Știri Audi

DTM showdown: Audi amplifică suspansul

18.09.2018

·     Campionul René Rast ar putea păstra deznodământul deschis până în finală

·     126 de puncte din ultimele opt curse

·     Cu şase victorii, Audi este marca cu cel mai mare succes pe Red Bull Ring

 

Campionatul DTM va avea parte de un final incitant: teoretic, campionul ar putea fi stabilit deja duminica aceasta, în 23 septembrie, pe Red Bull Ring în Spielberg, Austria. Campionul en-titre, René Rast din echipa Audi Sport Rosberg, va depune însă toate eforturile posibile pentru a amâna această decizie până în octombrie, pe Hockenheim.

Pentru germanul de 31 de ani, acesta este abia al doilea sezon în DTM, şi totuşi se află în centrul atenţiei. Deşi, după opt curse, se afla încă pe locul 14 în clasament, pilotul Audi a cumulat în ultimele patru weekend-uri de DTM 126 de puncte, mai mult decât orice alt pilot. După a treia sa victorie din acest sezon, Rast este acum pe locul trei, înaintea ultimelor patru curse ale sezonului. Astfel, el este cel mai "periculos" urmăritor al celor doi piloţi Mercedes-Benz, Gary Paffett şi Paul Di Resta. "Nu mă aşteptam la aşa ceva, după  primele curse," a spus Rast. "Am reuşit mult mai mult decât ne-am fi putut aştepta după startul dificil al acestui sezon. De acum încolo, putem doar câştiga. Diferenţa faţă de Gary şi Paul este încă foarte mare. Dar voi lupta atâta timp cât există o şansă. Indiferent cât de mică ar fi aceasta." 

Pe Red Bull Ring in Spielberg, Rast, a câştigat în 2014 o cursă ADAC GT Masters la volanul unui Audi R8 LMS. "Nimeni nu se aștepta pe atunci," îşi aminteşte germanul Anul trecut, Rast a câștigat în Spielberg pilotând un Audi RS 5 DTM şi astfel a făcut un important pas înainte spre victoria sa finală, în primul său sezon DTM.

Audi, este marca cu cel mai mare succes pe Red Bull Ring, repurtând acolo șase victorii, începând de la premiera DTM din 2011. BMW a câștigat de patru ori până acum, iar Mercedes-Benz niciodată. Chiar şi aşa, directorul Audi Motorsport, Dieter Gass, domoleşte aşteptările înaintea rundei din Austria: "În  privinţa caracteristicilor pistei, Red Bull Ring se aseamănă cel mai mult cu Norisring. Iar acolo ne-a fost destul de greu anul acesta. Totuşi, vom da totul pentru a obţine din nou rezultate excelente. Dacă am reuşi să păstrăm decizia în privinţa titlului până la Hockenheim, ar fi minunat pentru DTM şi pentru fanii Audi."

Pentru aceasta, ar trebui însă să le reușească să-i aducă  pe ceilalţi cinci piloţi Audi la nivelul campionului en-titre. "Lucrăm intens la acest aspect," a declarat Directorul Audi Motorsport. "René a beneficiat în ultima vreme de faptul că este de neegalat în calificări."

Biletele pentru următorul weekend DTM sunt disponibile pe www.audi.com/dtm. Postul TV german SAT.1 va transmite ambele curse în direct, sâmbătă, 22 septembrie şi duminică, 23 septembrie, începând cu ora 13:00 (CEST), respectiv 12:00 ora României.