Știri Audi

Audi sărbătoreşte 100 de victorii în DTM

28.09.2018

·     René Rast a obţinut a patra victorie succesivă

·     Nico Müller şi-a adjudecat locul doi

·     Primul loc în clasamentul piloţilor va fi decis în finala de pe Hockenheim

 

Audi a obţinut victoria sa cu numărul 100 în campionatul german de turisme, DTM, pe Red Bull Ring din Austria. După ce sâmbătă a ocupat toate cele trei locuri de pe podium, Audi Sport a urcat duminică pe podium cu doi piloţi: René Rast (Echipa Audi Sport Rosberg) şi Nico Müller (Echipa Audi Sport Abt Sportsline).

"Înainte de eveniment nu ne-am aşteptat sub nicio formă să reuşim aici, în Spielberg, a 100-a noastră victorie din DTM," a declarat Directorul Audi Motorsport, Dieter Gass. "Este pur şi simplu incredibil! După calificări, nu am crezut că avem şanse să câştigăm. Speram ca Nico (Müller) să reuşească în vreun fel să depăşească maşinile Mercedes-Benz. Şi a reuşit. René a avut un start fantastic. A ajuns într-o poziție bună şi apoi ne-a arătat o cursă excelentă. Şi momentul opririi la boxe a fost perfect. Acum abia aşteptăm Hockenheim."

Reuşind a patra sa victorie consecutivă, René Rast a reuşit să ţină deschis locul întâi în clasamentul final al piloţilor. Mercedes-Benz şi-a asigurat deja la Spielberg titlul în clasamentul fabricilor, dar în lupta pentru locul întâi la piloţi, campionul en-titre mai are de acoperit pe Hockenheimring, în 13 şi 14 octombrie, doar o diferenţă de 30 de puncte faţă de Paul Di Resta şi 26 faţă de Gary Paffett. Rast a reuşit să acopere anul trecut o diferenţă similară pe Hockenheim, demonstrând performanţe perfecte în weekendul finalei. El şi-a adjudecat oricum deja unul dintre primele trei locuri în clasamentul final al campionatului DTM.  

Germanul în vârstă de 31 de ani a reușit din nou să scrie un mic capitol al istoriei DTM: după Klaus Ludwig, Nicola Larini şi Alessandro Nannini, el este abia al patrulea pilot care a reuşit patru victorii succesive. Ultimul care reuşise această performanţă a fost Nannini, în 1996. În "noul DTM" (începând cu anul 2000), Rast este chiar primul pilot care a reuşit patru victorii consecutive.

Datorită lui Mike Rockenfeller din Echipa Audi Sport Phoenix, care a terminat pe locul opt, toate cele trei echipe Audi Sport au reuşit din nou să  obţină puncte duminică. Jamie Green, Robin Frijns şi Loïc Duval au terminat pe locurile 12, 13 şi 16, neobţinând astfel niciun punct.

Statistici: Audi deţine 100 de victorii în DTM


Echipele:

Audi Sport Abt Sportsline 55, Audi Sport Rosberg 18, SMS 12, Audi Sport Phoenix 8, AZR 7.

  

Piloţii:

Mattias Ekström 23, Hans-Joachim Stuck 11, Edoardo Mortara 8, Jamie Green 8, René Rast 8,

Frank Biela 7, Laurent Aiello 7, Timo Scheider 7, Martin Tomczyk 7, Mike Rockenfeller 5, Tom

Kristensen 4, Miguel Molina 3, Nico Müller 1, Walter Röhrl 1.