Știri Audi

DTM Nürburgring: René Rast obţine a doua victorie a sezonului pentru Audi

10.09.2018

·     Campionul en-titre a obţinut sâmbătă numărul maxim de puncte

·     Pole-position, victorie şi cel mai rapid tur de circuit

·     Mike Rockenfeller ocupă locul şase la a 150-a sa cursă DTM

  

René Rast a obținut a doua victorie a sezonului DTM pentru Audi. Campionul en-titre, membru al echipei Audi Sport Rosberg, a câștigat sâmbătă cursa de pe Nürburgring, în faţa lui Bruno Spengler (BMW) şi a lui Gary Paffett (Mercedes-Benz).

Cel mai rapid la antrenamentele libere, pole-position, o cursă impecabilă, plus cel mai rapid tur de circuit: germanul de 31 de ani a avut sâmbătă o zi perfectă la volanul automobilului său Audi RS 5 DTM. Dar sunt rezultate bine-meritate, pilotul Audi muncind din greu pentru a cincea sa victorie din cariera sa în DTM.  

"A fost o cursă extrem de dură, mai ales în ultimele zece minute," a explicat Rast. "Bruno (Spengler) se apropia tot mai mult şi eu, pur şi simplu, nu puteam merge mai rapid. Am fost extrem de fericit când am văzut steagul. Rezultatul este, în mod evident, excelent pentru campionat. Sper să continuăm în acelaşi fel." 

Astfel, ca urmare a celei de-a doua victorii pe care el a repurtat-o în acest sezon, dar şi a numărului maxim de puncte obţinute (28), pentru pole şi victorie, Rast a urcat pe locul cinci la general. În clasamentul piloţilor el are doar cu un punct mai puţin decât BMW-ul de pe primul loc (Marco Wittmann), în condiţiile în care mai sunt posibile încă 140 de puncte. Şi Edoardo Mortara (Mercedes-Benz), cel care ocupă locul trei în clasament, s-a apropiat acum de campionul en-titre, diferenţa fiind de 17 puncte.

Mike Rockenfeller a urcat pe locul şase, după o oprire întârziată la boxe, în cea de-a 150-a sa cursă în DTM. Colegul de echipă, Loïc Duval a folosit aceeaşi strategie, ajungând de pe penultima poziţie de start, pe locul şapte. Astfel, echipa Audi Sport Phoenix a obţinut puncte cu ambele maşini.

Nico Müller, din echipa Audi Sport Abt Sportsline, a ajuns de pe poziţia a 16-a în grilă, pe locul zece, obţinând astfel un punct. Doar Jamie Green (locul 14) şi Robin Frijns (locul 17) nu au acumulat sâmbătă niciun punct.

"A fost o cursă fantastică, finalul fiind efectiv spectaculos," a spus directorul Audi Motorsport, Dieter Gass. "Nu eram foarte siguri dacă René (Rast) controlează situaţia sau se află în dificultăţi.

după oprirea sa la boxe, pentru că Bruno (Spengler) se apropia tot mai mult. Din fericire, René a reuşit să câştige. Este a doua sa victorie a sezonului, plus că a plecat de pe pole-position. De asemenea, încă alte trei maşini Audi au obţinut puncte. Per ansamblu, a fost excelent pentru noi."