Știri Audi

e-tron deschide o nouă eră în istoria mărcii Audi

26.09.2018
Audi e-tron
  • e-tron este primul model SUV 100% electric din gama Audi
  • Mașina se remarcă prin spațiul interior generos și prin autonomia mare a bateriei
  • În pachetul de dotări opționale sunt incluse și oglinzile exterioare virtuale, o premieră în domeniu

Audi e-tron este primul model 100% electric al mărcii cu patru inele. SUV-ul de talie mare a fost prezentat săptămâna trecută  în premieră mondială, la San Francisco, iar în România va fi disponibil în prima parte a anului viitor. Cei care vor să rezerve mașina o pot face pe un site dedicat, e-tron.audi.ro.

Audi e-tron este un automobil, pur și simplu, electrizant, și când staționează, dar și atunci când este pe șosele.

Profilul mașinii, cu o zonă a pragurilor foarte expresivă la care se adaugă partea din spate cu hayonul electric sau grila Singleframe de culoare gri deschis, toate acestea susțin elementele tehnologice avansate ale mașinii, oferind atat soferului cât și pasagerilor experiențe dinamice cu adevărat ieșite din comun. SUV-ul electric e-tron este antrenat de două motoare electrice, neutre din punctul de vedere al emisiilor de CO₂,  funcționând aproape fără niciun fel de zgomot. Tracțiunea quattro integral electrică este o noutate care îi oferă vehiculului caracteristici dinamice excelente. Acest sistem reglează cuplul, asigurând o distribuție ideală a acestuia între cele două punți în doar câteva fracțiuni de secundă.

Poziția centrală joasă în care este poziționat sistemul de acumulatori completează caracterul sportiv și aspectul dinamic al modelului. Acumulatorii permit o autonomie de până la 500 de kilometri, suficientă pentru parcurgerea unor distanțe mari. Audi e-tron recuperează energia prin intermediul motoarelor electrice în peste 90% dintre situațiile în care mașina încetinește. În combinație cu sistemul integrat electro-hidraulic pentru controlul frânării, noul SUV electric exploatează la maximum potențialul de recuperare a energiei. Audi este, de altfel, primul producător auto din lume care utilizează acest sistem de recuperare pentru un automobil electric din producția de serie. Aspectele aerodinamice inteligente contribuie, de asemenea, la eficiența caracteristică noului SUV.

O noutate disponibilă pentru acest model constă în prezența oglinzilor exterioare virtuale în lista de dotări opționale, care cresc gradul de digitalizare al mașinii.

Audi e-tron oferă spațiu cât se poate de generos și  un nivel de confort  caracteristic modelelor de talie mare ale mărcii. Împreună cu materialele de calitate superioară și finisajele excelente, acest automobil transformă mobilitatea într-o experiență cu adevărat Premium.

În plus, modelul dispune de o gamă foarte variată de opțiuni fiabile de încărcare, oferind proprietarilor soluții inteligente care permit încărcarea automobilului fie acasă, fie pe traseu.

Audi e-tron este un model extrem de bine conectat care permite navigarea cu ajutorul funcției e-tron de planificare a rutelor, afișând ruta corespunzătoare cu stațiile de încărcare potrivite incluse. Modelul permite facturarea automata la stații și folosirea smartphone-ului pe post de telecomandă. Încărcarea se va putea realiza inclusiv la stații puternice de 150 kW.

Automobilul este echipat cu dispozitiv media high-end MMI navigation plus, inclusiv LTE Advanced şi un hotspot WiFi, acestea fiind oferite în pachetul de dotări standard. Numeroase sisteme de asistență degrevează șoferul de o serie amplă de sarcini. De exemplu, asistentul de eficiență, inclus de asemenea în dotarea standard, încurajează un stil de condus economic, afișând informații predictive și inițiind automat recuperarea de energie. Dacă șoferul optează pentru adaptive cruise assist, sistemul poate, de asemenea, încetini și accelera SUV-ul electric într-o manieră predictivă.

Modelul audi e-tron este asamblat la unitatea de producție din Bruxelles, care este neutră din punctul de vedere al emisiilor de CO₂. În România modelul va fi disponibil din primul trimestru al anului 2019.

Audi intenționează ca până în anul 2020 să dețină în gamă trei modele 100% electrice, urmând ca de la începutul anului 2025 toate modelele Audi să fie dotate cu sisteme de propulsie hibridă sau electrică.

 

Informații suplimentare cu privire la consumul oficial de combustibil şi la emisiile de CO₂ oficiale pentru autoturisme noi sunt oferite în "Ghidul cu informații referitoare la consumul de combustibil, emisiile de CO₂ şi consumul de energie electrică ale autovehiculelor noi", disponibil gratuit în toate punctele de vânzare ale Uniunii Europene.