Știri Audi

Două pole-uri, două victorii: pilotul Audi, René Rast, reuşeşte weekendul perfect în DTM

10.09.2018

·     Campionul en-titre câştigă şi cursa de pe Nürburgring

·     Punctaj maxim şi al treilea loc la general

·     Directorul Audi Motorsport, Dieter Gass: "Este fantastic pentru René şi este fantastic pentru Audi"

 

Pilotul Audi, René Rast, reuşeşte weekendul DTM perfect pe Nürburgring: la fel cum s-a întâmplat şi sâmbătă, campionul en-titre a plecat şi duminică din pole-position şi a obţinut, de asemenea, victoria. Astfel, a obţinut numărul maxim de puncte la volanul bolidului său Audi RS 5 DTM şi a urcat pe locul trei la general.

56 de puncte în două zile! Nu s-a mai întâmplat niciodată în DTM, de la introducerea formatului actual de cursă. A fost posibil graţie a şase miimi de secundă. Rast şi-a câștigat duminică pole-position-ul de la numărul unu în clasamentul campionatului, Gary Paffett, aflat la volanul unui Mercedes-Benz. Diferenţa de timp între cei doi a fost minusculă, dar a reprezentat primele trei puncte ale zilei. Au urmat apoi încă 25, în urma cursei victorioase. A fost a şasea victorie în cariera DTM a lui Rast, care a reuşit încă un start perfect din pole-position.   

"Cursa a fost la fel de dificilă ca cea de sâmbătă," a explicat Rast. "Am fost nevoit să lupt din greu cu maşina la final. Dar am obţinut  numărul maxim de puncte şi locul trei în campionat. A fost un weekend incredibil, cu două porniri din pole position şi două victorii. Nu mai am cuvinte!"

Au mai rămas două weekend-uri de curse, 22-23 septembrie pe Red Bull Ring în Austria şi 13-14 octombrie pe Hockenheim, iar Rast se află la doar 57 de puncte în urma primului clasat în campionat, Gary Paffett. Următoarele patru curse DTM oferă posibilitatea de a mai acumula încă 112 de puncte.

"Este absolut incredibil. Şi mie îmi lipsesc cuvintele," a exclamat Directorul Audi Motorsport, Dieter Gass. "Două victorii şi două porniri în pole-position pentru René (Rast) - nu ştiu cum reuşeşte. Evident: este fantastic pentru René, dar, de asemenea, fantastic pentru Audi. După începutul dificil de sezon, nu ne-am aşteptat. Nu am renunțat nicio secundă şi  am optimizat maşina pas cu pas, în limitele posibilului, permise de regulament." 

Şi pilotul Audi, Robin Frijns, din echipa Audi Sport Abt Sportsline a repurtat puncte la cursa de duminică. Olandezul a luptat de pe ultima poziție pe grila de start, până pe locul zece. Ceilalţi piloţi Audi, Loïc Duval, Mike Rockenfeller, Nico Müller şi Jamie Green au terminat pe locurile 11, 13 şi 15.