asemenea, sistemul asistă șoferul la condusul în blocajele din trafic și la trecerea prin zonele unde sunt lucrări pe traseu. Audi a fost încununat cu succes și la categoria sisteme de asistență pentru siguranță. Sistemele crossing assist (asistent pentru intersecții) și exit warning (avertizare la ieșirea din mașină) au primit 36 de procente din totalul de voturi. Aceste sisteme avertizează șoferul în situațiile în care mașina sa se va intersecta cu alte autovehicule care vin din lateral, sau în situațiile în care din spate se apropie rapid autovehicule sau biciclete. Funcțiile intervin activ în situații periculoase: crossing assist acționează scurt frânele, iar exit warning întârzie deschiderea ușilor.

Concursul "Autonis" organizat de "Auto, motor und sport" a ajuns la a 13-a ediție în anul 2018. În cadrul acestei competiții au votat online 11.990 de participanți care au design-urile lor favorite din lumea auto. Cititorii au avut de ales între 95 de modele noi, împărțite pe zece categorii. Audi a obținut cele mai multe voturi la categoria "Brandul care oferă cel mai bun design de interior" (21 % din voturile totale de la această categorie). 

"Arhitectura noastră accentuează  lățimea mașinii. Liniile orizontale amplifică senzația că interiorul este deosebit de spațios. În ceea ce privește materialele, noi acordăm o foarte mare importanță autenticității și sustenabilității", a declarat Marc Lichte, Directorul Audi Design.