Știri Audi

Audi îşi continuă creșterea și în luna august

13.09.2018

·          Aproximativ 153.900 de livrări la nivel mondial, în luna august, adică o creștere de 10,9%

·          Cerere mai mare în toate regiunile, efectele pozitive ieşite din comun se fac continuare simţite în Europa

·          Bram Schot, Preşedintele interimar al Consiliului de Administraţie Audi, responsabil pentru Distribuţie: "Deschidem ușile unei noi ere, cu primul Audi complet electric"

 

Marca Audi a depășit în luna august cu 10,9% rezultatele din aceeaşi lună a anului 2017, ajungând la 153.900 de automobile premium vândute. Dintre principalele regiuni în care s-au înregistrat creșteri importante ale numărului de automobile livrate, face parte și Europa (+21,5%). Aici, livrările modelelor aflate pe stoc, ca urmare a tranziției către WLTP (metodă nouă de testare pentru determinarea consumului vehiculelor) și noile modele, au continuat să aibă un efect pozitiv asupra vânzărilor. Creșteri s-au înregistrat și în America de Nord (+5,1%) și China (+6,0%). Începând din luna ianuarie, Audi a livrat peste 1.268.550 de automobile către clienți.

"Noua creștere a numărului de automobile livrate demonstrează farmecul mărcii Audi. În același timp, continuăm să ne concentrăm asupra următoarelor luni ce se anunță dificile din cauza trecerii la metoda WLTP (Worldwide Harmonized Light-Duty Vehicles Test Procedure - Noua Procedură armonizată la nivel mondial de testare a autovehiculelor comerciale ușoare) și a ofensivei de modele," a declarat Bram Schot, Preşedintele interimar al Consiliului de Administraţie Audi, responsabil pentru Distribuţie și Marketing.

"În plus, deschidem ușile unei noi ere pentru companie, odată cu prima noastră mașină complet electrică, modelul Audi e-tron." Acesta își va sărbători lansarea mondială pe 17 septembrie, în San Francisco. Până în 2025, peste 20 de modele electrice vor îmbogăți portofoliul mărcii cu 4 inele.

Totalul vânzărilor din luna august, pentru regiunea Americii de Nord s-au dovedit pozitive, cu aproximativ 25.400 de automobile livrate, reprezentând o creștere de 5,1%. Vânzările cumulate din lunile ianuarie-august, adică aproximativ 183.550 de automobile, indică o creștere de 4,6% față de aceeași perioadă a anului precedent. Modelele SUV ale mărcii Audi continuă să fie populare printre clienții din Statele Unite. Cererea pentru sportivele de teren a crescut în ultima luna cu 20,9%. Merită menționată şi creșterea de 42,9% vânzărilor modelului Audi Q5, la un total de 6.812 de unități vândute în luna august. În plus, din luna ianuarie și până în prezent, marca a vândut către clienți americani în jur de o treime din totalul modelelor Q7 produse. La nivelul întregii game de modele, în luna august, cererea de mașini Audi în America a fost pozitivă (+5,5%, la 20.907 de automobile).

În Europa, producătorul de automobile premium a continuat să beneficieze de pe urma efectului extraordinar al livrării modelelor din stoc, ca urmare a trecerii la ciclul de testare WLTP și a ofensivei modelelor (+21,5% la aproximativ 60.200 de unități). Pe măsură ce stocurile se diminuează, impactul acestei tendințe scade. Noua metodă WLTP a intrat în vigoare în 1 septembrie. Producătorii de automobile nu își mai pot înregistra mașinile testate prin intermediul vechii metode NEDC (New European Driving Cycle), decât cu aprobări speciale, în funcție de legislația în vigoare în fiecare țară.

În luna august, cele mai mari 3 piețe europene au înregistrat creșteri importante ale livrărilor. Piața din Marea Britanie a avut o creștere de 19,5%, la 7.523 de automobile, cea din Spania a crescut cu 66,1%, la 5.305 automobile livrate, iar în Germania vânzările au crescut cu 17,7%, până la 22.216 de automobile. 

În China, Audi a beneficiat de segmentul local de automobile premium compacte, livrările ajungând la 8.299 de mașini pentru modelul A3, ceea ce reprezintă o creștere de 15,3% față de aceeași perioadă a anului trecut. În luna august,14.857 de clienți chinezi au ales câte o mașină Audi A4 produsă în țara lor, echivalând cu o creștere a vânzărilor de 29,5%. Vânzările tuturor modelelor Audi în China au crescut cu 6,0%, ajungând luna trecută la 57.453 de unități. Astfel, marca a avut cea mai bună lună august din istoria sa, din punct de vedere al rezultatelor. Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, Audi a bifat un nou record, de 417.234 de automobile livrate și o creștere de 15,8%.