Știri Audi

Servicii de streaming, de cumpărături şi informare: Alexa de la Amazon la bordul Audi e-tron

19.09.2018

·     Audi îşi integrează automobilele în universul digital al clienţilor săi

·     Asistentul Alexa de la Amazon este disponibil pentru modelul complet electric Audi e-tron

·     Integrare completă a serviciului de comandă vocală în sistemul MMI al automobilului

·     Alexa este în plan şi pentru alte modele şi pieţe

 

În cadrul strategiei sale sistematice de digitalizare, Audi le oferă clienţilor săi niveluri tot mai ridicate de conectivitate la bordul maşinii. Cel mai recent exemplu: noul SUV pur electric, Audi e-tron, dispune la bord de serviciul de comandă vocală Alexa de la Amazon. Acesta este complet integrat în sistemul MMI al maşinii, fără să fie nevoie de smartphone.

Audi integrează popularul serviciu de comandă vocală de la Amazon la bordul automobilelor sale. Cu Alexa la bord, clienţii pot accesa din Audi e-tron numeroase dintre funcţiile şi serviciile pe care le pot accesa şi de acasă sau prin intermediul dispozitivelor echipate cu asistentul Alexa. Puteţi verifica ştiri, informaţiile meteo, rezultate sportive, puteţi comanda alimente, adăuga puncte pe to-do-list şi asculta muzică şi audiobook-uri prin intermediul unor servicii precum Amazon Music şi Audible. Puteţi, de asemenea, accesa diverse Alexa-Skills, iar cu funcţia de control Smart Home puteţi încuia uşile, stinge luminile şi închide uşa garajului, direct din maşină: trebuie doar să-i solicitaţi asistentului aceste acţiuni.

Audi a integrat Alexa complet în sistemul MMI al modelului Audi e-tron. Şoferii nu au nevoie să folosească nicio aplicaţie pentru smartphone, nici să interconecteze telefonul cu maşina. Trebuie doar să vă conectaţi maşina la contul Amazon. Apoi puteţi activa serviciul de comandă vocală prin intermediul sistemului de comandă vocală de la bord, rostind "Alexa". Modul LTE de date al sistemului MMI creează o conexiune prin intermediul unui back-end Audi şi trimite solicitarea către serverele Amazon. Informaţiile solicitate vor fi apoi redate prin intermediul sistemului audio al maşinii.

Audi a demonstrat, încă de anul trecut, câtă importanţă acordă comenzii vocale pentru interacţiunea cu automobilul şi pentru acţiunile conexe. Funcţia de comandă vocală naturală, care a fost lansată pentru sedanul de lux Audi A8 şi a fost apoi integrată sistematic pentru toate seriile de modele, dispune, de asemenea, de un manager de dialog cu funcţie de auto-învăţare.

"Maşina este un interlocutor inteligent, iar serviciile digitale de comandă vocală nu sunt o noutate pentru clienţii noştri," explică Dr. Thomas M. Müller. "Integrarea serviciului Alexa în sistemul de infotainment a fost, deci, următorul pas logic. Astfel le oferim clienţilor noştri o experienţă coerentă, atât acasă, cât şi în automobil."

"Viziunea noastră constă în a oferi Alexa clienţilor noştri, oriunde s-ar afla ei: acasă, la muncă şi la drum," spune Ned Curic, Vice-Preşedintele Alexa Auto. "Când funcţia Alexa este integrată direct în automobil, clienţii pot să-i ceară să redea muzică, să localizeze puncte de interes, să controleze dispozitive smart de acasă şi să acceseze mii de Alexa-Skills şi suntem bucuroşi să lucrăm cu o marcă aşa cum este Audi, pentru a introduce această experiență la bordul noului Audi e-tron şi al altor modele din gama sa."

Integrarea funcţiei Alexa nu este prima colaborare dintre cele două companii. Prin intermediul aplicaţiei myAudi, marca Audi oferă serviciul de streaming Amazon Music, ca parte a serviciului Audi connect pentru numeroase modele ale mărcii, începând de la finele anului 2017.

După lansarea modelului Audi e-tron, marca cu patru inele va integra Alexa şi în alte modele ale sale din America de Nord şi Europa, deschizând astfel un nou capitol în domeniul experienţei utilizatorilor