Știri Audi

Audi câştigă premiile Red Dot Design Award şi German Design Award pentru un instrument digital de planificare

28.09.2018

Asistentul digital pentru planificare (engl. digital planning assistant - dpa) este o nouă aplicaţie pentru dispozitive mobile, ca de exemplu, iPad-uri. În viitor, aceasta va uşura munca celor care planifică produsele şi producţia la Audi. Prototipul acestei aplicaţii a câştigat acum două premii prestigioase de design: Red Dot Design Award la categoria Design în comunicare şi German Design Award.

Asistentul digital de planificare le va oferi în viitor o platformă comună tuturor celor care lucrează la Audi în domeniul planificării produselor şi a producţiei. În premieră, această aplicaţie permite accesul la o bază de date unitară, în permanenţă actualizată, pentru ca diferitele departamente şi angajaţii de la diferite sedii să poată colabora. Aplicaţia calculează automat şi recomandă cele mai economice variante de planificare şi înregistrează deciziile în manieră transparentă. Datorită aplicaţiei dpa, sistemul de planificare al mărcii Audi va deveni mai eficient şi eficace pe viitor.

Prototipul a fost dezvoltat de o echipă interdepartamentală, pe parcursul ultimilor doi ani şi Audi o utilizează deja parţial pentru planificarea proceselor de asamblare a modelului A3, în Ingolstadt. Membrii juriului celor două renumite premii de design au fost impresionaţi mai ales de interfaţa intuitivă pentru utilizatori. Aceasta ghidează utilizatorul spre informaţiile necesare. Echipa de proiect va primi premiul Red Dot Design Award la Berlin în 26 octombrie 2018, iar premiul German Design Award în 8 februarie 2019.

De la începutul acestui an, echipa de proiect lucrează la a doua versiune a asistentului dpa, fiind susţinuţi de experţii IT ai mărcii Audi. Obiectivul comun este de a dezvolta o aplicaţie adecvată producţiei de serie şi de a o folosi în viitor în întreaga companie.