Știri Audi

Audi e-tron: împreună cu furnizorii, pentru un nivel şi mai ridicat de sustenabilitate

14.09.2018

·          Producătorul de automobile introduce un sistem de evaluare a sustenabilităţii furnizorilor

·          În momentul de faţă, în centrul atenţiei se situează componentele modelului Audi e-tron

·          Dr. Bernd Martens, Membru al Consiliului de Administraţie Audi, responsabil pentru Achiziţii şi IT: "Urmărim sistematic sustenabilitatea"

 

Sustenabilitatea contează: împreună cu furnizorii săi, Audi se implică sistematic în activităţi responsabile. În acest sens, compania a dezvoltat un sistem de evaluare a sustenabilităţii furnizorilor, cu scopul de a proteja mediul înconjurător şi de a se asigura de respectarea standardelor sociale. Încă din aprilie 2017, Audi a auditat peste 600 de parteneri la unităţile lor de producţie. În prezent, marca auto se concentrează mai ales asupra furnizorilor care au fost însărcinaţi cu furnizarea componentelor pentru modelul Audi e-tron. Începând cu toamna anului 2019, evaluarea sustenabilităţii va reprezenta un factor decisiv în acordarea contractelor pentru furnizori.

Punctajul obținut de furnizori pentru sustenabilitate devine la fel de important ca alte criterii de selecţie, precum costul, calitatea, expertiza tehnică şi inovaţia. "Astfel, devine evident nivelul de importanţă pe care îl acordăm sustenabilităţii reţelei noastre de furnizori," a spus Dr. Bernd Martens, Membru al Consiliului de Administraţie Audi, responsabil pentru Achiziţii şi IT. "Suntem convinşi că responsabilitatea reprezintă un factor decisiv pentru succes şi dorim să colaborăm doar cu parteneri care gândesc şi acţionează în acelaşi sens."

În procesul de evaluare, Audi nu ia în considerare doar certificate şi declaraţiile furnizorilor, ci compania vizitează chiar unităţile furnizorilor, pentru a face acolo propria evaluare. Astfel, Audi verifică în total 12 criterii de sustenabilitate privind mediul înconjurător şi aspectele sociale, ca de exemplu, verifică dacă furnizorul produce într-o manieră care să conserve resursele şi respectă standardele de siguranţă pentru forţa de muncă. "Nu ne bizuim pe verificări aleatorii, ci ne rezervăm timpul necesar pentru a evalua fiecare furnizor în parte," a explicat Martens.

În momentul de faţă, în centrul atenţiei sunt componentele modelului Audi e-tron, care va fi lansat în premieră mondială luna aceasta. La primul model complet electric din producţia de serie a mărcii Audi, compania acordă o atenţie specială, de asemenea, sustenabilităţii indirecte. Dacă un partener nu îndeplineşte cerinţele de sustenabilitate, el trebuie să optimizeze respectivele aspecte într-un anumit termen. Astfel, Audi îi ajută pe furnizorii săi să îşi optimizeze procesele în direcția sustenabilităţii. 

Audi a evaluat deja peste 600 de furnizori de componente pentru diferitele modele Audi şi până la finele anului, acestora li se vor alătura încă peste 400 de alţi furnizori. Începând cu anul 2019, întregul Grup Volkswagen va institui evaluări de sustenabilitate pentru furnizorii săi, cu impact direct asupra atribuirii contractelor.